donderdag 29 juli 2010

Slaapkamer

Zoals beloofd, heb ik vanmiddag even wat foto's gemaakt van onze slaapkamer met ons nieuwe bed. Omdat ik geen echte oude Franse spijlenbed kon vinden in de juiste maat hebben we gekozen voor een replica van een Frans spijlenbed. Het bed hebben we gekocht bij "de Hebberij" (er staat een link aan de zijkant van mijn blog). Ik heb meteen even de zonnebank uit de slaapkamer gehaald, zodat ik eindelijk plaats had om mijn paspop neer te zetten. Het jurkje dat de paspop aan heeft heb ik gister nog even gekocht, maar ik heb hem snel weer bij haar uitgetrokken zodat hij nog mee in de koffer kan. Nadat we klaar waren met het plaatsen van het bed vroeg mijn man geheel uit zichzelf of ik misschien nog andere nachtkastjes wilde hebben. Uuuuh ja, heel graag zelfs. Ik wil al héééééééél lang van die leuke smalle nachtkastjes met zo'n marmerenblad maar dan wel twee de zelfde. Dus we hebben weer wat om naar opzoek te gaan.

woensdag 28 juli 2010

Koffers, tassen en nog een laatste scrapwerkje

Onze vakantie komt steeds dichterbij, en in elke kamer staan al tassen klaar.
Mijn (nieuwe)bed ligt vol met nette stapeltjes gewassen en gestreken kleding. Voor mij komt nu het moeilijkste moment.... kiezen welke kleding ik mee wil. Ik denk dat het voornamelijk setjes met een jurkje/tuniekje en een legging meeneem, mocht het dan toch nog warm worden dan kan ik die jurkjes ook zonder legging of vestje aan.
Onze wasmachine en strijkbout maken overuren omdat nou net dat ene shirtje of vestje dat nog in de wasmand zit ook nog mee moet.
Mijn man blijkt juist vandaag de enige kortbroek die ik bij hem leuk vind staan aan getrokken te hebben, en mijn dochter denkt dat ze klaar is nadat ze alle spelletjes en speelgoed die ze mee wil hebben uit heeft gezocht. Maar ik maak me niet druk, we hebben nu al vakantie en doen alles op een rustig tempo. Ik weet dat alles toch wel op tijd klaar komt.
Gister avond heb ik nog even tijd vrij gemaakt op een scrapwerkje waar ik vorigjaar zomer mee begonnen was af te maken. De foto's zijn gemaakt bij het Linnaeushof in Bennebroek, ik was daar toen met 2 vriendinnen en onze jongste dochters. Het was een bloed hete dag en dat kwam goed uit, zo konden de meiden heerlijk in bikini kledderen met water. En wij de mama's zaten lekker op het terras.

Morgen zal ik even een foto van ons nieuwe bed maken, het was je een beetje te donker in onze slaapkamer en die stapels met kleren staan ook niet echt gezellig.

maandag 26 juli 2010

Cote brocante

Toen we gisterochtend naar de Cote Brocante in Schoorl reden, belande onverwachts op een grote kofferbakmarkt.
Ondanks dat ik het daar heel leuk vond, zijn kofferbakmarkten niet echt voor mij weg gelegd. De verkopers zijn doorgewinterde handelaren, die graag de hoofdprijs voor hun waar willen hebben en vaak ook niet erg bereid zijn om in prijs te zakken. Maar ik vond even goed nog wat leuke dingetjes. Een Bulgaarse spuitfles, een verzilverd peper en zout stelletje, een schattig kruisje, en voor bij mijn verzameling nog wat verzilverde vorkjes. De spiegel kochten we ergens anders maar dat vertel ik straks.

Daarna gingen we alsnog naar de Cote Brocante en die viel een beetje tegen. Het leek meer op een tuinfeestje met 6 party tenten.
Alle vrienden en kennissen van de verkopers waren ook gezellig mee gekomen denk ik, die zaten namelijk koffie of wijn te drinken tussen de brocante spulletjes onder de party tenten. Af en toe moest je vragen of je er alsjeblieft even bij mocht om goed te kunnen kijken. Alles wat ik leuk vond was niet te koop, maar stond er voor de aankleding (mooi tafelkleed, krukje) en de rest was zo hoog ge prijst dat ik het vermoeden heb dat de verkoper het artikel zelf nog veel te leuk vond om het kwijt te willen en daarom maar zoveel vroeg dat niemand het zou kopen.
Hierna reden we even naar huis om te lunchen en daarna gingen we nog even naar het rommelparadijs om die spiegel (die ook op de foto staat) voor mijn dochters kamer te kopen.
Mijn man en dochter waren vorige week al met z'n tweeën op de fiets naar het rommelparadijs geweest, en wilde even mijn goedkeuring voor ze hem zouden kopen. Hij moet alleen nog wel even wit geschilderd worden.
Thuis nog even snel koffie gedronken en daarna een voorzichtig beginnetje gemaakt aan de zolderkamer voor mijn dochters.
Wat er eigenlijk op neer komt dat mijn man begonnen is met het behang er af te halen en dat ik behang, kussentjes en een dekbedovertrek bestel en ook nog even een lamp en een kastje koop.

Morgen middag wordt ons nieuwe bed gebracht (yes,yes,yes) dus morgen ochtend gaan we onze slaapkamer even ontruimen. Ik heb er zin in haha.
Fijne week!

zaterdag 24 juli 2010

Dekbedovertrek stress & kroonluchter

Eerst maar even een update over mijn dekbedovertrek.
Postorderbedrijf N... was gelukkig niet zo stom om het "soort gelijke" overtrek naar me toe te sturen.
Ger gaf de tip om eens bij Morpheus-beddengoed te gaan kijken, daar verkochten ze het zelfde overtrek. Dus ik de zelfde avond nog een bestelling geplaatst, en toen begon het wachten weer. Laatst kocht ik daar een dekbedovertrek voor mijn dochter, en die lag na een dag al op de mat. En nu duurde en duurde het maar.
Inmiddels had ik de bestelling bij N geannuleerd.
Nou was ik vanmiddag even gezellig aan het buurten bij mijn vriendin, en bij thuis komst bleek er volgens mijn dochter een mevrouw van morpheus al 2x gebeld te hebben.
Met de mededeling dat het bewuste overtrek niet meer leverbaar is (zucht). Maandag belt ze nog een keer, waarschijnlijk met het voorstel om een andere uit te zoeken.
Maar dat wil ik niet, ik wil alleen die ene en niets anders.
Nou heb ik daarnet al even het internet afgezocht, en heb nog 3 webwinkels gevonden die hem verkopen dus komen zal hij er, maar ik zal eerst wel even braaf maandag afwachten wat die mevrouw mij te vertellen heeft, ik heb tenslotte al betaald.
Zucht, soms zit het mee en soms zit het tegen.....

Vorige keer vertelde ik al dat ik een nieuwe lamp gekocht had, en dit is hem.
Weken lang heb ik gezocht op marktplaats naar een kroonluchter, die niet te groot was en niet te veel tierelantijntjes had. Een paar keer heb ik een bod uitgebracht, maar telkens werd ik overboden of werd de advertentie verwijderd. Maar laatst had ik eindelijk geluk, ik had al een paar dagen niet gekeken en toen ik weer eens keek zag ik hem in eens staan
en nog bij een bekende ook. http://www.rozenkantjes.com/Bij haar heb ik al eens eerder een kroonluchter een wandlampje en mijn witte spiegelkast gekocht.
Hier hang hij nog niet helemaal goed omdat het stelschroefje waarmee je hem strak tegen het plafond kon zetten miste, maar inmiddels heeft mijn man dat ook verholpen. Nou liepen we tegen het volgende probleem aan... er zijn nergens meer van die matglazen kaarslampjes te krijgen. Alleen maar van die ledlampen met zo'n lelijke witte rand onderaan. Deze heb ik tijdelijk even uit de kroonluchter op het toilet gehaald.
Ik hoop toch echt dat ze binnenkort een iets charmantere oplossing vinden als plaats vervanger voor de kaarslampjes anders zit ik daar weer mee. (nogmaals zucht)

Morgen ga ik met man en kind naar Schoorl daar is Cote brocante (voorheen brocante aan de dijk) en als ze daarna nog steeds enthousiast zijn wil ik ook nog wel even naar de kofferbakmarkt in Stompetoren maar dat zien we dan wel weer.

