zondag 22 april 2012

Langzaam dringt het tot me door.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen...
Mijn vriendin en ik zaten gister net niet in één van de twee treinen die op elkaar botste.

Daarnet bekeek ik alle beelden van het ongeluk op internet en langzaam begint het tot me door te dringen dat wij in die trein hadden gezeten, als we niet hadden besloten om eerst maar te gaan eten op station Utrecht. 
De kippenvel staat nu nog op mijn rug bij het idee dat wij een van die mensen hadden kunnen zijn die de trein uitgedragen werden.

Mijn vriendin en ik vertrokken gister goed gemutst en met het slaapzand nog in onze ogen al om kwart voor acht 's morgens met de trein richting Doorn voor een workshop bij Paper and Pictures.
Even na Zaandam stond de trein al weer stil. In de spoortunnel bij Amsterdam bleek een trein stil te staan en dit zorgde meteen al voor een half uur vertraging.
Door onze reis ietsjes aan te passen kwamen we uiteindelijk maar 10 minuten te laat in Doorn aan en konden direct aan de slag.
Met een behoorlijk hoog tempo sneden, knipte en plakte we dankzij de goede uitleg van Loes de Groot een ontzettend leuk boekje in elkaar. 
Hij is nog niet helemaal klaar maar dit is alvast de voorkant.

















Na de workshop winkelde we nog wat leuke scrapspullen bij elkaar en rond half 5 vertrokken we naar de bushalte.
Met de bus reden we naar station Driebergen-Zeist om daar met de trein verder te gaan naar station Utrecht. In Utrecht moesten we dan weer overstappen op de trein naar Alkmaar maar we besloten toen om eerst te gaan eten en dat is onze redding geweest.

Het vervolg van onze reis is een langdurig gebeuren gebleken.
In de trein van Utrecht naar Amsterdam centraal kregen we al een melding van het ongeluk, daar bleek dan ook dat deze trein in eens niet meer verder te reed en moesten we overstappen op een andere trein vanaf een ander perron (zucht 1)
Daar stapte we in en reed de trein weer richting Utrecht zonder enige melding, dus samen met nog vele andere stapte we in Amsterdam Amstel maar weer uit (zucht 2).

Tja hoe nu verder??? geen enkele NS medewerker te vinden om te vragen wat we nu het beste konden gaan doen (zucht 3) 
Uiteindelijk bij de ticket service maar gevraagd of er vanaf dit station mogelijk ook bussen richting Hoorn, Purmerend of Zaandam reden, zodat we vanaf daar weer met de trein verder konden reizen. Maar nee, die reden alleen vanaf Amsterdam centraal, (zucht 4)
Dus maar weer in de trein gestapt richting Amsterdam centraal en daar naar het bus station gelopen (en vele met ons) 
Elke bus die aankwam zat in een mum van tijd vol (zucht 5)
Toen maar besloten om met de bus naar Purmerend te reizen. 
Maar het busstation van Purmerend ligt niet bij het trein station van Purmerend dus zaten we weer. Gelukkig was de bus chauffeur zo vriendelijk om ons weg te brengen naar het treinstation, het was toch zijn laatste rit.
Vanaf Purmerend rijden er geen treinen naar Alkmaar maar wel naar Hoorn en die trein had ook al 40 minuten vertraging (zucht 6)
In Hoorn pikte de zoon van mijn vriendin ons gelukkig met de auto op (zucht 7, maar dan van verlichting)
Het was toen 10 uur 's avonds en inmiddels hadden we er een reis van 5½ uur op zitten maar alles beter dan in de verongelukte treinen zitten.

Ik weet nu wat een totale chaos mensen mee maken als ze op een station stranden.
En ik blijf erbij, mijn vriendin en ik hebben vast een engeltje op onze schouder gehad.

Sorry... vandaag geen gezellig verhaal van mij maar ik moest dit gewoon even kwijt.









donderdag 19 april 2012

Zo'n mooi cadeau gekregen!!!

In mijn vorige post vertelde ik al dat we bij de Landelijke boerderij waren geweest.
Wat ik toen niet vertelde was dat ik daar helemaal viel voor een prachtig 62 delig Hongaars servies. 
Eigenlijk ben ik meer van het deeltje voor deeltje sparen maar dit servies vond ik zo mooi, het is 12 persoons en helemaal compleet. 

Het bleef maar in mijn hoofd hangen en stiekem keek ik elke avond in haar web-winkel of het nog niet verkocht was.
En dan keek ik weer naar onze kast en dan weer naar mijn man en zuchtte nog maar eens.
Toen kwam mijn man met het geweldige idee om het servies als moederdag en verjaardags cadeau in één te geven en dat terwijl ik op vaderdag pas jarig ben.

Lichtelijk gespannen zat ik afgelopen zondag in de auto op weg naar Zuid-Oost Beemster, ik was toch best nog wel een beetje bang dat iemand me net voor zou zijn geweest.
Maar gelukkig het stond er nog!!!
José had er nog een behoorlijk werk aan om alles in te pakken.

Thuis gekomen werd het servies van alle kanten besnuffeld door de katten terwijl ik aan het uitpakken was.

















Eerst heb ik het hele servies even op de eettafel uitgestald.









Daarna uitgebreid van dichtbij bekeken. 









En gister onze vitrinekast helemaal leeg gehaald en op nieuw ingericht.
Op de bovenste plank staat nu het servies dat ik dagelijks gebruik, op de tweede plank het Bavaria servies dat ik spaar en op de onderste twee planken het nieuwe servies.
En ik geniet tekens weer als ik er naar kijk.
Nu mijn man nog overtuigen dat het servies echt veel mooier uitkomt als deze kast wit geschilderd is.
Of grijs en de binnenkant wit, of andersom dat mag ook van mij. 
Ik ben niet zo moeilijk hoor echt niet ;-)









Aanstaande zaterdag gaan mijn vriendin en ik naar Paper and Pictures in Doorn om een workshop met de naam Mix and Match te volgen.
Dat betekend wel dat we al om kwart over zeven 's morgens de deur uit moeten op onze vrije zaterdag (oef) maar je moet er natuurlijk wat voor over hebben.
De materialen die we gaan gebruiken zijn in ieder geval heel leuk!




(foto geleend van Truike Bron)

woensdag 11 april 2012

Wat was het een heerlijk weekend!

Hebben jullie ook zo ontzettend genoten van het paasweekend?

Wij in ieder geval wel hoor!
Lekker uitslapen...
Het uitgebreide paas ontbijt...
Alle leuke uitjes die in onze agenda stonden...
Van de tijd met en voor elkaar...
En natuurlijk van de leuke aankopen die we hebben gedaan.

Eerste paasdag vertrokken we na de koffie richting Haarzuilens, bij kasteel De Haar werd een Franse fair gehouden en dat leek ons leuk om daar eens heen te gaan.
Het zonnetje deed ook lekker mee, en dat heb je natuurlijk wel nodig om in Franse sferen te komen.
Ik heb even wat foto's aan elkaar geplakt om jullie een indruk te geven wat er daar te zien was.
Echt veel kraampjes met brocante stonden er niet, een stuk of 5 maar en er stonden ook wel kraampjes en standjes met dingen waarvan ik dacht "wat heeft dit nou met Frankrijk te maken" maar tussen de standjes door hadden ze wel veel stillevens in Franse sfeer neer gezet en voor de rest was het er ook heel gezellig.
Onder de middag lekker geluncht bij La Place die er ook stond en daarna nog even een klein kruidenkaasje en een stuk echt nougat gekocht.
Het kasteel zelf hebben we niet meer bezocht maar we hebben nog wel een rondje door de tuinen gelopen.
Bij de uitgang kregen alle dames van een zeer charmante Fransman een bosje heerlijk ruikende Lavendel aangereikt.
Op de terugweg in de auto bedacht ik dat José van De Landelijke boerderij in Zuid-Oost Beemster ook open was en besloten we daar ook nog even langs te gaan.
Oh oh oh, bij binnenkomst was het meteen al raak... een snoeperig klein oud baby schoentje staarde me aan. 
Het was gewoon liefde op het eerste gezicht... maar waar was het tweede schoentje?
Samen met José ben ik aan het zoeken gegaan, heb zelfs met mijn knieën op de grond gezeten om te kijken of hij ergens achter gevallen was, net op het moment dat José mijn telefoonnummer wilde noteren voor als ze hem zou vinden zag ik hem liggen helemaal verscholen achter een stapeltje oude schalen. Ik helemaal blij natuurlijk.
Om ze weer in vorm te krijgen heb ik er even wat proppen keukenrol ingedaan, ze waren behoorlijk geplet namelijk en zo met de vetertjes dicht geknoopt staat het nog een beetje stijfjes.

