maandag 28 mei 2012

Mix & Match

Elk jaar heb ik weer het zelfde probleem als het weer in ene omslaat naar zomerzon en hoge temperaturen.

Wat trek ik aan vandaag!!!

Zoals vandaag de hele dag thuis heb ik geen problemen met de inhoud van mijn kledingkast hoor, ik trek een luchtig jurkje aan en klaar ben ik... maar morgen moet ik naar mijn werk en daar hebben we een kleding protocol.
-Geen broeken met grote bleke plekken of van die door geschuurde exemplaren die je tegenwoordig ook vaak ziet... Hier heb ik geen problemen mee want dit soort kleding heb ik niet in mijn kast.
-Geen rokken of broeken boven de knie... Hmm beetje jammer, ik heb nog een heel leuk rokje in de kast die ik best aan zou willen.
-Geen hemdjes of jurkjes met smalle bandjes... Laat daar nou de halve inhoud van mijn kast uit bestaan.
-Geen slippers aan... Ja zeg ze kunnen me wat, die gaan dus mooi wel aan en anders trek ik ze wel uit, over blote voeten staat nergens iets omschreven.
Ik heb besloten om het setje hieronder morgen aan te trekken.
Wel een beetje warm met een spijkerbroek maar meestal ben ik toch een van de eerste die 's morgens op kantoor aankomt dus ik zet de airco wel op een paar graatjes kouder.









Het bloesje kocht ik laatst bij de H&M en tot nu toe was er nog geen gelegenheid om hem aan te trekken, of het was te koud of zoals vandaag te warm.
Een beetje lief, een beetje romantisch, ik hou ervan. 

Als ik een spijkerbroek koop kijk ik altijd eerst naar de achterkant. De zakken mogen niet te klein zijn, er mogen geen ritsen op zitten en al helemaal geen klep zakken.
Dit is mijn favoriete spijkerbroek, hij is skinny, net bleek genoeg en de stof is lekker zacht.
Ik hou ook van de kleine details zoals het mooie kantje langs de bloes en het oud roze merkje met de roosjes op de broek. Het matched weer mooi bij het oud roze hemdje van Villa/Pieces.
Dit is mijn nieuwste aanwinst en ik ben er zelf helemaal weg van.
Ik was van de week op internet aan het zoeken naar een leuke zomerse tas. Eerst dacht ik aan Pip maar dat is voor mij toch net iets te gekleurd, toen vroeg ik me af of Cath Kidston ook handtassen maakte en zodoende kwam ik in de vrolijke web-winkel van Wendy Stip & Bloem terecht. 
De leukste tassen van het merk Disaster Design staarde me daar aan, echt ik was meteen helemaal verkocht. Ik ben zelfs vergeten om te kijken of Cath Kidston nou handtassen verkoopt of niet.
Ik mikte deze tas in mijn virtuele winkelmandje en de volgende dag werd de tas al bezorgd. Zelfs mijn man vond hem leuk en dat zegt wat.
De tas is lekker groot, heeft gezellige afbeeldingen maar is toch niet TE opvallend.
Nu heb ik er alleen spijt van dat ik niet meteen ook nog zo'n leuke portemonnee mee besteld heb maar ik ben bijna jarig dus misschien....
Zelfs de binnenkant is leuk.
Wendy van Stip & Bloem heeft trouwens ook nog een gezellig blog, misschien heb je zin om even een kijkje bij haar te nemen.
Straks komen mijn dochter en schoonzoon gezellig op visite en die gaan ook nog voor ons koken. 
Mijn grote meiske die nooit iets lekker vond en leefde op broodjes pindakaas en gebakken aardappels met visstick's die gaan kip korma voor ons maken, dat had ik nou echt nooit verwacht dat die dag nog zou komen :-))
Ik ga nu nog even lekker buiten zitten haken, ik heb weer wat nieuws verzonnen om buiten in de zon te kunnen doen...
Priegelige mini bloemetjes haken die ik dan weer kan gebruiken op kaarten en in mijn scrap-layouts.




woensdag 23 mei 2012

Genieten met een grote G

Dit is nou weer typisch Nederlands, het is weer alles of niet met het weer. 
De hele dag is het zo'n 30 graden en daarnet hoor ik op het nieuws dat er in Overijssel en Gelderland noodweer opkomst is, laten we hopen dat het allemaal meevalt.

Maar wat heb ik hier lang op gewacht, op deze warme zonnestralen.

Vanmorgen heb ik eerst in een rap tempo mijn huis door gewerkt daarna een bosje fluitenkruid geknipt langs de slootkant en toen was het tijd voor de lunch.
Het mooie boek Inspirerende zomerhuizen van Jeanne d'arc living bracht me helemaal in de zomer sfeer.
Het restant van het fluitenkruid heb ik in mijn flessenrekje in de keuken gezet.
Dat was niet zo'n heel goed idee bleek later... overal zie ik nu mieren lopen (jakkiebah)
Dit antieke richelieu kleed kocht ik afgelopen weekend bij de De Landelijke Boerderij in Zuid-Oost Beemster. Wat een werk moet dat zijn geweest om dit te maken, daar zitten vast heel wat uurtjes in.
Maar ik dwaal af...
Ik zal even laten zien wat mijn uitzicht was vandaag.
Als ik in mijn tuinstoel zit zie ik links van mij een oud bistro stoeltje die zijn beste tijd wel gehad heeft met daarop een teiltje met kakelverse lavendel.
Daarnaast de barbecue en wat potten met planten. In het kratje wilde ik ook nog wat plantjes stoppen maar bij het tuincentrum was het laatst zo druk dat ik alles wat in mijn karretje stond maar weer terug heb gezet en de winkel uit ben gegaan.
De barbecue staat nu op marktplaats en wordt als het goed is morgen opgehaald. Voor die twee keer per jaar dat wij dat ding gebruiken vind ik het zonde van de ruimte in de tuin die hij inneemt en ik heb alweer iets anders bedacht om daar neer te zetten. 
Daar weer naast staat een grote sering. Hij heeft het behoorlijk zwaar gehad afgelopen winter en daardoor zitten er nu helaas weinig bloemen in.
Maar de bloemtrossen die er nu in zitten ruiken heerlijk zoet.









De achterkant van ons huis...
Toen we de aanbouw lieten plaatsen heb ik zelf een tekening gemaakt voor dit kozijn en ik ben er nog steeds heel tevreden over, hij is precies zoals ik hem wilde hebben.
Het paneeltje onderin de linker deur staat al een tijdje in de grondverf (2 jaar of zo) Je weet hoe dat gaat he als je man schilder is, eigen huis is het laatst aan de beurt.
Dan de rechterkant van mijn uitzicht...
Daar bloeit op dit moment alleen nog de akelei
Elk jaar breidt hij zich meer uit, hoe goed ik ook probeer om telkens alle uitgebloeide bloemen te verwijderen voor ze in het zaad schieten. Zo erg is dat nou ook weer niet hoor, ik vind het een leuke bloem.
Even een glas water halen...

Meteen maar even een kijkje vanaf de achterdeur.
Ondanks dat ik de grijze kleur van de schuur in eerste instantie iets te licht vond ben ik er aardig aan gewend en vind ik hem wel goed zo eigenlijk.

Nog een kijkje rechts... 
Onder en tussen onze hortensia's bloeien deze schattige lelietjes van dalen.
Ik heb werkelijk waar geen idee wanneer deze narcissen geplant zijn, niet door mij in ieder geval. Ik vind dat zalm kleurtje in het midden echt niet mooi.
Met een handwerkje erbij vermaakte ik me prima en was het goed uit te houden op mijn stoeltje.
Ik kan nou eenmaal erg slecht stil zitten en niets doen.
Teennageltjes gelakt... voetjes omhoog en nu nog een klein beetje meer kleur op mijn benen. Hopelijk morgen weer zo'n mooie dag.
Tja en deze boef trof ik ook in de achtertuin aan.
De buurmeisjes hebben één tegel in de steeg achter ons huis voorzien van roze en oranje stoepkrijt en juist daar besloot Bowie even in te gaan rollen. Het ziet er weer fraai uit hoor zo.
Ik ga nu maar even douchen en ik denk dat ik Bowie maar mee neem.

donderdag 17 mei 2012

Dubbel ganger

Ik zocht laatst in Google afbeeldingen naar foto's van oude koffers en kwam toen deze foto's hieronder tegen... 
Mijn mond viel open... heeft deze Russische fotografe Morozova Tatiana misschien stiekem mijn Nicky voor deze reportage geleend?






Het leek mij wel een uitdaging om onze Nicky ook zo leuk op een oude koffer te fotograferen. 
De foto's hieronder heb ik van onze poes gemaakt.
Zeg nou zelf... ze hadden uit het zelfde nest geboren kunnen zijn!









Het viel nog niet mee om Nicky zo op de foto te zetten.

