donderdag 14 juli 2011

Tour de brocante

Hoewel mijn man zeer graag naar de tour de france kijkt, was hij ook wel te porren om een dag vrij te nemen en gister een tour de brocante met mij te houden.

Onze etappe begon gister met een ritje naar de Westfriese beurs in Oosterblokker, daar waren we in mei al geweest en toen kochten we daar een biedermeierkast en vier queen ann stoelen. Dit keer brachten wij daar een bezoekje om te kijken of ze misschien een mooie waskast hadden staan.(zie deze post). Nu stonden er verschillende maar niet precies wat ik zocht, of de kleur van het marmer stond me niet aan of de spiegel miste. Kortom het was het allemaal net niet.
Met lege handen verlieten wij het pand om onze etappe voort te zetten naar Lelystad.

In Lelystad had ik bij Oma's Tijd een oud regaal gereserveerd en die gingen we daar ophalen. Hij is echt enorm lang wel 1.78 cm en hij komt boven de bank te hangen.
(Nee ik ben niet vergeten om de foto te draaien, ik heb het regaal net schoon gepoetst en hij staat nu even in de keuken te drogen)

Mooi om te zien op de plekjes waar de verf is afgebladderd hoeveel kleuren het regaal al heeft gehad, beige, oud blauw, grijs en nu dan wit. Als het aan mijn man ligt gaat de kwast er over maar ik laat hem liever zo.

Van Esther, de eigenaresse van het winkeltje kreeg ik dit magazine cadeau. Dit is deel 1 van een nieuw magazine en het heet Daphne's diary. Het is een 143 pagina's tellend blad dat heerlijk weg leest (als een dagboek) Er staat prachtige foto's, lekkere recepten en leuke tips in, hij kost € 8,95 en is gemaakt in samenwerking met Clayre & Eef. O.a. dus te verkrijgen bij Oma's tijd.

 De brocante markt in Tongeren

Kijk tuinen

Oude foto's

Het koste een beetje moeite om het regaal in onze niet al te grote auto te krijgen maar met één achter stoel en de passagiersstoel plat ging het makkelijk. Ik moest alleen wel onze etappe vervolgen op de zitplaats achter mijn man, niet echt gezellig haha. 

Inmiddels was het al lunchtijd en besloten we bij een eethuisje op de houtribdijk te stoppen.
Met een natte labradorkop op mijn schoot en 3 vliegen rond mijn bord trachtte ik met maak een omeletje te verorberen. De hond bleek bij het eethuisje te horen en aan zijn omvang te zien was hij gewend om een vorkje mee te prikken met de gasten, nou had hij geluk dat ik gek van dieren ben maar een hapje kreeg hij echt niet van me...hoe lief hij ook keek.
Het IJsselmeer zag er een beetje troosteloos uit met al die regen.

Onze volgende stop was Saense Sjans in Den Oever. Normaal gesproken is ze alleen de laatste zaterdag van de maand open maar op afspraak kan je ook langs gaan. Ze verkoopt zowel oude als nieuwe woonspulletjes en meubels.
Op haar site had ik een mooie eettafel gezien en onder het genot van een heerlijke cappuccino bij José aan de keukentafel namen we de mogelijkheden en de levertijd door.
Nou hebben we de tafel dus besteld maar ik zit nog met één ding...eigenlijk wil ik ook de salontafel, hihi.
 (foto: Saense Sjans)

14 opmerkingen:

  1. Zeg,jullie rijden er een eindje voor hé,haha..
    Wel gezellig natuurlijk maar zover gaat mijn hubbie niet voor een regaal hoor,echt niet..
    Straks met de vakantie ga ik naar Brugge en rijden we wel heel veel om zo op de terugweg ook weer langs Tongeren te gaan,dus ook een eindje om....maar ja je moet toch iets leuks doen op vakantie.
    Ik heb net mijn hele badmeubel gesloopt,oohhhhhh...je had het vast mooi gevonden, jeetje had ik het maar geweten.

    groetjes
    Dicky Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van jou (en je dromen!) krijg ik soms de lachkriebels!!!!!!!!! Heb je die andere meubels inmiddels al wit gemaakt of moet dat ook nog gebeuren??? In ieder geval heb je nu een prachtig rek en en een complete eethoek bij elkaar dus nog wat vaker rondtoeren en je hebt straks ook je waskast!!!!!

    Groetjes, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow wat een tournee!!!! Dat tijdschrift ziet er heel erg leuk uit, had er echt nog niet van gehoord. Zal eens aan m'n zusje vragen die verkoopt veel van Claire & Eef.
    Je regaal is een plaatje en lekker zo laten hoor, dat geeft het juist charme!
    En wat was je boekje super de superleuk geworden (van je vorige post)! Zo leuk dat je 'em al gemaakt hebt!
    Lieve groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is dat heerlijk zeg, zo'n dag langs al die mooie brocante winkels. Ik vind je regaal echt superleuk hoor. Gaaf zo groot!
    En die eettafel ben ik verliefd op. Echt helemaal mijn ding, Kan goed begrijpen dat je ook de salontafel erbij wilt hebben.
    Ik had nog nooit van dat tijdschrift gehoord. Lijkt me heel erg leuk!
    Liefs Ester

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Sas, leuke post, gewoon gezellig genieten samen. Het tijdschrift heb ik al vaker over gehoord. Ziet er heel mooi uit.
    En de dingen die je hebt gekocht vind ik heel erg mooi. Heerlijk genieten.

    Lieve groet
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een geweldige toer dus,daar hou ik nou ook van,gaaf het tijdschrift en je console,als het goed is gaan wij morgen een tafeltje ophalen,bedoeld voor de veranda maar haha kan zomaar binnen blijven staan,ik wens je alvast een fijn weekend,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijk dagje uit; gezellig om er even samen tussen uit te gaan! Je regaal ziet er supermooi uit en leuk om te zien welke kleuren het allemaal al heeft gehad. Het tijdschrift ziet er heel mooi uit, dat gaat vast heel wat fijne uurtjes kijk-/leesplezier opleveren.

    Fijne dag,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben zojuist gezellig even met jullie meegereden langs al die leuke winkeltjes!
    Wat een mooie tocht zeg! Je regaalprachtig, ik zou het ook zo laten hoor.
    Ik zie al van alles voor me wat jij er allemaal aan gaat hangen en op gaat zetten dat word weer genieten!
    Dat tijdschrift ziet er gezellig uit, jammer dat ze allemaal zo duur moeten zijn!
    Geniet van je nieuwe spullen, met dit weertje wel leuk om iets binnen te doen te hebben zo.
    Fijne avond,
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi regaal. Lekker groot. Gaat vast super staan boven de bank!!

    Groetjes, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat hebben jullie heerlijk geshopt zeg. Prachtig regaal en die tafel daar zou ik ook zo voor gaan. Gewoon ook de salontafel erbij nemen!
    Groetjes van Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  11. leuk zeg zo een brocante tour..heb je mijn kaarten nog gezien bij esther..hahha
    leuk winkeltje he..mijn zus was ook al verliefd op de regaal
    hij is dan ook super gaaf
    prachtige tafel ook
    liefs hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een geweldige Blog heb jij, ik ben volger geworden en nodig je uit voor een tegen bezoekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Haha wat zul jij geglunderd hebben in die winkels :) super zeg dat regaal, niets aan doen hoor gewoon ophangen ! Ben benieuwd naar je tafels !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk en gezellig..nu je tafels? Nicole*

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas