zondag 29 januari 2012

Aan de grote schoonmaak bij...

.
Mijn dochter!!!
Zo komt ze weer thuis wonen en zo gaat ze weer.

Afgelopen donderdag kreeg ze via via een belletje dat er per 1 februari een kamer in het centrum van Alkmaar vrij zou komen en na een telefoontje met de huiseigenaar kreeg ze te horen dat de kamer idd nog beschikbaar was.
Vrijdagavond zijn we met z'n tweetjes gaan kijken en de kamers zijn echt ontzettend leuk.
Zij huurt dan op de eerste verdieping een kamer met slaapkamer en boven haar zijn nog 3 kamers waar op dit moment 3 heren wonen, de keuken, toilet en badkamer is voor gezamenlijk gebruik.
Als er niet te veel achterstallig onderhoud is dan krijgt ze woensdag de sleutel al en dan gaan we aan de grote schoonmaak.
Als cadeautje had ik voor grap een schoonmaakpakketjes samengesteld.
Normaal gesproken koop ik schoonmaakproducten op geur maar dit keer op kleur, niet dat mijn dochter nou zo van blauw houdt maar het stond zo leuk bij elkaar.
Het pand is gebouwd in 1850 en de twee kamers die ze gaat huren hebben nog de authentieke details zoals glas in lood ramen en een balkonplafond.
De foto hieronder vond ik in het regionaal archief en komt uit 1974.
Qua kleur en interieur mag ik me er niet te veel mee bemoeien (helaas) maar ik mocht wel mee om haar hele uitzet te kopen en dat samen winkelen is super gezellig.
Gister hebben we de Action en de Xenos al leeg gekocht en vanmiddag is Ikea aan de beurt. Bij Ikea verkopen ze banken in handzame pakketjes en aangezien de trapopgang maar 70 cm breed is en de deuropeningen ook veel smaller zijn dan we gewend zijn past daar nooit een gewone bank doorheen.

Echt veel tijd om uit te rusten heeft ze nog niet gehad in de korte tijd dat ze weer thuis was en mijn plan om haar weer een beetje bij te voeren tot ze weer een normaal gewicht heeft is ook niet gelukt maar haar blije gehuppel door het huis doet me goed.
Ze komt er wel.

woensdag 25 januari 2012

Cadeautjes

Cadeautje gekregen.
Afgelopen donderdag was ik lekker in huis aan het rommelen toen de post bezorgt werd, dus ik loop naar de brievenbus en vind daar een wat dikkere envelop met mijn naam erop... Echt ik had geen idee wat er in zou zitten en dat maakte het des te leuker om open te mogen maken.
Dit nieuwjaarscadeautje maakte Elly voor me, en ze staan onwijs leuk op mijn vergrijsde luik. Elly nogmaals hartstikke bedankt, ben er echt heel blij mee!

Cadeautje voor mezelf gekocht.
Via MP bestelde ik twee mini suikerstrooiertjes voor bij mijn (beginnende) verzameling, ik ben er nog niet aan toe gekomen om ze te poetsen maar ik wilde deze snoeperige strooiertjes toch even laten zien.
Op deze foto kan je ook mooi zien welke van kristal (helder) zijn en welke van gewoon glas.
Lieve cadeautjes bij een bestelling.
Weet je wat ik nou altijd zo leuk vind... die lieve kleine extra cadeautjes die je bij een bestelling in een web-winkel ontvangt.
Mooie kaartjes, lieve plaatjes, lavendel geurzakjes, zeepjes een gedroogde roos...
Het uitpakken van de mooi ingepakte bestellingen is altijd al een feest maar die lieve cadeautjes maken het extra leuk. 
Deze oude kaarten en poëzieplaatjes kreeg ik bij mijn laatste bestellingen.

Cadeautje gemaakt.
Nou ja, als je een kaart ook een cadeautje kan noemen.
Ik heb hem niet voor iemand in het bijzonder gemaakt maar gewoon omdat ik zin had om een kaartje te maken.
Het voorbeeld kwam uit de nieuwste Cards only.
Voor de kaart gebruikte ik craftpapier
Het dessinpapier is van Pink paislee (Daily junique)
De gestanste klok (Weathered Clock) letters en cijfers (Typeset) en chipboardklok zijn van Tim Holtz. De randjes van de kaart en dessinpapier heb ik besnuffelt met distressink van Tim Holtz.
In het midden van de kaart heb ik een klok gestempeld, deze bestrooide ik met embossing poeder en deze heb ik verhit met de heat tool.
De bloementjes en brad komen uit mijn voorraad.


