dinsdag 30 oktober 2012

Kon het weer niet laten...

Afgelopen vrijdag waren we met z'n drietjes een dagje naar de Efteling.
En het zal wel een tic van mij zijn maar als ik dan toch in een andere provincie ben dan kan ik het niet laten om van te voren even te kijken of er dan heel misschien nog wel een brocante winkel in de buurt zit.
Ik had geluk!!! 
Als je bij de Efteling het parkeerterrein afrijdt en dan zo ongeveer twee keer links af ga dan kom je bij Yvonne's brocante uit.

Nou is het natuurlijk niet zo dat ik in de Efteling een sprintje trek om maar vooral tijd over te hebben om ook nog een brocante winkel te bezoeken maar in de herfst zijn de wachttijden niet zo heel erg lang dus dan kan je best veel doen in een paar uur tijd. 
Het Sprookjesbos en het Volk van Laaf krijg ik onze puubster niet meer in en ze kon de Pandadroom wel dromen zei ze dus dat konden we allemaal overslaan.
Wat dan overblijft is vooral alles wat veel te snel gaat en waar je minstens een kwartier van bij moet komen haha.
Gelukkig hadden we de Droomvlucht voor het laatst bewaard zodat ik even later toch nog helemaal zen aan een beker hete chocomelk en een warme wafel zat.
Om half vier waren we het er over eens dat we alles gezien en gedaan hadden en vertrokken we naar Yvonne's brocante.

Yvonne's brocante is een lekker ruim opgezette winkel met heel veel leuke brocante spulletjes en mooie oude meubels maar je vind er ook nieuwe woon accessoires van het merk Nino Art.

En wat stond daar in het midden van de winkel....
Het perfecte tafeltje voor naast de bank!
Niet te groot, bewerkte poten, grote la en een plankje eronder. Alleen het opzetstukje had er van mij wel af mogen laten maar dat kan natuurlijk altijd nog.
Het was nog even passen en meten om hem in onze niet al te grote auto te krijgen maar het is gelukt.
Ik denk dat het overbodig is om te zeggen maar hij blijft natuurlijk niet zo... in deze kleur!

Weekend tip!!!
Ik weet het... we zijn nog maar net op de helft van de week maar mocht je nog een leuk uitje zoeken voor aanstaande zondag...
Petra van de blog Fort Lapin heeft een fair georganiseerd "Brocante in de kerk" en dat wordt zondag 4 november in de kerk van Edam gehouden. 
Misschien tot dan!!!


dinsdag 23 oktober 2012

Nieuwe aankoop in Monnickendam

Vrij ver boven aan mijn wensenlijstje stond al een tijdje een oude Franse spiegel voor boven de eettafel en afgelopen week vond ik via Mp eindelijk een spiegel die aan al mijn wensen voldeed.
Hij moest groot zijn, een bewerkte randen hebben, niet te veel beschadigingen en ook de prijs moest binnen het budget vallen.
Uiteraard moet er nog een witte kwast overheen maar voor de rest ben ik er helemaal blij mee!

Afgelopen zondag konden we de spiegel aan het eind van de middag ophalen in Monnickendam. Van te voren had ik het adres van deze mensen al even gegoogled en ze bleken in een schattig oud huisje in het oude centrum te wonen.
Zo ontstond het idee om een uurtje eerder van huis weg te gaan zodat we gelijk even een lekker wandeling konden maken langs de haven en door het oude centrum.Toevallig ging net het sluisje open toen wij er langs liepen, volgens de man die naast ons stond woonde hij al 29 jaar in Monnickendam maar was dit de eerste keer dat hij dit zag.


Hier aan de andere kant van de sluis kan je goed het hoogte verschil van het water zien, ik denk dat het wel een meter scheelde.
In veel straatjes zag je van die leuke konkelbankjes (gevelbankjes)
Een mini kerkje tussen het groen.
Aparte, oude gevels uit 1600.
Helaas waren de winkels gesloten op zondag want in dit winkeltje had ik wel even een kijkje willen nemen.
Schuin daar tegenover staat dit poppenhuis winkeltje, ik heb even naar binnen gegluurd en  zag daar de schattigste kleine meubeltjes, Avontuur in miniatuur heet het winkeltje.
Ondanks het frisse en vochtige weer was het toch een hele leuke middag.

Bij ons is het nu herfstvakantie en buiten een dagje Efteling aanstaande vrijdag hebben we eigenlijk niets in de planning staan, dat gaf mij mooi de gelegenheid om weer eens lekker wat spullen op te ruimen in huis.
Een deel van de spullen heb ik alvast op Marktplaats (klik) gezet, mocht je er wat tussen zien mail me dan even (mail adres staat rechts boven in mijn sidebar) dan kunnen we een leuk prijsje afspreken.
zaterdag 13 oktober 2012

Dag lieve Anne..

Ter herinnering aan een bijzonder moedige vrouw.


De hemel heeft er een prachtige engel bij.

