woensdag 19 september 2012

Nieuwe liefde

Ik hou van wit...
Witte meubels... witte bloemen... witte kanten kleden en kleedjes... witte Maria beelden... witte lakens op mijn bed... een witte vloer (in mijn dromen)... witte kleding... we hebben zelfs een witte kat!
Maar dat ik van wit hou is eigenlijk niets nieuws, dat zal jullie zelf ook wel opgevallen zijn.

Ik heb sinds kort een nieuwe liefde en wel voor de kleur oud roze. 
Het is er langzaam een beetje ingeslopen... merkte het eerst zelf niet eens totdat ik een paar dagen geleden de was gestreken en opgevouwen had...
Tussen mijn stapeltje kleren zat wel heel erg veel in diverse tinten oud roze.
Bij deze kleur kleding heb ik ook een bijpassende nagellak, lippenstift, oorbellen, armbandje en ook mijn parfum doet gezellig mee.
Het licht roze antieke kantje kocht ik afgelopen zaterdag bij Jolandelijk en het donker roze bestelde ik een aantal weken geleden bij Verrassend goed.  
Tja en dan kijk je zo eens om je heen en dan ontdek je nog veel meer in de zelfde kleur.
Zoals de oud roze gebloemde kussens op de bank...
Roze peperberry's in een oude kan...
Ik heb ze inmiddels al zo lang dat ze wel een beetje aan vervanging toe zijn.
Nou en dan zijn er ook nog lekkere dingen in dezelfde kleur...
Een tijdje geleden liet ik al zien dat de Action een mix voor chocolade macarons verkoopt.
Nu vond ik een mix van het zelfde merk bij de Xenos maar dan met aardbeien smaak, ook erg lekker!

1 September werd mijn oudste dochter 21 jaar en voor haar maakte ik deze lingeriekaart, ook in dezelfde tinten, ze kon er wel om lachen.
Het patroon voor deze kaart kreeg ik van mijn vriendin maar als je in Google afbeeldingen bra/panty card template intikt dan kan je hem ook vinden.
Dit is de voorkant.
En dit natuurlijk de achterkant.

Onze schapenkophortensia begint nu ook langzaam aan naar roze te verkleuren, vanmorgen heb ik even een paar takje afgeknipt om een kransje voor op de salontafel van te maken.
Volgens mij was er een mama slak bevallen in mijn hortensia moet je maar eens kijken wat er allemaal uit de takjes kwam kruipen, 16 baby slakjes telde ik uiteindelijk (3 per ongeluk geplet) en dat in 4 takken!!!
Ik ga nu nog even een paar uurtjes granny squares haken voor het kleed van mijn dochter, kan er ditmaal niets aan doen ze heeft de bolletjes zelf uit gekozen maar ook deze hebben de kleur oud roze.

vrijdag 7 september 2012

Travel journal (Rhodos)


Hallo lieve allemaal.

We zijn er weer!
Afgelopen donderdag zijn we thuis gekomen van een heerlijke, zonovergoten vakantie op Rhodos, het was daar tussen de 34 en de 37 graden en zelfs ik vind dat erg warm.
Er stond wel een zeewindje alleen gaf die niet echt veel verkoeling, het voelde meer aan alsof er een föhn op je gericht stond maar we hebben ontzettend genoten op Rhodos en evengoed heel veel leuke dingen gezien en gedaan.

Het is wel weer even wennen aan het gewone leven...
Mijn man en ik hebben er alweer een hele werkweek op zitten en onze jongste dochter ging afgelopen maandag ook weer blij naar school.
De vakantie was ligt inmiddels schoon en gestreken in de kast en ik ben afgelopen weekend een flink aantal uurtjes aan het stoeien geweest om alle vakantie foto's uit te zoeken om een travel journal (vakantieboek) mee te gaan maken.
Ik zal even een paar foto's laten zien, dan krijg je een idee wat er op Rhodos allemaal te zien en te beleven valt.

Dag 1
Op donderdag ochtend vlogen we al om 10 voor 6 's morgens en dat betekende dat we al om kwart over 3 in de nacht op Schiphol moesten staan, om kwart over twee de deur thuis uit moesten en om kwart over 1 uit bed... en dat was wel errug vroeg!
Het voordeel was dan wel weer dat we al rond 11 uur in het zwembad lagen met nog een hele middag voor ons. 


Het enige wat we die eerste dag dan ook gedaan hebben is wat boodschappen in het dorp, een beetje hangen bij het zwembad en lekker eten.

Dag 2
Op vrijdag ochtend boekte we vier excursies bij de reisleidster en daarna vertrokken we met de gewone lijndienst bus naar Rhodos-stad. 
Rhodos stad bestaat uit drie gedeeltes: 
-de nieuwe stad, die begint bij de Mandraki haven, hier vind je de winkels zoals wij die hier ook hebben maar ook heel veel terrasjes en souvenirwinkeltjes. 
Bij de ingang van de Mandraki haven staan drie oude molens.

In de haven lag een varende souvenirwinkel, op de boot verkochten ze heel veel soorten schelpen en de natuursponzen die ook op de Griekse stranden aanspoelen.

Dan heb je de oude middeleeuwse stad, met een 4 km lange stadsmuur, vanaf een afstand lijkt het net een groot kasteel.En als laatste... de antieke stad, hier bevind zich de Akropolis van Rhodos-stad, het theater en het stadion.
Vanaf de tempel heb je een mooi uitzicht op de bergen van Turkije.

Dit soort stalletjes met specerijen, olie en honing kom je veel tegenin de oude stad.

Veel pleinen en paden bestaan uit dit soort ingelegde kiezels, vaak in hele mooie patronen. Wel mooi maar erg lekker lopen doet het niet als je slippers aan hebt.
Dag 3
Op zaterdag ochtend werden we al vroeg opgehaald voor een excursie van een halve dag.
Als eerste bezochten we de vlindervallei "Petaloudes", deze bevind zich in een gelijknamig natuurgebied met watervalletjes, bruggetjes, een beek en heeeel... veeeel vlinders.
De vlinders worden aangetrokken door de amberbomen die zich in deze vallei bevinden.

In Nederland kennen we deze vlindersoort ook alleen noemen wij die hier nachtvlinders of motten. Onder de zwart/bruinige vleugels zijn ze rood van kleur.
Daarna stapte we weer in de bus en reden we naar Ialyssos waar zich de Filerimosberg bevind. Boven op de berg staat een klooster die niet meer in gebruik is met een half ondergronds kerkje. Vanaf het klooster loopt een kruisweg richting een hoger gelegen uitkijk punt waar een groot kruis op staat die je kan beklimmen.

's Avonds liepen we nog even naar het strand, 110 meter lopen en we waren er al.
De west-kant van Rhodos heeft voornamelijk kiezelsteen stranden, aan de oost-kant liggen wel enkele zand-stranden.
Je kan op deze foto mooi de bergen van Turkije in de avondzon zien liggen. Vanaf Rhodos-stad is het 18 kilometer varen naar Turkije.

Om een uur of acht 's avonds begon het al aardig donker te worden.
Dag 4
We hadden lekker even niets in de planning voor deze zondag.
Uitgeslapen, uitgebreid ontbeten met chocolade broodjes, Griekse yoghurt en lekker veel vers sappig fruit.
Boek gelezen onder de parasol bij het zwembad en uiteraard af en toe even een frisse duik genomen.

Aan het eind van de middag liepen we naar de aqua lounge in het centrum. Voor maar 5 euro knabbelde de Garra Rufa visjes je voeten huidschilfer vrij. In Nederland betaal je daar al snel 20 tot 25 euro voor.
In het begin is het wel een beetje een raar kriebelig gevoel maar je went er snel aan.
 Tja... daar zit je dan met je voeten in een aquarium!
Dag 5
Dit was echt een top dag!
Op advies van Carla gingen we mee met de jungle tour van Nikos Papas. 
Nikos is een griek die getrouwd is met een Nederlandse vrouw en zodoende redelijk goed Nederlands spreekt. 
De lieve man is echt knetter gek wat deze dag hilarisch en onvergetelijk maakte.
Nikos nam ons mee door de ongerepte natuur van Rhodos en liet ons kennis maken met alles wat daar groeit en bloeit. Onderweg vist hij kannen met koffie, gekoeld water en meloenen achter boompjes en struiken vandaan. Je loopt over zandpaden, door rietvelden en beekjes.
Op de foto hieronder had ik net een jungle douche onder een waterval gehad.
En uiteindelijk kom je dan uit in de taverne van Nikos.
Hier maakt hij een lekkere verse salade voor de hele groep, je kon er zwemmen of hangen in zijn lounge room (hangmat)