Eerst zocht ik een lege muur... 
Uhhh... die hebben we niet meer, overal staat wel wat tegen een muur aan.
Dus de bank naar het midden van de kamer geschoven, oude koffer van de slaapkamer kast gehaald en toen kon het feest beginnen...
Want hoe krijg je één poes zittend of liggend op een koffer terwijl er nog drie katten om je heen wandelen die reuze nieuwsgierig zijn naar wat je aan het doen bent en al helemaal geïnteresseerd zijn in het bakje met kattensnoepjes waar ik mee rond zwaaide.
Dus twee katten naar buiten en één (Bowie))in de gang.
Nicky met een kattensnoepje op de koffer gezet en camera in de aanslag, tien keer keer klikken, nul foto's goed.
Kat wandeld van de koffer af dus ik begin opnieuw.
Snoepje op de koffer Nicky erop en klikken maar, één foto redelijk gelukt.
Kat in de gang mauwt ondertussen de longen uit zijn lijf en krabt de deur bijna aan gort.
Kat uit de gang bevrijdt.
Nicky met snoepje op de koffer, Bowie ook een snoepje toe geworpen, Nicky weer op de koffer zetten klikken en weer één foto goed.
Bovenstaande herhaald zich een paar keer.
Nicky is het ondertussen behoorlijk zat en gaat in haar mandje liggen.
Poes Indy hangt aan de achterdeur als teken dat ze naar binnen wil, dus ik sta op om haar binnen te laten en oen die ik ben laat het bakje met kattensnoepjes op de grond staan.
Als ik weer op de grond wil gaan zitten zit Nicky dus haar buik vol te eten en nu ben ik er ook een beetje klaar mee.
Ik zet Nicky op de koffer, spreek Nicky streng toe, die kijkt me aan en gaat heel netjes zitten, ik klik een behoorlijk aantal foto's achter elkaar geef Nicky een knuffel en toen vond ik het genoeg geweest.

Wel lachen trouwens als je dan alle (mislukte) foto's daarna terug kijk, heel veel foto's met een weg flitsende kat, alleen een puntje van een staart en zelfs één met alleen de achterkant van Nicky haha.

Toch eens die Morozova Tatiana mailen hoe ze dat doet... katten fotograferen.

Morgen heb ik lekker een extra dag vrij omdat het hele bedrijf gesloten is, mooie gelegenheid om weer aan het knutselen te gaan met mijn dochter.

Allemaal een heel fijn weekend alvast!

zondag 13 mei 2012

Mooie moeder/dag!

Hallo allemaal op deze mooie moeder/dag!

Ik wil jullie allemaal een bloemetje geven... 
Omdat het Moederdag is...
Gewoon omdat het mooi weer is...
Omdat jullie altijd van die lieve en leuke reacties achterlaten...
Pak er maar een uit een vaasje als je dat wilt!

















Nou is het vandaag niet alleen Moederdag... ook mijn man is vandaag jarig (46 Jaar) dus bij ons was het vanmorgen dubbel ontbijt op bed en samen cadeautjes uitpakken.
Voor hem maakte ik deze kaart.
Het idee komt van de blog van Fieneke het papier is van Bo Bunny (Back to back) de stansen en het kettinkje van Tim Holtz.









Mijn vriendin koos deze dag ook uit om de verjaardagen van haar twee oudste te vieren dus daar gaan we straks heen.
Voor haar oudste dochter die deze week 21 werd maakte ik dit taartje van vilt.
Deze pakketjes verkopen ze bij het kruitvat, ze hebben vier verschillende. Ze zijn snel klaar het het resultaat is wel leuk al zeg ik het zelf.
Envelopje met geld en een vorkje van de Xenos erbij en het is wel weer een leuk geheel zo.









Haar zoon wordt aankomende week 19 en voor hem maakte ik dit zeskantige doosje met M&M's erin. De tutorial hier van kwam ik tegen bij Stempeleinmaleins, het papier is van Maja Design (life by the sea) en de sterstans is een spellbinder. Hier ook weer een zelf gemaakt envelopje met geld bij en klaar is Kees.









Haar jongste dochter was laatst ook jarig en bij gebrek aan crea inspiratie heb ik toe een thee-ladekastje bij de Xenos gekocht een bolletjes lintje langs de bovenrand geplakt en in de vakjes tekst kaartjes gestopt.









In de laatjes heb ik wat make-up spulletjes, snoepjes en een envelopje met geld gestopt. 
En mijn vriendin was zelf tussendoor ook nog jarig voor haar maakte ik deze stationerybox. Ik ben alleen even kwijt waar ik de tutorial vandaan had.
Ik denk dat altijd wel te onthouden... nou niet dus.
Even zoeken... het is natuurlijk wel zo leuk om de bron er even bij te vermelden.
Ja, gevonden!!! Ik heb hem van StampARTic en het papier is ook weer van Maja Design (life by the sea)










Zo ziet hij er geopend uit. 
Erin zitten een paar grote kaarten, drie kleine kaartjes, een paar labels, een notitieboekje en een vakje voor stempels (geld in dit geval)











Ik ga nu net als onze Bowie even verder genieten van deze dag.



vrijdag 4 mei 2012

Het boekje bekleed idee van Marijke

Het is me dit jaar weer gelukt om in de meivakantie gelijk met mijn dochter vrij te krijgen en zo zat ik woensdag ochtend heerlijk ontspannen koffie te drinken en blogs te lezen.
Tijdens het lezen kwam ik dit (klik) leuke instructie filmpje van Marijke van Ooijen tegen .
Mijn dochter kwam op het geluid af en keek gezellig mee.
Nou heeft ze de crea enthousiasme van mij geërfd, dus ik werd vriendelijk doch direct gesommeerd om mijn (nog hete) koffie naar binnen te gieten en mijn schoenen aan te trekken zodat we de benodigde spullen konden gaan kopen. 
Ik kreeg nog net de tijd om even na te gaan of ik nog leuke stofjes in huis had om de boekjes mee te beplakken. 
Mevrouwtje dacht ook, als ze nu eerst iets anders gaat doen dan komt het er niet meer van ;-))
Dus snel naar het winkelcentrum gefietst, twee dummy's, twee pip kaarten en twee flesjes lijm gekocht.... ja en nog een paar lekkere broodjes voor de lunch want met een rammelende maag kan ik niet knutselen.


Na de lunch installeerde we ons in mijn hobby kamer, zochten uit welke stofjes we wilde gaan gebruiken en gingen aan de slag.
Voordat ik mezelf en alles om me heen met lijm insmeerde kon ik nog net even een foto van Myrthe maken (Sas en lijm is geen goede combi)

Myrthe koos voor haar boekje twee lieve Tilda stofjes uit en ik beplakte mijn exemplaar met de kleurige stof van Eline's huis.
De lijm is hier nog niet helemaal droog maar we waren zelf heel tevreden met het resultaat.

Dit is het boekje van Myrthe ze gaat hem als dagboek gebruiken vertelde ze me.
En dit is een close-upje van mijn boekje. 
Ik laat het boekje lekker in mijn hobbykamer liggen zodat ik alle crea-ideetjes die in mij op komen borrelen en die ik op jullie blogs zie er in kan schrijven.

Lieve Marijke, bedankt voor het inspirerende en duidelijke intstructiefilmpje.

De maand mei staat bij ons vol met verjaardagen dus ik ga zeker nog meer van deze boekjes maken.




dinsdag 1 mei 2012

Lekker bezig.

Ik heb mezelf er eindelijk toe kunnen zetten om mijn hobbykamer op te ruimen en opnieuw in te richten.
Eerst heb ik een heleboel spullen uit deze kamer  weggehaald die niet in deze kamer thuis horen en daarna heb ik uit twee kasten in de woonkamer alle hobby spullen bij elkaar gezocht en een plaatsje gegeven in mijn hobbykamer.
Fijn dat dit nu klaar is, nu heb ik lekker alle spullen bij elkaar liggen en hoef ik mezelf alleen maar om te draaien om iets te pakken.


Zoals je ziet (bijna) alles Ikea in deze kamer, kasten, bureau's, stoelen, ladeblok, rekjes en opbergdozen. Zelfs de vitrage komt er vandaan.
Voor de stoelen heb ik nog even een paar kussentjes genaaid zodat ik iets zachter zit als ik aan het knutselen ben.
Tussendoor heb ik ook nog foto's uitgezocht voor in het boekje dat ik vorige week tijdens een workshop maakte. Daarna heb ik ze omgezet naar zwart/wit en vandaag heb ik ze aflaten drukken.
Nu kan ik weer verder met het workshop boekje.
En ik maakte nog twee kussenhoesjes voor op ons bed af.
Daar was ik al aan begonnen toen onze slaapkamer net klaar was. Mijn naaimachine hield er toen plotseling mee op en zodoende kon ik niet mee verder.
Die naaimachine heb ik al een paar weken geleden laten repareren maar toen bleek weer dat de man van de fourniturenkraam op de markt mij een meter te kort kant mee had gegeven. Ik wilde natuurlijk wel twee dezelfde kussens dus heb ik maar weer ander kant gehaald en kon ik eindelijk verder.


















Voor een beetje een nostalgisch gevoel heb ik voor de sluiting aan de achterkant van die ouderwetse knoopjes gebruikt.

















Op de Blog van Valerie zag ik laatst een ontzettend leuk gehaakt hartje staan en Valerie was zo lief om er een tutorial van te maken. 
Nou wilde mijn dochter graag leren haken en dit leek mij leuk voor haar om mee te beginnen.
Na een half uurtje besloot mijn dochter dat dit toch niet echt haar ding was en heb ik het hartje zelf maar afgemaakt.
Dan deze stoel...
Die heb ik een paar jaar geleden een keer zelf bekleed met roze stof maar die was ik nu zo ontzettend zat en het ontbrak me aan de moed om weer zelf aan de gang te gaan.
Die heb ik daarom ook maar naar de zelfde vrouw gebracht als die ook mijn eetkamerstoelen bekleed heeft.
Nu past hij weer helemaal bij de rest van het interieur.