Dag lieve Anne.

dinsdag 9 oktober 2012

Zomaar een week

Ik roep nog al eens dat ik nergens aan toe kom en juist omdat ik vaak het idee heb dat de weken voorbij vliegen en de tijd door mijn vingers glipt vind ik het wel eens leuk om op te schrijven wat ik in een week allemaal gedaan heb.
Dan doel ik niet op de huishoudelijke dingen maar alles daar omheen en als ik het dan nog eens bekijk valt het allemaal reuze mee.

Vorige week maandag waren mijn man en ik 14 jaar getrouwd en kocht ik na mijn werk een bos Avalanche rozen voor mijn man en van hem kreeg ik een mooie kaart met daarin een lieve tekst geschreven. Omdat we allebei moesten werken hebben we voor de rest niet veel aan onze trouwdag gedaan maar hij had wel een paar heerlijke tompoezen gehaald voor bij de koffie 's avonds.
Op dinsdag startte ik 's avonds na mijn werk een zoektocht naar het perfecte tafeltje voor naast de bank. Op dit moment staat daar nog een wit buikkastje maar die ben ik zat en gaat binnenkort op MP.
Tot nu toe is mijn zoektocht nog op niets uitgelopen helaas.
Ik wil een tafeltje met een plank eronder, mooie gedraaide poten, een grote la onder het blad en het liefst geen opzet randjes op het blad.
Alles wat ik nu tegenkwam had niet de juiste breedte of de gewenste hoogte, geen mooie gedraaide poten, een te kleine la, gewoon te duur, te ver weg of was al verkocht.
Dus mocht er nou iemand denken het perfecte tafeltje voor mij te hebben staan dan hoor ik het graag!
Deze foto's komen allemaal van het www, nou ben ik vergeten te noteren waar ik alle afbeeldingen vandaan heb dus mocht je een foto van jezelf herkennen dan hoor ik het graag en zet ik er alsnog een link bij. Het witte tafeltje rechtsboven is van 't Moskje en het middelste van Your Beach House

Woensdag had ik mijn lummeldagje zoals je in mij vorige post kan lezen.

Donderdag was het dierendag dus het was tijd om onze katten te verwennen. Normaal krijgen ze alleen maar brokken te eten omdat ik nat voer zo ongelofelijk vind stinken maar voor speciale gelegenheden haal ik nog wel eens zo'n kuipje voer voor ze.
Ook zonder takje peterselie vinden ze het heerlijk!
Van boven naar beneden zie je Bowie, Nicky, Nina en Indy.
De rest van deze dag vermaakte ik me prima in mijn hobbykamer, ik ben nog steeds bezig met het maken van een vakantie scrapbook met foto's van onze vakantie naar Rhodos.
Het scrappapier dat ik gebruik is van Pink Paislee (Londen Market), omdat het papier veel lichte tinten heeft probeer ik het geheel iets stoerder te maken door de randjes van het papier door te schuren en te inkten.
Het kompas op de linkerpagina (kaft van het album) is een hele grote clearstamp van Tattered Angels (Traveler Compass) over de natte inkt heb ik emboss poeder gestrooid en dat verhit met een heat tool zodat het net lijkt of het kompas op het papier ligt. 
Sommige pagina's zijn nu nog een beetje leeg maar ik wacht expres met het opplakken van bloemen en andere aanvullers tot het album klaar is omdat ik uit ervaring weer dat het boek anders veel te dik wordt.
Op de plaatsen waar nu nog een craft label zit komt nog een ander label maar dan met papier uit de papier serie die ik heb gebruikt. Op die labels zet ik dan in het kort neer wat we die dag hebben gedaan maar ook dat doe ik pas op het laatst zodat ik alles in een keer kan uitprinten.

Op vrijdag mijn collega's weer verblijdt met mijn aanwezigheid. Haha, nee hoor zo erg is het niet met me, ik heb die dag heel veel facturen weg gewerkt en behoorlijk wat uitzoek klusjes gedaan zodat ik met een goed gevoel aan het weekend kon gaan beginnen.

Na het eten 's avonds nog even mijn hobbykamer ingedoken om nog even aan een paar pagina's te werken.
Ik ben een beetje een chaotische scrapper...                                                                                           
                                                                
Zo scrap ik niet van voor naar achter het album vol maar leg ik eerst alle foto's op volgorde tussen de pagina's en begin dan gewoon met een foto waar ik een idee voor een layout bij krijg.
Zo is de foto hieronder de laatste bladzijde van het album, ik vond de gesloten deur wel heel symbolisch voor het afsluiten van een leuke vakantie.  


De zaterdag begon bij mij met een behoorlijke pijn in mijn keel maar ik had met mijn dochter afgesproken om te gaan winkelen in Alkmaar dus besloot ik maar een paar paracetamolletjes door te slikken en op pad te gaan.
Gelukkig slaagde we bij de eerste winkel waar we binnen liepen al zo goed dat we na twee uur shoppen met onze handen vol tasjes richting huis konden gaan. Onze winter garderobe is  weer lekker aangevuld!