Dag malle Nikos... ik zal altijd met een glimlach aan deze dag terug blijven denken.

Dag 6
Op dinsdag gingen we mee met de Rhodos Highlights tour, wat vooral betekende dat we heel veel keren in en uit de bus moesten stappen.
We bekeken de overblijfselen van de akropolis in Kamiros.

Dronken koffie bij een taverne waar de octopussen buiten te drogen hingen. Volgens de reisleidster is gedroogde octopus een delicatesse maar wij vonden het voornamelijk heel erg stinken.
In Kritinia bekeken we een traditioneel Grieks huisje waar een oude dame met haar blinde dochter woont. Deze dames houden 1x per week open huis om nog een beetje geld te verdienen. Griekenland kent niet de ouderdom en invalide voorzieningen die wij hier in Nederland kennen.
In Embonas bezochten we een wijnfabriek en lunchte we in het dorp gelegen aan de voet van de Attavyros, de hoogste berg van Rhodos.
Hup de bus weer in richting de Profitis ilias dat is de mooiste en groenste berg van Rhodos. En de bus weer uit om het oudste kerkje op Rhodos te bekijken (Agios Nikolaos Fountoukli)
De laatste stop was voor een wandeling door Epta Piges (het zeven bronnen gebied)
Op 7 verschillende plaatsen komt het water daar uit de rotsen vandaan.

Het water is zo schoon en helder dat je het zo uit de rots vandaan kan drinken.
Ook loopt hier een 200 meter lange tunnel die maar 1.70m hoog is en 75 cm breed, in de tunnel is het aarde donker en je loopt door het water. Ik heb nooit geweten dat 200 meter zo lang kan zijn, zelfs de gene die voor je loopt zie je niet zo donker is het daar.
Dag 7
Op deze woensdag was het de bedoeling dat we met de boot naar het dorpje Lindos aan de oostkant van het eiland zouden varen maar er stond 's morgens zo veel wind dat we van de haven meester geen toestemming kregen om de haven uit te varen. Stiekem slaakte ik een zucht van verlichting, ik heb niet van die zeebenen.
Gelukkig is het witte dorpje Lindos ook met de bus te bereiken en het voordeel daarvan is dat je al halverwege de berg aankomt en dat scheelt heel veel enge gladde trappen oplopen.
Op Rhodos vind je heel veel winkels met handgemaakte leren tassen, slippers en sandalen.
Ook hier zie je weer een trap met ingelegde kiezels.
Er bestaat ook een mogelijkheid om op een ezel (Lindos-taxi)naar boven gebracht te worden maar dat vind ik zeer dier onvriendelijk, zeker als je weet dat het aan deze kant van het eiland minstens 3 graden warmer is dan aan de westkant waar altijd zeewind staat.

Doorkijkje vanaf de Akropolis.

Lindos van bovenaf.

Doordat deze excursie met de bus was in plaats van met de boot waren we eerder terug in het appartement en hadden we lekker nog even de tijd om te zwemmen, een paar souvenirtjes te kopen in het dorp en de koffers weer in te pakken voor ons vertrek naar huis de volgende dag.

Dag 8
Donderdag ochtend werden we weer keurig op tijd naar het vliegveld gebracht en even voor half 11 vlogen we terug naar Nederland.
Altijd leuk om dan vanuit de lucht iets herkenbaars te zien... dit is het fort op Pampus.


's Avonds met de laptop op schoot merkte ik dat ik het bloggen toch wel gemist had en tot mijn verbazing bleek ik ook nog zomaar over de 400 volgers te hebben... 
Welkom dames!!!