Fijn weekend

dinsdag 20 juli 2010

Dekbedovertrek frustratie

Vorige week bestelde ik bij een postorder bedrijf dat begint met een N een heel mooie dekbedovertrek.
En ik zag al helemaal voor me hoe mooi dat zou staan op mijn nieuwe bed die over een paar weken gebracht wordt.
De levertijd was langer dan 2 weken maar dat kwam me wel goed uit vanwege onze vakantie.
Nou opende ik daarnet mijn mail, en wat denk je!!!!!!!!! Ze kunnen voorlopig nog niet zeggen wanneer, en of hij nog geleverd gaat worden.
En nou boden ze dit als alternatief??????????
Misschien leuk voor in een vakantie huisje, maar ik wil hem nog niet eens gratis hebben, hoe verzinnen ze het! Voor mij is een alternatief iets wat soort gelijk is, en dat is dit zeker niet.
Zo ik ben mijn frustratie even kwijt, eigenlijk is het veel te warm om me druk te gaan maken over zo iets.
Ik denk dat ik maar even de vriezer induik om te kijken of er nog een lekker waterijsje aanwezig is, dat zal me vast wel helpen om af te koelen.

Oja, mijn nieuwe lamp hangt eindelijk, maar daar laat ik de volgende keer wel foto's van zien.

Groetjes Sas

zondag 18 juli 2010

Snowangel en winterfun

Op de een of andere manier krijg ik voor dat mijn vakantie begint altijd een enorme opruim aanval. Alles waar ik eens aan begonnen ben moet nu in eens afgemaakt worden. Stapels met tijdschriften die ik half gelezen heb spit ik door, kasten worden ontdaan van kleding die al zeker een jaar niet gedragen zijn. Zelfs mijn lingerie la moest er aan geloven, keurige stapeltjes liggen er nu. Alle setjes weer bij elkaar gezocht en de rest allemaal op kleur gesorteerd.
En zo kwam ik ook nog een scrapwerkje tegen (nee, niet in mijn lingerie la) waar ik afgelopen winter mee begonnen was, en die heb ik ook maar even afgemaakt. Je krijgt het er koud van als je naar de foto's kijkt, en wat lijkt het al weer lang geleden dat alles weken lang onder een wit laken bedolven lag.

Deze foto's zijn gemaakt in het park vlak bij ons huis.
Naast dat park hebben ze huizen gebouwd, en van het zand dat ze daarvoor af moesten graven hebben ze hoge bergen in het park gemaakt. Zomers kunnen de kinderen er lekker vanaf rollen, en 's winter als er sneeuw ligt is het er druk van de kinderen met sleetjes en ik heb zelfs minderen met op de ski gezien. De hoogste berg noemen ze hier de teletubbieberg en er lopen soms zelfs konijnen los.


Ik kreeg tijdens het scrappen ook alweer nieuwe ideeën wat ik met de foto's (die ik nog moet gaan maken) van de aankomende vakantie ga doen. En dan wil ik daar eigenlijk het liefst direct mee beginnen, maar ja, dat gaat een beetje lastig zonder foto's. Maar ik kon wel alvast papier gaan halen.
Dus ben ik gister samen met mijn vriendin en mijn dochter naar Den Helder gegaan om bij Simpel Scrappen het een en ander in te slaan.

Het bovenste papier is van Webster's pages en dat ga ik gebruiken voor de vakantie foto's en het onderste papier is van Melissa Frances daar ga ik een minialbum met babyfoto's van mijzelf van maken.

Maar nu ga ik eerst maar eens op de computer in Word een keurig vakantielijstje typen, dan kan ik hem meteen even opslaan en hoef ik volgend jaar niet weer zo natedenken waar ik ook alweer mijn lijstje heb gelaten.

Fijne zondag!

woensdag 14 juli 2010

Oproepje!!!Wij gaan deze vakantie een weekje naar Gelderland.
Wie weet er in de buurt van Groesbeek nog leuke brocante winkeltjes, schuurtjes, markten of fairs???
Via andere blog dames weet ik al dat er in Nijmegen op de Lange Hezelstraat leuke winkels zitten en in Valburg heb ik ook al 2 adresje door gekregen.(bedankt dames)
Verder heb ik begrepen dat er op 31 juli antiek en brocante markt in Deventer is (brocante aan de ijssel).
Is iemand daar al eens geweest, en is het leuk genoeg om daar een uur voor in de auto te zitten?
Mocht iemand denken "daar moet je heen" of "dat moet je zien" dan hoor ik het graag.

Alvast bedankt, iedereen een hele fijne vakantie en geniet ervan!

