woensdag 13 april 2011

Marie Patisserie is klaar!

Mijn Marietje is klaar en ze was echt zo leuk om te maken!
Het pakket kocht ik weer bij  Jit Design.
Ik begon met het lekkerste... het taartje... daarna het leukste... de schoentjes en toen was marie zelf aan de beurt. Elke avond een stukje en om er ook nog iets van mezelf aan toe tevoegen heb ik haar een broekje aangegeven (vond haar beentjes anders een beetje bloot)

Ik heb afgelopen zondag zo ontzettend genoten van de zon na al dat geklus van zaterdag, het voelde echt alsof we het verdiend hadden. Mijn armen beginnen zelfs al een beetje te verkleuren. 
Helaas is de woonkamer nog niet klaar omdat we gister pas de grijze verf op konden halen en ook aanstaande weekend gaat het niet lukken omdat mijn man afgesproken heeft om bij iemand anders te gaan schilderen. Daar ben ik uiteraard niet zo blij mee maar ja die afspraak stond al (grom). En om nou in mijn eentje met alle meubels te gaan slepen zie ik ook niet zo zitten.

Maar om op zondag terug te komen...
's Morgens gingen we naar de bric en brac in Beets daar was tevens een oldtimer show. Het was heel gezellig allemaal in het dorpje maar de bric en brac was niet zo veel. Alleen in en om een schooltje stonden wat kraampjes en daar kon ik ook niet echt iets leuks vinden. Achteraf heb ik spijt dat ik niet naar de prijs van een oude glazen pot met z'n mooie verweerde deksel gevraagd heb, maar ja dat is achteraf gepraat.
Op de terug weg richting de auto keek ik toevallig omhoog naar een grote boom omdat daar een raar geluid uitkwam. Zit daar een uil en nog niet zo'n kleintje ook, ik denk dat hij van zijn pluimjes op zijn koppie tot aan het puntje van zijn vleugels toch wel 40/45cm was.
Bij thuiskomst meteen even gegoogled en het bleek een Ransuil te zijn een van de grootste uilen soorten die er in Nederland voorkomt. Als je op de foto klikt dan kan je hem beter zien.

Aangezien we toch al in de buurt waren reden we op de terugweg ook nog even naar de landelijke boerderij in Zuid Oost Beemster, en daar kocht ik bij José dit rekje en nog wat stukken kant.

Nog twee ochtenden werken en dan is het weer weekend!
Zaterdag is er hier in het dorp rommelmarkt bij een kerkje in het centrum daar ga ik even een kijkje nemen. Vorig jaar had ik voor € 3.00 mijn hele fietstassen vol zitten, dus ik ben benieuwd waar ik dit keer mee thuis kom.






14 opmerkingen:

  1. Je bent weer lekker creatief geweest. Hij is zeer goed gelukt en erg leuk. Succes op de rommelmarkt zaterdag. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leukkie !! en wat een boel mooie spulletjes weer......geniet ervan ...liefs Ria....xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat leuk een ransuil... tja die zie je niet elke dag.
    groetjes
    Anita
    http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk rekje....oh...rommelmarkten vind ik ook zo leuk...veel plezier...
    Lieve groetjes van Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk Saskia, wat je hebt gemaakt,knap hoor vind ik dat altijd.
    En je foto's die zijn gewoon heerlijk genieten, dat rekje is wel super leuk zo.

    Lieve groet
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wat is Marietje leuk (wil ik ook....) het rek heb ik ook, nou ja twee, staan onwijs leuk te zijn met allerlei kopjes in mijn koffiehoek!

    Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat schattig en die uil dat is toch geweldig
    gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Owww wat een schetig en lief konijntje heb je gemaakt. En dan dat lekkere taartje...Jeempie die zijn zo leuk. Passen mooi op mijn brocante dienblad:) Die zijn tenminste goed voor de lijn:p

    Je Blog is trouwens ook erg leuk...Brocant...errrg supertjes;)

    Groetjes,
    Neltine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. je marie is leuk geworden en ik ben weg van je rekje
    mischien ga ik zaterdag ook nog wel even
    groetjes ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is je Marie leuk geworden Sas!! Het broekje vind ik haar super staan hihihi en zo houdt ze haar beentjes ook wat warmer ;)

    Leuk je tips over de bric-brac en de landelijke boerderij, dat is niet zo ver weg van hier dus ik denk dat ik ook eens naar de Z-O Beemster ga om te snuffelen.

    Een fijne dag!

    Liefs, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Owww... wat is Marie schattig geworden!!!! Ze ligt bij mij geknipt en wel, nu nog "even" in elkaar zetten! Het broekje staat haar erg schattig!
    Ja bij de landelijk boerderij vind je altijd wel wat! Nu maar hopen dat de rommelmarkt ook weer leuk is!
    Alvast een fijn weekend!
    Lieve groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  12. heee saskia wat leuk gemaakt zeg.... het zit er zo lief bij ik zou haar maar in de geten houden voordat ze je alles weg snoept hahahahaha fijn weekend Viana x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er erg schattig uit!

    Groetjes uit Indiana!
    Leontien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige haas met cupcakje ben er weg van.
    En wat heb je een leuk rekje gekocht zeg.

    Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas