zaterdag 5 februari 2011

Klusser de klus

Gister werden de kleurstaaltjes door de postbode bezorgd.
Die heb ik eerst uitvoerig bekeken, ik heb ze met een doekje afgenomen om te kijken of dat echt kon en toen heb ik ze op advies van Lynda op de muur geplakt om ze daar 24 uur te laten hangen zodat ik de kleur en de licht inval op alle tijden van de dag kon beoordelen.
Deze foto heb ik 's morgens om 8 uur gemaakt en mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar het rechter kleurtje

Daarna besloot ik dat als ik toch 24 uur zou gaan wachten (en dat het dan zaterdag avond zou zijn en dus te laat om nog verf te halen) ik eerst wel even wat knopen door kon gaan hakken wat betreft welke muur er nou grijs en welke wit zou worden.

De muren rondom het kozijn aan de achterkant van ons huis worden grijs, want dat komt beter uit met de vouwgordijnen. Die vouwgordijnen wil ik ook nog eens vervangen maar dat weet mijn man nog niet (zoiets moet je heel voorzichtig brengen dus dat duurt nog even).

De muur links wordt ook grijs, aan die kant staat de televisiekast, mijn winkelkast en de eettafel. Die teakhouten winkelkast is 2,5m breed en 2,1m hoog en het liefst zou ik die ook wit willen hebben maar hoe makkelijk mijn man ook is, ik denk niet dat ik hem zover krijg  dat hij die kast wit gaat schilderen. De antieke stoel die tussen deze twee kasten instaat ga ik ook opnieuw bekleden maar dan met antracietgrijze stof en het hout schilder ik dan wit.
Langs het plafond komen ook nog bredere sierlijsten.
Eigenlijk ben ik de Lloyd loom stoelen een beetje zat en ik zou wel een andere eettafel willen hebben maar ook dat komt nog wel een keer (eerst even sparen)

En dan de muur aan de kant van de zithoek.... die muur wordt wit.
Mijn grote wens is dat alles wat nu teak is ook wit geschilderd wordt. (oooh hoe ga ik dit brengen richting mijn man)

Achter het theekastje en in de keuken worden de muren ook wit.

Als ik dan toch bezig ben dan zal ik de keuken ook meteen even laten zien.
Nog een kleine tip...hang je handdoek en theedoek aan een Frans gordijn klemmetje en je hoeft nooit meer opzoek naar het ophanglusje.

Maar we hebben vandaag evengoed niet stil gezeten hoor!
Je moet tenslotte het ijzer smeden als het heet is (haha je zal maar met mij getrouwd zijn) en aangezien we nog voor de verfkleur in de woonkamer in de denk fase zitten besloot ik dat we dan wel aan mijn hobby kamer konden gaan beginnen, daar lag het plan al wel voor klaar.
Dus verf gekocht, behang besteld en als een speer richting Ikea om de meubeltjes te halen.
Toen begon het gedonder...
Bij de kassa aangekomen bleek dat we één doos van de kast waren vergeten dus kon ik weer een halve Ikea terug en weer langs de kassa. En toen had ik nog steeds het rekje wat ik ook graag wilde hebben niet gevonden, bij navraag bleek die wel op voorraad te zijn. Dus man alvast richting auto gestuurd en ik weer naar boven, héhé gevonden, bleken de bij behorende bakjes er weer niet te zijn. Toen was ik er al een beetje klaar mee en moest ik nog helemaal naar de kassa. In totaal ben ik dus 2,5 keer de winkel door geweest.
Bij de auto aan gekomen bleken niet alle dozen in de auto te passen ($&@!#?) en heb ik voor dat ik ontplofte de kar richting thuisbreng service geduwd. Nou worden de grote dozen woensdag thuisgebracht...zucht.
Na een zeer zwijgzame rit richting huis bleek ik bij thuiskomst een pakje van Stina gekregen te hebben en klaarde mijn humeur weer helemaal op. Stina had mijn give away gewonnen en als bedankje kreeg ik van haar deze super schattige gehaakte roosje.
Stina bedankt!!!  Ik ben er heel blij mee.






22 opmerkingen:

  1. nou dat gaat geweldig worden hoor dat weet ik nu al. je hebt een heel sfeervol huis zeg. enehh ik schilder zelf alles wit hoor. hoef je ook niks te vragen haha
    liefs hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Sas
    Ben je niet bang dat het een beetje erg wit gaat worden als je alles wit maakt:)
    Ik was vanmiddag nog bij je langs geweest maar nu lees ik dat je dus bij de ikea zat.

    Ik kom morgen wel even je stansje brengen

    Trouwens ik vind ook dat rechtse staaltje het mooiste.

    groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dat was een hele post zeg. Je bent nogal wat van plan, dat wordt een hele metamorfose! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Dat zijn vaak dingen die je voorzichtig moet brengen. Maar het zal best goed komen. Fijn weekend nog, Gr, Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gezellige post,en wat heb jij het leuk zeg in huis, je hebt nog wel plannen zoals ik lees.

    o o was je niet moe van al dat geloop, hihi in de Ikea...

    De roosjes zijn je gegund na zo'n dagje.

    liefs Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh Saskia, ikzit nog met een grijns op mijn gezicht van het lezen van jouw post, wat een heerlijk vermaak en hoe herkenbaar ! Ikea is ook nog zo groot dus ...ik had het ook eens, om gak van te worden..nou...nu je man nog even over de grug en het is het allemaal waard geweest;-) Fijn weekend !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ikea is ook zo groot, om gek van te worden..( duhuhu mijn typen is niet zo goed ) nu nog even je man over de BRUG bedoelde ik ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Al met al eindigde de dag toch met een lach... Je hebt heel wat plannen, maar ik vind je huis nu ook al erg sfeervol!

    Groeten,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijke blog en zo herkenbaar dat gesjouw door de Ikea :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zoo dat word een hele klus haha,maar het klinkt allemaal super,nu je man nog het goede nieuws vertellen,je hebt trouwens wel een gaaf huis en die winkelkast,wauwww! Ik wens je succes ermee,hier ligt ook nog heel wat verfwerk,maar als je het dan ziet opknappen,ben je echt trots,voor morgen een fijne zondag,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kijk zo geef je wat en krijg je weer wat !! leuk die roosjes.....enne je huis....!!! hoe gezellig zeg !!.......succes met al je ideen !!......fijne zondag.......liefs van mij......

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jullie huis ziet er nu al super leuk en gezellig uit.
    Maar ja, wij vrouwen houden nu eenmaal van veranderingen he? Ik herken dat wel.
    Ik ben benieuwd naar het eind resultaat.

    Jantsje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. van het een komt het ander maar we hebben nu wel lekker veel gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je hebt een sfeervol huis. En je post is zeer herkenbaar. Hier moet het mannetje ook altijd bewerkt worden. Je hebt nog aardig wat plannen op stapel staan, ik ben benieuwd. Maar het is toch heerlijk om zo bezig te zijn.
    Fijne zondag,
    groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige plaatjes van je huis! Ik vind het teak wel erg mooi met het wit. Ik dacht ook om alles wit te gaan verven, en heb een foldertje gemaakt op mijn computer en daarin allerlei internet plaatjes bewaard van witte interieurs. Op een dag, toen ik dat folder doornam vond ik het opeens heel erg wit alles bij elkaar. Gelukkig had ik toen een aantal dingen nog niet geverfd :)

    Ik kan me het helemaal voorstellen bij Ikea :) Ik kan in mijn kibbutz altijd een auto vinden die past, dus als ik iets groots plan te kopen bij Ikea, neem ik de truck mee. Het zal nu een half-tot een vol jaar duren voordat onze Ikea weer opgebouwd is. Ik voel nu al ontwennings verschijnselen hehehe :)

    Vind dat plaatje van je keukenplank met de voorraad potten prachtig!!

    Prettige zondag! Elsina

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een plannen klinkt goed allemaal en het word vast prachtig.

    Succes met het uitkiezen van de kleur.

    Fijne zondag Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ZOOOOOOOO...........
    Dat was even een verhaal zeg !!!!
    Ikea,ik weet nooit wat ik daar moet hé ??? maar ze schijnen er leuke snufjes te hebben geloof ik.
    Jij bent nogal wat van plan zie ik,dat wordt even doorzeten hoor.
    Wij hebben ook heel veel oud teakhout en ik weet niet of je het ooit hebt gedaan het wit schilderen ervan maar uuhhhhhh........het is niet te doen,oohhhh er komt een bruine kleur uit het teak wat zich vermengt met je witte verf,nou je snapt het al......niet best...laag na laag moet erop.....pffff en wil je het weer in houtkleur....vergeet het maar,de witte verf trekt er helemaal in....
    Ik begin er maar niet meer aan, haha...
    Maar voor jullie....heel veel schilderplezier.

    lieve groetjes
    Dicky Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een wilde plannen allemaal, ja als je eenmaal het wit virus te pakken hebt is niets meer veilig.

    Je 2 stoeltjes bij de zithoek zijn TE LEUK
    en wat betrefd al je teakmeubelen wit, ik doe het ook wel eens zonder te overleggen, gewoon beginnen, als ie toch makkelijk is

    Ben benieuwd hoe het gaat worden

    Succes en nog een gezellige zondag

    Lieve groetjes,
    Tamar

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat ziet het er gezellig uit bij je. Zelfs nu al. Ben benieuwd hoe het word na het schilderen van de muren.
    Zelfs de poes is wit zie ik.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat heb jij een gezellig huis zeg! Ik weet het niet hoor, als je alles wit maakt wordt niet heel erg steriel? Ik vind dat hout met wit wel heel sfeervol... Hm, wit is wel heel erg in he? En mooi en ruimtelijk ennuh, eigenlijk snap ik je wel hoor!
    Ik heb al jarenlang een witte vloer en daar werd ik in het begin ook behoorlijk op aan gesproken. Een witte vloer is nou eenmaal heel erg mooi! En hij wordt echt niet viezer dan een donkere vloer... je ziet het alleen eerder! Haha.

    Succes met het verven, ik ben benieuwd hoe het is geworden.

    Groetjes, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jij zit in de fase waarin ik vorig jaar oktober zat. Inmiddels zijn al een aantal meubels wit geworden en daar heb ik geen spijt van. Ga op je gevoel af. Je kunt met accessoires ook leuke kleuraccenten aanbrengen. Ik ben nieuwsgierig naar het vervolg van je verfactiviteiten.

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een heerlijke post en wat leuk die rondleiding door kamer en prachtige keuken.
    Misschien een idee om zelf de meubeltjes wit te gaan schilderen. Je begint gewoon eerst met de salontafel en langzaam aan de grotere projecten zoals de kast.
    Ik heb ook alle koloniale en grenen meubels in de loop der jaren wit geschilderd, het is echt een leuk werkje om te doen.
    Ik ga volgende week naar Ikea, zou dit weekend gaan, maar de zolderkamerklus liep uit.
    Hoop niet dat ik net zo'n marathon moet lopen als jij bij Ikea hihi.
    Fijne week.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk huis heb je hoor! Mocht je voor het schilderwerk nog een schilder zoeken, kijk dan eens hier: http://www.schilder-weetjes.nl/artikelen/schilderen/voordelen-schildersbedrijf.html Misschien zitten er nog handige tips voor je tussen. En als je een schilder inhuurt zou ik wel even offertes vergelijken als ik jou was, dat kan namelijk best wat geld schelen!
    Succes :)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas