donderdag 21 november 2013

N♡VEMBER

Oef wat gaan de dagen weer snel voorbij, we zitten alweer ruim in de tweede helft van november en ik zie nu ook dat het alweer meer dan twee weken geleden is dat ik voor het laatst een bericht plaatste.
Ondanks dat ik nog steeds geen werk heb gevonden vliegen de dagen voorbij.

Wat heb ik allemaal gedaan in de tussentijd?
Hmmm, even denken hoor...

Begin november zijn we naar de brocante kerk in Edam geweest!
Hoe mooi, leuk en speciaal het daar was dat hebben jullie al kunnen lezen en zien bij diverse blogcollega's dus daar ga ik niet ook nog eens uitgebreid over kletsen maar ik kan wel nog even laten zien wat ik gekocht hebt.
~Een oud deurrooster, die hangt nu tegen de schutting in de achtertuin zodat onze hopplant daar in het voorjaar mooi doorheen kan groeien.
~Een mooie beboterde schaal voor bij mijn verzameling. 
Grappig is trouwens wel dat zonder dat ik de maten van de schalen die ik thuis heb uit mijn hoofd weet ik toch telkens weer een andere maat koop, dit is nu de grootste die ik heb.
~Een mooie grote kussensloop bij Anne (Kind an Huys) 
Ik viel op het mooie kanten randje van de sloop.
~En als laatste drie terrines.
Twee terrines kocht ik speciaal om olijfboompjes in je zetten, aan weerskanten van de achterdeur staat er nu een. Voor de derde terrine zocht ik nog een mooie lavendel op stam maar ik kon er nu geen vinden, denk dat het een beetje een verkeerd jaargetijde is om lavendel te kopen.
Zelf lust ik geen olijven maar ik vind het wel ontzettend leuk dat ze aan dit boompje hangen.
Verder haakte ik met textielgaren het ene na het andere haakproject weg.
Het witte vloerkleed haakte ik voor onze jongste dochter, het zwarte voor mijn oudste dochter en de mandjes in opdracht voor verschillende mensen.
Het haken met textielgaren blijft zwaar werk maar ik vind het wel ontzettend leuk om te doen.
Tussendoor zwaaide we onze jongste uit die nu voor een uitwisselingsproject van school 10 dagen in Lódz (Polen) zit. Zaterdag komen ze weer terug en dan komen in juni de Poolse kinderen naar Nederland.

Gister was haar 15e verjaardag en toen merkte ik toch wel aan de enorme hoeveelheid whatsappjes die ik van haar kreeg dat Polen in eens heel erg ver van huis is.
Gelukkig kan ik aan de foto's die ik van haar doorgestuurd krijg goed zien dat ze het enorm naar haar zin heeft!
Naast haar staat het Poolse meisje Justyna waar ze tien dagen aan gekoppeld is.
Afgelopen zondag zijn mijn man en ik naar Egmond aan zee geweest, heerlijk even lekker uitwaaien!
Verder loopt mijn hoofd over van de creatieve ideeën en weet ik van gekkigheid niet waar ik het eerste aan zal beginnen.
Zo heb ik vorige week polswarmers gehaakt en ben ik nu bezig met een South bay shawl van de zelfde wol.
Op de hoek van de eettafel ligt een granny  square die ik in elkaar aan het haken ben.
Op YouTube kwam ik een filmpje tegen van een Amerikaanse vrouw die laat zien hoe je op een snelle manier een hele leuke colsjaal kan haken, dus rende ik weer naar de winkel om wol te halen.
Ik moet nog even uitzoeken hoe ik filmpjes op mijn blog kan zetten maar als dat gelukt is zal ik het filmpje met jullie delen.
En dan hebben we ook nog de kerstdagen.... die komen steeds dichterbij en ook daar heb ik nog genoeg ideeën voor over.

Oef, het valt soms niet mee om een Saskia te zijn....

Groetjes, Sas

zaterdag 2 november 2013

Recept voor een pepernotencake

Ik weet dat het nog een beetje vroeg is maar de pepernoten (kruidnoten) lagen vanaf eind augustus al in de winkel en de intocht van de goede sint is tenslotte al op 16 november. 
Het leek mij daarom een goed moment om een pepernotencake te gaan bakken.


















Het recept is een variatie op het recept voor pepernotencake die ik vond op de website van Koopmans 


















Ingrediënten:
1 pak Koopmans Boerencake,
200 g roomboter of margarine (op kamertemperatuur),
4 middelgrote eieren (op kamertemperatuur),
1 eetlepel speculaas of koekkruiden,
150 g chocoladepepernoten,
75 g amandelschaafsel.

~ Plaats het rooster iets onder het midden van de over en verwarm deze voor (zie verpakking van de mix voor de temperatuur).
~ Vet de cakevorm in met vloeibare margarine en bestrooi de binnenkant van de vorm met amandelschaafsel (houd 1/3 van het schaafsel achter).
~ Klop de boter met een mixer zacht en romig.
~ Voeg de cakemix, de eieren en de speculaaskruiden in één keer toe.
~ Mix het geheel op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
~ Klop het beslag daarna op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
~ Roer de pepernoten voorzichtig door het beslag.
~ Doe het beslag voorzichtig in de cakevorm zodat het amandelschaafsel mooi aan de vorm blijft zitten.
~ Bestrooi het beslag met het achter gehouden amandelschaafsel.
~ Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
~ Laat de cake afkoelen op een rooster.

Helaas zijn de pepernoten bij mijn cake een beetje naar beneden gezakt maar hij smaakt heerlijk!


















Morgen gaan we gezellig naar Brocante in de kerk van Edam, ik heb er zo'n zin in!
Misschien zie ik jullie daar!

Groetjes, Sas