Op zondag werd ik wakker met zo'n wattenbolletjes gevoel in mijn hoofd.
Na een paar uurtjes duf voor me uit te hebben gestaard bedacht ik dat een beetje frisse lucht wel goed voor me zou zijn en tja ik had gelezen dat er een brocante en antiekmarkt in het kerkje van Oosthuizen zou zijn en mijn nieuwsgierigheid won.
Het marktje in Oosthuizen was niet helemaal wat ik ervan verwachte dus reden we nog even door naar De Landelijke Boerderij in zuid oost Beemster, daar is het altijd leuk.
Jose was er zelf niet maar ze had de hele boel weer kompleet anders neer gezet en heel veel nieuwe spullen toegevoegd. 
Als je op de foto klikt dan kan je de mooi ingerichte winkel beter zien!Ik was al een tijdje opzoek naar een kinder-rozenkransje en laat ik die daar nu aantreffen!
Het bestek en de suikerstrooier zijn weer mooie aanvullers voor twee van mijn verzamelingen.
Zondag avond stortte ik zo'n beetje in, afwisselend koud en warm en de ene na de andere zakdoek ging er doorheen en na een onrustige nacht besloot ik op maandag dan ook maar om thuis te blijven van mijn werk terwijl ik me normaal gesproken echt niet zo snel ziek meld.
Gister en vandaag heb ik afwisselend op de bank gehangen, mijn neus gesnoten, geslapen, gehoest en een beetje geborduurd aan mijn herfst stitchery (misschien komt hij dit jaar dan wel af voor de winter). 
En dan ga ik nu voor de verandering mijn neus maar weer eens snuiten en een menthol snoepje pakken tegen de kriebelhoest.

woensdag 3 oktober 2012

Talent

Soms, als ik ergens mee bezig ben en het lukt niet zoals ik het wil dan zeg ik nog wel eens voor de grap "ik heb vast andere talenten"

Eén talent heb ik wel bij mezelf ontdekt en dat is het weg lummelen van vrije dagen.
Nou weet ik niet of dat een talent is om trots op te zijn... 
Op het moment zelf is het een heerlijk ontspannen bezigheid maar als je dan eenmaal op de klok kijkt en zie dat de ochtend alweer voorbij is dan besef je in ene dat er ook nog een koelkast gevuld dient te worden en dat het huis schreeuwt om schoonmaak beurt. 
De aan mezelf opgelegde regel is eigenlijk, eerst de dingen die moeten en daarna de dingen die gewoon leuk zijn om te doen maar dat gaat dus nog wel eens de mist in.

Dat lummelen bestaat bij mij voornamelijk uit blogs lezen/kijken, het internet afstruinen naar leuke zelfmaakideeën en het bezoeken van webwinkels met leuke spullen voor in ons huis. 

Zo kwam ik laatst tijdens het lezen van blogposten bij Peggy van de blog "Wonen met brocante" terecht, ze had weer een aantal spullen op MP gezet en bij het zien van dit grote Mariabeeld zwichtte ik meteen.
Nu nog een mooie grote stolp zien te vinden waar ze inpast een dan is voor mij het plaatje compleet.
Ik was ook al een tijdje opzoek naar een oude gruttersbak maar kon er steeds maar geen  in de juiste maat vinden voor op het aanrecht. Uiteindelijk belande ik op deze pagina van Landleven.nl. Toen ik het patroon uittekende bleek deze niet helemaal te kloppen dus die heb ik aangepast en ook de zijkanten heb ik veranderd. Daarna kreeg mijn man de eer om hem te gaan maken en dat ging ook niet helemaal zonder problemen dus mijn dochter noemt het nu een prutsersbak in plaats van een gruttersbak haha.
 
Kleine tip:
Mocht je deze gruttersbak ook willen maken en je hebt Windows 7 op je pc staan, het downloaden lukt dan wel maar het printen gaat op de een of andere manier niet.
Sla het patroon dan eerst op en print hem daar vandaan uit of maak een print screen en plak die in Word, het laatste heb ik gedaan.
Teken eerst het hele patroon uit en houd daarbij rekening met de hout dikte die je wilt gaan gebruiken.
En dan heb ik nog een lees tip voor de gene die het leuk vind om zelf oude meubels op te knappen en te schilderen!
Dit boek van Mirjam Steenbeeke bestelde mijn man naar aanleiding van een advertentie in de laatste Ariadne at home.
In het boek wordt op een leuke manier beschreven hoe je meubels e.d. een vintage of brocante look kan geven en is verkrijgbaar via verftechnieken.nl. De handbeschilderde krijtverf kleurenwaaier bestelde hij er ook meteen bij.


En zo is er weer een (vrije) dag voorbij, mijn huis is inmiddels schoon en de koelkast is weer gevuld maar van de rest van al mijn plannen is helaas weinig gekomen.
Nou ja morgen weer een nieuwe dag!