zondag 25 maart 2012

Zonnige zondag

Ik was ondanks dat de klok een uur vooruit ging vanmorgen al weer vroeg uit bed.
Gisteravond zijn we uit eten geweest bij de Griek en ik slaap altijd een beetje rommelig met een te volle buik, om half 7 (nieuwe tijd)  was ik al weer wakker en om 7 uur besloot ik mijn bed maar te verlaten.
Maar wat is het dan heerlijk rustig zo vroeg in ochtend met alleen de katten om me heen en man en kind nog op één oor.
Ik had lekker even de verwarming aangezet en met een kop thee, een kommetje yoghurt met muesli en de nieuwste Jdl vermaakte ik me prima.

Ik wil jullie nog even bedanken voor het meedenken over het wel of niet schilderen van mijn vitrine kastje. Voorlopig laat ik hem gewoon nog zoals hij is, schilderen kan idd altijd nog. Het glas kan er uit gehaald worden en dan is het een heel simpel karweitje.
Ik heb er paas chocolade mallen, zelf beplakte eieren en een Jdl paaskaart die ik bij de Brocante webshop kocht in gezet. 

Nog even een kiekje van dichtbij.

Omdat ik toch zo vroeg wakker was had ik mooi de tijd om wat paas dingetjes neer te zetten. Hoelang het blijft staan weet ik ik niet, ik werd namelijk nauwlettend in de gaten gehouden door mijn katten.


Vorig jaar maakte ik ook zo'n schaaltje met eitjes en een paar vogeltjes, ik vond dat toen wel leuk staan en daarom besloot ik om het dit jaar weer te maken. Alleen miste ik toen op een gegeven moment twee vogels... uitgevlogen misschien???


Onze dikke kip mocht ook weer uit zijn winterverblijf.
Ik heb me suf gezocht naar een mooie witte krans die niet te dicht gevlochten was, en het juiste formaat had.
Zoals je kan zien is mijn missie niet helemaal geslaagd....  of de krans is te klein of de kip is te dik.

Woensdag was ik bij het tuincentrum en daar vond ik deze mooie (kersen?) bloesem takken, ik had ze wel al in het water gezet maar aan versieren was ik nog niet toe gekomen.
De witte bloemetjes beginnen zelfs al uit te komen.
Twee jaar geleden maakte ik de eitjes met ranonkels en viburnum erin en ook de vogeltjes naar een idee van Elly en vorig jaar maakte ik de vlindertjes die je toen op heel veel blogs tegenkwam.

Na het versieren bleef er alleen nog een nep bloesem-sliert over die heb ik maar onder een stolpje geplaatst met een paas afbeelding ernaast.
Mocht je dit plaatje ook willen gebruiken dat kan je hem hier mee nemen.

Een half uurtje... slechts een miezerig klein half uurtje is het maar goed gegaan voordat ik mijn paasschaaltje alweer weg kon halen ... zucht...


Afgelopen woensdag en donderdag was ik al ontzettend actief geweest in de tuin.
Vegen, groene aanslag verwijderaar op de tegels spuiten de volgende dag weer vegen.
Snoeien, harken en mijn tuinkast veranderen.
Poeh hé wat een werk allemaal, bij dit soort klusjes merk ik nog wel dat mijn arm nog niet helemaal goed is, maar ja ik heb nog even om me heen gekeken maar zag even niemand die het van me over kon nemen haha.
Gelukkig gaat het steeds beter met mijn arm en kan ik hem zelfs alweer een beetje strekken terwijl de arts me vertelde dat ik dat waarschijnlijk nooit meer zou kunnen, alleen mijn pols blijft een beetje zeuren.
Terwijl ik zo lekker in de tuin bezig was bedacht ik dat ik de schuur grijs wilde hebben, gelukkig was mijn man het daar mee eens en zijn we vanmiddag maar aan het schilderen gegaan. Dat wil zeggen, John en ik gingen bij de bouwmarkt beits halen en John + dochter gingen schilderen.
Ik deed ook wat hoor! Ik heb niet alleen maar zitten kijken haha. Ik heb allemaal nieuwe planten in potten gezet, de schouders  van mijn twee harde werkers ingesmeerd met zonnebrandcrème en uiteraard gezorgd voor koffie en frisdrank.
En ik heb genoten... echt heel erg genoten van dit mooie weer en dan te bedenken dat het nog maar eind maart is.