Foto's komen uit de laatste JDL

zondag 11 juli 2010

Spijlenbed

Een paar posten geleden had ik het over een smeedijzeren spijlenbed dat we misschien zouden laten maken.
Nou dat wordt hem dus niet.
Afgelopen week kreeg ik de prijsopgave binnen, en dat was best wel schrikken.
€ 2000,00 voor een bed vind ik best wel heel erg veel geld.

Maaaaar ik ben even door gaan zoeken, en toen kwam ik uit bij de Hebberij http://www.dehebberij.nl/ en daar vond ik een bed die betaalbaar en naar mijn zin was.
Na wat heen en weer gemailt te hebben met Ingrid van de Hebberij zijn we gister in de hitte naar Rijkevoort in Brabant gereden om het bed in het echt te bekijken.
En dit wordt hem dan, maar dan in het wit.
Dit is een replica, maar ze verkoopt ook echte oude Franse bedden. Ga maar eens kijken in haar webwinkel!
Ingrid, mocht je dit lezen, nog bedankt voor het heerlijke verkoelende ijsje! we kikkerde er helemaal van op.

En omdat we nu toch al in Brabant waren zijn we meteen maar even door gereden naar naar Wijk en Aalburg, daar bleven we slapen bij mijn vriendin. Haar dochter(Joëlza) wordt dinsdag 10 jaar en dat vierde ze vandaag alvast. Jootje veel plezier dinsdag met uitdelen op school!!! en de vruchtenbowl was heerlijk.

Maar goed ons bed wordt na onze vakantie al gebracht, nou ga ik eerst nog even op zoek naar een mooi witte dekbedhoes en wat zal ik dan lekker slapen!
Zo lekker als een baby'tje (volgens mijn moeder sliep ik heel veel toen ik baby was)

Dit ben ik 7 dagen oud(jong) Ik weet niet of mijn moeder mij meteen in de zon heeft gezet, maar ik lijk wel een Indootje met dat donkere huidje en dat zwarte haar haha.

Zonnige week, en voor de gene die al weg gaan, een hele fijne vakantie!

maandag 5 juli 2010

Snik, snik!

Afgelopen zondag zijn we in De Rijp geweest.
Een van mijn favoriete brocante winkeltjes zit daar, en ze stoppen er mee (snik).
Dit was de laatste openzondag, en 1 augustus sluiten ze de deuren definitief.
Maar gelukkig staan ze daarna nog wel 2x per jaar op de brocantefair in het kerkje van Berkhout.
Mocht je er ook nog een kijkje willen nemen....
http://www.lachambrebrocante.nl/index.php
Ondanks dat ze er mee stopt, maakte ze er toch nog feestelijk dag van met een glaasje bubbels, slagroomsoesjes en lekkere toostjes.

En uiteraard vond ik ook nog wat leuke spulletjes.
Het minikastje, de spuitfles en spuitflesje en nog een paar nostalgische kaarten.

's avonds zijn we in de voortuin aan de slag gegaan, de planten die we vrijdag avond gekocht hebben moesten nog de grond in. Meteen even de buxeshaag van de buren gesnoeid (waarom doen die mensen dat zelf nou niet?!?!?!).
En aangezien de te groot geworden lavendelstruik eruit ging, kon ik eindelijk eens ongegeneerd alle in bloeistaande sprieten eruit knippen.
Voorlopig laat ik mijn bossie nog even buiten hangen zodat de beessies er uit kunnen kruipen (hou ik niet zo van in huis).

Fijne week! en lieve groetjes Sas

donderdag 1 juli 2010

Voortuintje

Meestal maak ik 1x per jaar een foto van mijn voortuin. Op een foto vind ik het namelijk makkelijker om te zien wat er mist, wat er bij moet en welke planten verplaatst moeten worden.
Nu hebben we besloten dat de gele Daglelie links en de Kardinaalsmuts aan de rechterkant eruit moeten. De Daglelie omdat hij TE geel is, en de Kardinaalsmuts omdat hij te groot wordt.
Eigenlijk moet de buxus links nog gesnoeid worden, maar dan kan niet in de zon. Dus die moet nog even wachten en de lavendel naast de voordeur is ook aan vervanging toe.
Deze gietijzeren bokaal op voet kreeg mijn man een keer mee van een klant, die had hem afgedankt in de bosjes achter in de tuin staan. Hij is wel weer aan een nieuw kleurtje toe maar dat komt nog wel. Morgenavond eerst maar even naar het tuincentrum.