Ik zocht ook nog een mooi jurkje voor mijn kleine paspopje, nou hingen er genoeg mooie jurkjes maar wat is het dan moeilijk inschatten of de maat goed is als je de pop niet mee hebt. Dus die missie mislukte, wat ik wel vond was dit antieke jurkje, o ja en het hangertje kocht ik er meteen maar bij.
 De stof en het kant zijn echt ragfijn en de plooitjes zijn ontzettend netjes genaaid.



Mijn man verraste me met dit mini strooiertje, hij vond het wel mooi passen bij mijn verzameling suikerstrooiers zei hij.
Net op het moment dat ik betaald had en José gedag aan het zeggen was zag ik het bankje (hieronder op de foto) in ene staan.
Voorheen als ik thuis iets uit de bovenkastjes wilde halen pakte ik altijd een eetkamerstoel en ging daar opstaan maar nu we nieuwe stoelen hebben met van die spring veren erin kan dat niet meer dus mis ik een opstapje. Dit bankje past nog net in mijn keuken.
 Mijn man vroeg me nog of hij het bankje even over moest schilderen omdat de verf er zo afgebladerde... zucht... snapt hij het nou nog niet ;-)
Mocht je het leuk vinden om ook eens bij de landelijke boerderij te gaan kijken... ik heb in deze post (klik) wat foto's staan zodat je een idee krijgt leuk het daar is.

Tweede paasdag stond een bezoekje aan de opkamer van Petra (Fort Lapin) in de planning. Bij haar wist ik al precies wat ik hebben wilde, ik wist alleen niet of het al verkocht was. Dit flessenrekje hieronder op de foto had ik de vorige keer al bij haar in mijn handen gehad en vervolgens weer terug gezet maar nu ik dat bankje gekocht had wist ik precies waar ik het rekje neer wilde zetten, verder kocht ik het mini schaaltje van Petrus Regout en twee theedoeken met monogram erop.
's Middags nog bij mijn ouders op de koffie geweest en als afsluiter thuis lekker gefonduud en toen was het heerlijke paasweekend weer voorbij helaas.

Aanstaande weekend is er bij ons weer rommelmarkt in het kerkje en daar vind ik meestal heel veel leuke spulletjes voor heel weinig geld, ben benieuwd waar ik dit keer mee thuis ga komen.

donderdag 5 april 2012

Paas weekend tips!

Van vrijdag 6 t/m maandag 9 april (paasweekend) is er voor de vierde keer  Amis de France in de tuinen en het kapel van kasteel de Haar in Haarzuilens (vlak bij Utrecht).
Dit is een lifestyle fair in Franse sferen en naar zeggen een belevenis voor levensgenieters, liefhebbers van Frankrijk en lifestyle geïnteresseerden.
Voor ons is het de eerste keer dat we hier heen gaan en ik hoop dat het weer een beetje meezit, het zou toch lekker zijn als ik met het zonnetje op mijn bol mezelf echt in Franse sferen waan.
De foto's van voorgaande jaren zien er in ieder geval veelbelovend uit.
In de laatste Ariadne brocante zit trouwens een kortingsbon!
Glaasje wijn erbij...stokbroodje Boursin... (iiieeegh, ik lust geen eens wijn)

En dan wil ik graag op 2e paasdag weer even bij Petra van Fort Lapin langs in Avenhorn.
Ze heeft voor de 2e keer open huis in haar opkamer.
Mocht je ook zin hebben om heen te gaan... mail haar dan even voor haar adres.
En dan heb ik speciaal voor mijn jongste dochter nog wat kleurige paasversiering op tafel gezet, ik was eerlijk gezegd alweer vergeten dat ik ze nog had.
De viltdingetjes zijn allemaal pakketjes van Jit Design en erg leuk om te maken.