dinsdag 20 maart 2012

De opkamer van Fort Lapin

Vorige week zondag brachten mijn man en ik een bezoek aan Petra van Fort Lapin, zij hield open dag in de opkamer van haar mooie dijkhuis.
Op haar blog was al te lezen dat ze haar opkamer, wat voorheen woonkamer was omgetoverd heeft tot een mooie brocante winkel.
Ze had weer niets te veel gezegd hoor... de mooiste spullen stonden weer prachtig gedecoreerd te roepen om gekocht te worden.
Kijk maar even op haar blog hoe mooi het in haar opkamer is.

Nou mag een opkamer bekend staan als de mooiste kamer van het huis maar bij Petra is haar woonkeuken ook zeker het bezoeken waard. Het lijkt net alsof je door de nieuwste Jeanne d'Arc Living wandelt zo mooi.
Nadat we in de opkamer wat mooie spullen voor thuis uit hadden gezocht bleven we daarom dan ook lekker even koffieleuten in de keuken.

Thuis heb ik man en kind maar meteen even de deur uitgewerkt (gaan jullie maar lekker even fietsen het is zo'n mooi weer)  zo had ik lekker de ruimte en de tijd om wat spullen te verplaatsen.
Zoals hier op het regaal boven de bank...
Ik heb voor de verandering al mijn vogelkooitjes bij elkaar gezet, nou ja op één na dan. De vierde is geen oude dus die mocht er niet bij.
Inmiddels heb ik de boel alweer veranderd omdat ik het schilderijlijstje rechts niet zo mooi bij de rest vond staan.

Deze oude zeef kocht ik bij Petra, er staat iets met potlood opgeschreven aan de buitenkant dat maakt het voor mij extra leuk om dat je zo kan zien dat het echt een gebruiksvoorwerp is geweest.
Het lieve kleedje met richelieu borduursel kreeg ik van Petra cadeau.


Voor deze duivenmand wist ik ook meteen een mooi plaatsje.
En deze grote waterkan kocht ik ook nog bij Petra, hier stond hij nog in de kast. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En hier staat hij op de eettafel met prunustakjes en tulpen erin om het lente gevoel een beetje in huis te halen.
De give away spulletjes die ik van Sonja kreeg staan nog steeds in een schaal op tafel, ik vind ze hier zo gezellig staan dat ik het voorlopig maar zo laat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit vitrinekastje kocht ik afgelopen zaterdag, het lijkt me leuk om hier nu eerst wat paasspulletjes in te zetten en in in december mijn oude kerstballen maar ik twijfel nog of ik het kastje eerst wit zal schilderen.
Wat zouden jullie doen?

Morgen ben ik vrij en dan en ga ik eerst maar eens lekker naar het tuincentrum en daarna mijn paasspullen opzoeken.
O ja en mijn tuin ontgroenen, en daar bedoel ik niet dat ontgroenings ritueel mee dat studenten elkaar aandoen maar onze achtertuin ontdoen van groene aanslag en mos.
Niet echt mijn favoriete bezigheid.

maandag 12 maart 2012

Handwerktas à la Loesje

Mijn man doet altijd net of hij niet geïnteresseerd is in het hele blog gebeuren maar laatst betrapte ik hem erop dat hij stiekem over mijn schouder mee zat te kijken.
Ik keek op dat moment op de blog Loesje maakt van niets tot iets naar een mooie plantentas die Nelleke had gemaakt toen de OOOO's en de AAAA's van mijn man mijn rechter oor bereikte.
Hij viel als een blok voor de combinatie van het jute van de tas, het frisse groen van de plant en eigenlijk gewoon de hele uitstraling. Ik moet er dan wel bij vertellen dat mijn man van de plantjes hier in huis is, als je de verzorging daarvan aan mij overlaat staan we om de maand bij het tuincentrum om nieuwe te halen.
Ik keek zelf ook met veel interesse naar de tassen van Nelleke maar dan om een andere rede... ik was namelijk zeer dringend op zoek naar iets om mijn bolletjes wol en haakwerkje in op te bergen.
Dus helaas voor mijn man heb ik er een handwerktas van gemaakt en geen plantentas.


De voorkant heb ik grof met gesso van de Action bewerkt, van mij hoeft dit allemaal niet zo netjes, het jute mag er best her en der tussendoor komen. Het ging er alleen om dat de peer die aan de ene kant stond en de(iets dat leek op een) tomaat aan de andere kant niet meer zichtbaar waren.
Voor de achterkant heb ik een lap katoen genomen en hier zakjes opgenaaid zodat ik ook de kleine spulletjes netjes op kan bergen.

Ik wil Nelleke uiteraard weer hartelijk bedanken voor het delen van haar super leuke ideeën!


De rede dat ik deze tas graag wilde maken was om dit soort praktijken (zie de foto hieronder) voortaan te voorkomen. Helemaal mijn eigen schuld natuurlijk, wie laat er dan ook een bol wol op de bank liggen met een stel katten in huis.
Dit zou het twintigste vierkantje worden voor mijn granny square maar je begrijpt dat ik dit afgesabbelde exemplaar maar weg heb gegooid.

Namens Bowie bedankt voor de leuke reacties op zijn post, hij (en de 3 poezen dames) waren erg blij ons weer te zien.
Ik had geen snoepjes voor ze mee maar wel nieuwe stuiter balletjes en een speeltje met daarin kattenkruit en daar waren ze ook erg blij mee.

dinsdag 6 maart 2012

Het was zo saai hier

Hey hallo,
Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Bowie en ik ben een Britse korthaar van 3 jaar oud.
Hier in huis ben ik de een na jongste maar ik ben wel de enige kater.

Zal ik nog eens wat vertellen...
Het was hier in huis zo saai de afgelopen week.
Mijn baasje en haar dochter waren de afgelopen week logeren in Brabant en mijn baas moest de hele week werken.
En toen was het eindelijk weekend ging hij ook al naar Brabant.
Nou gezellig hoor!

Dus ik verveel me nu een beetje en hang daarom de halve dag een beetje op tafel.
Eigenlijk mag ik niet op tafel zitten maar dat zien ze nu toch niet.
Zo kan ik goed kijken wat mijn 3 harige huisgenoten allemaal doen.

Nicky bijvoorbeeld, dat is de jongste hier in huis en een echte meid als ik haar pest dan gaat ze heel zielig mekkeren en dan krijg ik altijd op mijn kop, Duh alsof zij altijd even lief is.
Ze is verliefd op Lodewijk van eigen huis en tuin geloof ik, ze denkt zeker dat hij voor haar ook wel een leuke tuin gaat aanplanten. Mag ze lekker verder dromen.

Nou en zit ze niet voor de tv dan ligt ze wel te maffen.
Nee dat is gezellig voor mij!
Weet je wat ik doe... ik neem even een zeer uitdagende pose aan misschien kan ik dan de aandacht van Indy trekken.
Indy is maar 4 maanden ouder dan ik maar ze heeft toch een kapsones echt niet normaal meer.
Nou zeg!!!
Wat denk je...
Doet Indy haar pootjes voor haar ogen, zo erg zie ik toch niet uit?
Dit wordt niks zo.  
Nou dan ga ik maar kijken of ik Nina kan vinden, Nina is de oudste poes in huis en ze is al bijna 9.
Ik ben erg verliefd op haar maar zij ziet mij niet zo zitten, als ik lekker tegen haar aan ga liggen loopt ze meteen chagrijnig weg.
Ha hier is ze.

Weet je wat, ik laat mijn huis genoten met rust en laat jullie wel even een babyfoto van mezelf zien.
Op deze foto woonde ik nog bij mijn vader en moeder thuis. Hier heb ik ook nog grijze haartjes op mijn koppie maar die zijn nu allemaal weg.


En zal ik mijn papa eens laten zien? Die is pas echt groot en sterk.

Hij heet Choco prince en mijn mama heet Hakuna matata maar van haar heb ik geen mooie foto. Weet je wat mijn echte naam is? Q-Pido, gelukkig noemen ze me nu Bowie dat is veel stoerder voor een echte kerel als ik.

Hé wat hoor ik nou... dat is het geluid van de voordeur!
(Helaas voor mijn vrouwtje is dit niet onze voordeur maar komt deze foto van het www)

Yes. yes, yes ze zijn weer terug!!!
Nou doei, ik ga kijken of ze iets lekkers voor mij mee hebben genomen.

Pootje van mij en de groetjes van mijn vrouwtje