dinsdag 31 december 2013

Laatste post voor 2013

Ik dacht zelf eigenlijk dat mijn vorige post wel de laatste zou zijn voor het jaar 2013 maar ik heb nog wat kerst/winter dingen afgemaakt die ik graag wil laten zien en ik wil jullie natuurlijk nog een fijne jaarwisseling toewensen.

Ik had het eerst nog niet door maar als ik alles wat ik gemaakt hebt zo bij elkaar bekijk zijn de rendieren bij mij erg favoriet dit jaar!

Eerst maakte ik deze kussenhoesjes voor de kussens op de bank.
Heel simpel om te maken... lapje stof... afbeelding die ik op Pinterest vond afdrukken op transferpapier... even strijken, een stukje stikken... een rits vast naaien en klaar!


















Vorige week haakte ik tijdens de koffie dit Rudolfje en nou ja als ik dan toch bezig ben... voor mijn zus ook meteen maar èèn. 
Patroon vond ik weer op Pinterest.
Later borduurde ik deze rendierkop op een canvasje wat erg leuk was om te doen en lekker snel klaar.
Het idee hiervoor kwam ik ook weer op Pinterest tegen.
En als laatste mijn boompje... hier was ik begin december al mee begonnen maar er kwamen zoveel dingen tussen dat ik hem gister pas afgemaakt heb. 
Beetje jammer dat hij nu pas klaar is... overmorgen ga ik alle kerstspullen weer opruimen en ook dit boompje zal voor een jaar de kast in gaan. 

En dan wens ik jullie allemaal.........

Tot volgend jaar!
Lieve groet, Sas


donderdag 19 december 2013

Kerst stress???

Nee.... daar heb ik niet zo'n last van...
Ik ben wel zo'n beetje klaar voor de feestdagen.

Gisteren heb ik de laatste cadeautjes gekocht en de kerstboom staat ook al ruim een week in huis.
Het is zelfs gelukt om mijn Amish ster in het topjes van de boom te hangen, weliswaar een beetje wiebelig maar hij hangt.
















De rest van de woonkamer heb ik voorzien van wat kerst decoratie en mijn mooie oude kerstballetjes zitten weer veilig in mijn glazen vitrine kastje ter voorkoming dat onze katten ze breken.


















Dit jaar is het me weer gelukt om alle kerstkaarten zelf te maken!
Het was nog even flink aanpoten maar ik vind het leuk om te doen, dat scheelt.
Dit is een greep uit de kaarten die ik gemaakt heb, de meeste met kraft en wit papier, sommige met een grijs of rood accentje.
Een gedeelte gemaakt naar ideeën die op internet tegen kwam en het andere gedeelte zelfbedacht.
























Ik maakte ook zelf nog wat decoratie voor in huis, zoals deze engelenvleugeltjes.
Het frame kocht ik bij Petra en is gemaakt door haar man. Zelf spande ik er een stukje vitrage over en omhaakte de randjes.















En als laatste maakte ik nog twee kerstballen boompjes.
Ze zijn heel simpel om zelf te maken...
Je hebt twee potjes nodig, daar doe je een stuk steekschuim in.
Je zaagt twee bamboe stokjes op maat en schilder deze wit.
Ik kocht bij de Xenos piepschuimbollen en prikte deze op het stokje.
Bij de Action kocht ik een paar doosjes met mini balletjes, deze lijmde ik met een lijmpistool op de bollen. Ik schudde even flink aan een witte boa die ik nog had liggen en de veertjes lijmde ik tussen de ballen.
Het is een beetje moeilijk te zien maar om de bol heb ik van die mini led verlichting gewikkeld, deze werken op een batterij.
Om het potje af te werken stak ik wat decoratie blaadjes (Action) in het steekschuim en daarop lijmde ik de over gebleven balletjes.
Weekend tip!!!!
Aan staande zaterdag is er een kasteel fair in kasteel Radbout in Medemblik, ik denk dat wij daar even gaan kijken!

Ik wil jullie allemaal gezellige en liefdevolle dagen toewensen en heel veel goeds voor het nieuwe jaar!

Lieve groet, Sas



dinsdag 3 december 2013

Kerstkriebels

Vorige week zaterdag kwam mijn dochter terug van haar reis naar Polen en een van de eerste dingen die ze me vroeg toen we thuis aankwamen was of we de volgende dag de kerstboom neer konden zetten... daar had ze nou zo'n zin in!
Nou is hier nog steeds de onbeschreven regel, eerst Sinterklaas en de rest komt later maar... maar ik moet toegeven dat bij mij de kerstkriebels toch ook wel een beetje beginnen te komen.
Helemaal toen ik afgelopen weekend tussen mijn kerstspullen naar mijn adventskalender aan het zoeken was... ik heb me ingehouden, heel braaf pakte ik alleen wat ik nodig had en heb daarna het hele spul weer terug in de kast gezet.

Afgelopen zondag was het de vierde zondag voor kerst, het begin van de adventsperiode. Het eerste kaarsje mocht branden...
En ook het eerste kaartje mocht aan een haakje van mijn december/adventskalender.


















Kerstdecoratie neerzetten doe ik nog niet maar af en toe iets nieuws kopen dan weer wel.
Zo kocht ik laatst Sanne van Servies en Brocante een mooie kleine Amish ster (barnstar).
Ik weet nog niet of het gaat lukken maar ik wil hem als piek in de kerstboom gaan gebruiken.
Bij geWoonbasic bestelde ik 6 sterren van Jeanne d'Arc Living, deze sterren wil ik in de boom gaan hangen. Ik vind ze erg mooi bij de Amish ster passen.
En als laatste kocht ik een hele berg glazen pegels bij Wendy van Stip en Bloem. Het is de bedoeling dat deze pegels ook in de kerstboom komen te hangen maar zolang die nog niet staat heb ik er een paar aan de kroonluchter in de keuken gehangen.
Verder ben ik druk bezig met het maken van kerstkaarten en kerstdecoratie... er is al het één en ander klaar maar ik heb er nog geen foto's van gemaakt... komt wel weer in een volgende post.

Groetjes, Sas