Met deze ranonkels kwam mijn man afgelopen weekend thuis.
Nou zou je kunnen denken "wat lief van die man!!!"
Maar ik kreeg erbij te horen "ja ik had wisselgeld nodig, toen dacht ik dan koop ik maar bloemen" haha, ik kon er wel om lachen.



Ik heb deze week ook nog even een stel paaseieren gehaakt.
Op de blog Atelier Valerie staat een tutorial hoe dat moet, ze gaf me de tip dat de Wibra plastic eitjes verkoopt die er precies in passen. Ze kosten maar € 0,60 voor 10 stuks en bij de Wibra verkopen ze trouwens ook haakkatoen.

Op dit moment ben ik het hartje aan het haken die ook op haar blog omschreven staat, die laat ik wel weer zien als hij klaar is.

Ik heb nu wel gemerkt dat eitjes haken makkelijker is dan eitjes fotograferen ;-)

Ik wil meteen maar even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen alvast hele gezellige en ik hoop zonnige paasdagen toe te wensen!





zondag 1 april 2012

Geschilderd schuurtje

Vorige week zondag, toen het zonnetje nog zo lekker scheen besloten we dat de schuur grijs geschilderd moest worden. Toevallig had de bouwmarkt hier koopzondag zodat we meteen beits konden gaan halen en aan de slag konden gaan.









Kijk... hier wordt hard gewerkt.
Mijn dochter wilde graag mee helpen en dat kwam mij wel goed uit, zo had ik mooi de tijd om wat nieuwe planten in potten te zetten.

Maarruh, John er stond toch op die pot verf dat het antraciet grijs was?
Nou ja niet dus, de kleur viel iets lichter uit als dat we in ons hoofd hadden.
Ik vind de kleur niet lelijk hoor maar ik had het gewoon graag iets donkerder gehad.









En dit is het resultaat!
Deze foto heb ik afgelopen woensdag gemaakt toen het zo ontzettend mooi weer was.
Zoals je kan zien ben ik nog niet helemaal klaar het het ontgroenen van de tuin, de stoelen kleuren nu nog ontzettend goed bij de planten (ahum) en de stenen zijn niet zo lekker opgefrist als dat ik gehoopt had, dus we kunnen alsnog met de hogedrukreiniger aan de slag.









Terwijl ik deze foto's aan het maken was stak mijn buurman zijn hoofd uit het slaapkamerraam en vroeg me om het kleurnummer van de verf die we gebruikt hebben haha, zij wilde deze kleur ook wel gaan gebruiken op hun schuur.









Lekker fris groene nieuwe hedera in een pot gezet en viooltjes in de hangingbasket.

Hier was mijn man al een tijdje naar opzoek... een witte Camelia. De bloemknoppen zijn zo dik dat het lijkt alsof ze elk moment open kunnen barsten.
Ik ken deze plant nog niet dus ik ben heel nieuwsgierig hoe de bloem er uit zal zien.

Op dit stoeltje stond eerst een andere zinken teil met heide planten erin, deze wilde ik leeg gooien en er nieuwe planten in zetten maar toen ik hem omkeerde boven de groene bak kwam de hele bodem van de teil mee. Nou ja toen kon ik weer op pad om iets nieuws uit te zoeken (echt zo vervelend).
Weet iemand trouwens hoe je die grote lege stukken onder een foto's weg kan krijgen, ik snap ik niks van, als ik een post maak staan ze er niet en als ik hem dan publiceer zitten ze er in ene wel.