Mijn eerste cadeautje komt weer thuis.
Mijn oudste dochter had nog een verrassing voor ons... ze komt voorlopig weer thuis wonen!
Dat vind ik heel leuk en gezellig maar ik vind het wel heel verdrietig voor hun alle twee dat het samenwonen niet gelukt is, gelukkig kunnen ze nog wel samen door één deur, ruzie vind ik zo naar.
Ze zijn nog jong, allebei 20 nog maar en hebben nog een heel leven voor zich. (cliché)
Mijn moeder zou zeggen "meid... geen hand vol maar een land vol mannen" (ja, en daar zit je op te wachten als je verkering net uit is)
Hier in huis moeten we weer een beetje passen en meten wat ruimte betreft maar dat komt ook wel weer goed.

Geen leuk cadeau (Grrromm)
Mijn naaimachine is kapot!!!
Ik wilde nog even twee kussentjes maken voor om ons bed maar mijn machientje weigert nog langer om twee draden samen te voegen tot een mooi stiksteekje.
Zelfs lief toespreken en ontstoffen werkte niet, snik...
Dus ik ga nu eerst maar eens opzoek naar een naaimachine reparateur.

zondag 15 januari 2012

Onze slaapkamer is klaar!!!

Onze slaapkamer is op een paar kleine dingetjes klaar en we zijn zelf eigenlijk wel heel tevreden met het resultaat.
Ik zal even een rondleiding geven.

Dit is wat je zie als je de slaapkamer binnen komt lopen...
Je kijkt meteen al tegen mijn 5 meter stof, 3 meter kant en 9 meter biaisband project aan, het is een gordijn voor aan mijn canopy geworden (dat is dat half ronde ding aan de muur, ook wel bedkroon genoemd).
Zo'n gordijn kan je natuurlijk ook gewoon aan een roede voor het raam hangen of als je hem een endje korter maakt is hij ook leuk als valletje tegen de inkijk.

We gaan een rondje tegen de klok in...

Rechts staat onze grote kledingkast daar zit nu alle winter kleding in (op de voor-slaapkamer hebben we nog twee kleinere kasten staan met alle zomer kleren.) 
Bovenop de kast liggen twee oude koffers.
Nou ja, eigenlijk drie omdat ik er vanmiddag bij de Landelijke boerderij in Zuid-Oost Beemster nog een bij heb gekocht maar toen had ik deze foto al gemaakt.
Ze zijn erg handig voor spullen die je niet zo vaak nodig hebt zoals kerstspullen.
Nu draaien we even een kwartslag...
Hier was nog precies genoeg ruimte over om een oud bistro stoeltje neer te zetten, hij is zo gammel dat ik er niet meer op durf te zitten maar hij is wel handig om even wat kleding op te mikken. 
Aan dit stukje muur mis ik nog een leuk oud regaaltje en de vloer zou ik ooit nog eens willen vervangen voor een mooie white wash vloer maar dat heeft allemaal geen haast.
Drie stapjes naar links...
Het gordijn in vol ornaat. 
Zoals je ziet slapen wij nog steeds  heel knus in een 140 x 200 bed (zonder ruzie te maken over plaatsgebrek) maar we hebben wel een lits-jumeaux dekbed (dat dan weer wel)
Klein stukje bij draaien...
Hier staat de waskast die ik al eerder heb laten zien. Op het marmerenblad staat mijn verzameling lampetstellen van groot naar klein. In de woonkamer heb ik er nog een staan met bloemen erin maar die is ecru dus die mocht er niet bij.
Nog een kwartslag naar links...
De luikjes!
Ze zijn nu helemaal klaar ik ben er super blij mee.

Zo ziet het eruit als de luiken dicht zijn, onze slaapkamer is nu 's morgens nog lekker donker zodat we heerlijk uit kunnen slapen.

















In deze hoek staat ook mij paspop met Jeanne d'Arc Living jurk, het was eigenlijk de bedoeling dat ik de jurk kleiner zou maken zodat ik hem zelf aan kon  maar mijn dochter heeft me al gezegd dat ze dan niet meer naast we wil lopen.
De paspop zelf zou ik nog wel eens een keer oud willen maken zoals Nelleke in haar tutorial laat zien maar ik durf nog niet zo goed.
Zowel Maria als dit engeltje waken over ons terwijl wij slapen.
Fijne gedachte toch?
En dan hebben we nog het sprei die ik maakte voor op het bed...
Hij is af en er zitten heel veel metertjes naaiwerk in maar om nou te zeggen dat ik er helemaal tevreden over ben... nee.
Daar komt dan ook nog eens bij dat de web-winkel waar het Jeanne d'Arc sprei gezien had en die toen uitverkocht was hem nu weer gewoon te koop heeft staan (ggrrrrom)
Ik geef mezelf nu een week de tijd om aan mijn zelfgemaakte sprei te wennen mocht ik hem dan nog niet mooi vinden dan mag ik alsnog het originele bestellen.
En zo konden we weer wat van ons things to do lijstje afstrepen.

zondag 8 januari 2012

Slaapkamer update

Het schiet al aardig op in onze slaapkamer, het behangwerk en het sauzen is klaar nu moeten we alleen nog even het een en ander terug aan de muur hangen en de luiken moeten nog afgeschilderd worden.
Maar ik kan jullie al wel een klein kijkje vanaf de overloop laten nemen.
Mijn 5 meter stof, 9 meter biaisband en 3 meter kant project is ook klaar en hangt keurig gestreken te wachten tot mijn man tijd heeft om een paar gaten in de muur te boren.
Als ik zelf met een boormachine aan de gang ga dan weet ik het wel... behang geruïneerd of het boortje krijgt spontaan last van metaalmoeheid.
En voor het Jeanne d'Arc living sprei die ik niet kan vinden probleem heb ik ook een oplossing gevonden.
Bij de Intratuin verkopen ze tafelkleden die verdraaid veel lijken op dat sprei alleen de naden tussen alle lapjes zijn zo breed dat ik die eerst opnieuw aan elkaar moet naaien daarna naai ik er nog een lap witte katoen achter met wattine er tussen en dan kan ik alle vierkantjes doorstikken.
Dit alles bij elkaar is geen goedkopere oplossing dan een kant en klaar sprei kopen maar zo komt hij wel heel dicht bij wat ik in mijn hoofd had. 









Nu ga ik eerst even en lekkere kop warme chocomelk voor mezelf maken en daarna weer snel achter de naaimachine.

woensdag 4 januari 2012

Werk in uitvoering


















Mijn man opperde laatst dat het wel weer eens tijd werd voor een nieuw behangetje op onze slaapkamer omdat het behang dat erop zat een beetje los begon te zitten bij de naden.
Ik stribbelde (voor de vorm) nog een beetje tegen met een paar (sterke) argumenten. Hij heeft al zoveel gedaan in zijn vakantie en dit behang zat er nog maar net een paar jaar op en dat het allemaal best wel weer veel geld zou gaan kosten enzo.
Maar het verbaasde hem eigenlijk niet zo heel erg veel dat ik binnen een half uur het slaapkamerplan al klaar had, met uitgeprinte foto's en al. (wie zo af en toe wat ideetjes op zijn pc opslaat die heeft wat)

Ik zal maar geen foto's plaatsen waarop te zien is hoe wij zwetend en met stoffige haren het oude behang aan het verwijderen waren maar ik kan wel alvast even laten zien hoe het slaapkamerplan er ongeveer uitziet.

We hebben Toile de jouy behang besteld en die komt op de muur achter het bed en op de muur bij het raam. Ik hoop alleen wel dat ze morgen bellen dat het binnen is anders kunnen we straks op onze laatste vakantiedag pas gaan behangen.
Op de andere twee muren komt extra matte muurverf van Dimago in de kleur smoke.
Die verf hebben we wel al in huis en gaan we morgen op de muur rollen.
 
Voor het raam komen luikjes.
Mijn man heeft ze nagemaakt van de foto hieronder, ze moeten alleen  nog hier en daar een beetje afgeschuurd worden en met een laatste laagje verf zijn ze dan klaar.
En zoals gewoonlijk ben ik in mijn hoofd al weer een paar stappen verder...
De aankleding!!!
En daar heb ik jullie hulp een klein beetje bij nodig...

Wie weet waar dit sprei van Jeanne d'Arc Living nog te koop is (in Nederland), ik heb het hele internet afgestruind maar kon alleen maar webwinkels vinden waar ze uitverkocht waren. En ik wil hem echt heel graag op ons bedje hebben liggen.
(alle foto's komen weer van het www)

Verse foto's volgen uiteraard nog als de slaapkamer helemaal klaar is en alles weer op z'n plekkie staat, ik ga nu nog even een half uurtje stoeien met mijn 5 meter stof, 3 meter kant en 9 meter biaisband. Ben bijna klaar.

Fijne avond!

maandag 2 januari 2012

Happy New Year!!!


Ik heb gisteravond wel jullie mooie, lieve en welgemeende nieuwjaars wensen gelezen maar heb nog geen tijd gehad om iedereen persoonlijk een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.
Daarom doe ik het nu deze post.

Lieve allemaal,
Ik wil jullie bedanken voor alle mooie posten die jullie afgelopen jaar schreven, alle goede ideeën en tips die jullie deelden, de prachtige foto's die jullie plaatsten en ook voor de lieve, gezellige en humoristische reacties die jullie op mijn blog achter lieten.

Ik wens iedereen een bijzonder mooi, gezond en liefdevol 2012 toe!








Wij hebben oudejaarsavond met 12 man in de Efteling gevierd, ik zal even heel eerlijk vertellen hoe het is geweest.
Het was leuk en gezellig maaaaaar dit was eens maar nooit meer.
Het was zo ontzettend druk, alle kaarten waren uitverkocht en dat was te merken ook. Op de heenweg stonden we al in de file en voor alle attracties stonden we weer in de file. Wachttijden tussen de 40 en de 75 minuten, het leek wel hoogzomer zo druk.
Van zeven tot twaalf uur is echt veel te kort om nog wat attracties mee te kunnen pakken. En met 12 man in het donker ben je constant aan het tellen of iedereen er nog wel is, zeker in het sprookjesbos, wat je in het donker beter spookjesbos kan noemen.
De gratis oliebol was niet te eten en van de champagne trok je gezicht alle kanten op zo wrang, nou ben ik niet zo'n oliebollen eter en al zeker geen drinker dus daar kan het ook aan gelegen hebben hoor hihi maar de mensen om mij heen hoorde ik het zelfde zeggen.
Maar we zijn toch nog in onze favoriet de Droomvlucht geweest en ik heb voor het eerst kennis gemaakt met Joris en de Draak, whaaaah wat gaat die snel, ik kwam helemaal los van mijn stoel, schor van het gillen en hartkloppingen bij aankomst.
Het was wel heel bijzonder om met zoveel mensen de laatste minuut voor 12 uur af te tellen.
Het vuurwerk was mooi maar een beetje gewoontjes, het kwam ook een beetje laat opgang en er zat veel tijd tussen, niet echt professioneel dus.
En toen wilde alle ruim 30.000 bezoekers tegelijk naar huis en daar wisten de parkeerwachters dus geen raad mee, die bleven van ellende in een groepje aan de kant staan er stond er zelfs een te huilen die was uitgescholden door een van die tokkie families.
Voor 12 uur heerst er nog een wij gevoel in de Efteling en krijg je nieuwjaarszoenen van wild vreemde mensen maar na 12 uur op het parkeerterrein is het weer iedereen voor zich.
Echt muurvast stond het, uiteindelijk hebben we er een uur over gedaan om het terrein af te komen.
Maar goed ik ga er niet verder over lopen zeuren, het was wel een hele aparte ervaring.
Eind van dit jaar gaan we weer gewoon met een groep bij iemand thuis oud en nieuw vieren met spelletjes en lekkere hapjes, en dat is ook leuk.
(foto's van het net, die van mij waren mislukt)










Ondanks dat we deze week alle drie nog vakantie hebben was ik vandaag alleen thuis en dat vond ik eigenlijk wel even lekker. Zo kon ik even rustig de kerstboom opruimen, het huis een beetje schoonmaken, met mijn vriendin naar de markt, de hobbywinkel en de kringloop gaan en.... een nieuw project starten.
5 meter stof, 3 meter kant en 9 meter biaisband, ra ra ra wat wordt dit?
Haha, ik laat het wel zien als het klaar is.