zaterdag 29 januari 2011

AND THE WINNER IS!!!!!!!!!


Het is zo ver....trommelgeroffel klinkt!!!
Maar als eerste wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties op mijn give away. Ik had niet verwacht dat er zo veel mensen mee zouden willen doen, 68 in totaal . Zelfs blogsters vanuit Israël en Rusland en ik kreeg ook nog een paar reacties via de mail van stille volgers.
Ook wil ik alle nieuwe volgster welkom heten, ik vind het heel leuk dat jullie mijn blog gevonden hebben.

Gelukkig kreeg ik wat hulp van Bowie bij het trekken van een naam.

Uuuuh eens kijken welke zal ik eens nemen....

Ja, deze neem ik.

Wie zal het geworden zijn????

Even open maken...

Het is Stina  van de blog Watersteeg geworden!!!!

~~~~Stina van harte gefeliciteerd~~~

Stina, wil je me even je adres door mailen (sldewinter@planet.nl) dan stuur ik de give away zo snel mogelijk naar je toe.
 


woensdag 26 januari 2011

Ik heb het lekker toch gedaan!

Volgens mijn man kon het niet en zou de verf er binnen een no-time weer afliggen en ik denk dat het wel kan.
Nou ja en als hij het dan vertikt om te doen dan doe ik het toch gewoon lekker zelf.
En als hij dan wel gelijk blijkt te hebben (wat ik dan uiteraard niet ga toegeven) dan doe ik het gewoon weer opnieuw.
Mijn vader zou zeggen "jij bent niet gewoon eigenwijs... jij bent s*t*r*o*n*t eigenwijs".
En daar kan ik dan weer niets aan doen dat komt door mijn voeten en die hebben mijn ouders gemaakt dus tja...
Hoe dat zit met die voeten???
Mijn zus en ik waren een keer (voor haar) bij een podoloog, die tevens uit een afdruk van de onderkant van je voeten een karakterschets kon maken.
Nou dat wilde ik ook wel, dus ik ook op dat ding staan. En het zal je verbazen maar bijna alles klopte wat hij me vertelde.
Hij begon al door te vertellen dat hij zelden iemand gezien had die zo eigenwijs was (ik schoot meteen in de verdediging) en dat ik super nieuwsgierig ben (ja duh dat lijkt me wel hé als je al een karakterschets van je jubeltenen laat maken, had ik ook wel op kunnen noemen). Verder zag hij dat ik graag mensen om me heen heb, ik verlegen ben maar toch overal op af stap en nog meer van dat soort dingen.
Je gaat je voeten ineens op een hele andere manier bekijken als iemand je zoiets zegt!

Maar ik dwaal vrezelijk af... en je zal wel denken waar gaat dit allemaal over...
Het gaat dus over de kastgreepjes van mijn buikkastje (zie vorige post) Die zijn echt afschuwelijk van kleur en mijn man vertikt het om ze wit te spuiten, dat heb ik nu dus maar zelf gedaan.
Volgens het etiket van de spuitbus kan ik ze na twee uur van een tweede laagje voorzien maar nu zien ze er zo uit...
En zo waren ze.
Op deze foto vallen ze nog wel mee maar in het echt zijn ze echt heel geel.

Vorige week heb ik ook nog een zomervakantie scrap-layout afgemaakt.
Ja lekker op tijd hé, het is al bijna weer zomer.
We waren toen een week naar Groesbeek en in plaats van een heel vakantie boek te maken heb ik nu een soort van collage gemaakt.
Het papier is van Webster's pages en het idee heb ik een keer in de member gallery van Two peas in a bucket gezien.
Mijn winter Efteling scrapboek schiet ook al lekker op (ahum), ik ben al op blz. twee. Dus dat duurt nog even voor dat die klaar is.

zondag 23 januari 2011

Tulpjes, een kind gekocht en Give Away

Eerst de tulpjes...
Gisterochtend was ik samen met mijn jongste naar de kapper geweest. Ik was dringend toe aan een metamorfose en dan bedoel ik een echte metamorfose. Zo eentje waar bij je 10 jaar jonger lijkt in anderhalf uur.
Nou, dat is deels gelukt, mijn grijze haren zijn weer weg geverfd en er is weer een leuk model in mijn haar geknipt, aan mijn gezicht konden ze niets doen dat was niet hun terrein zeiden ze (helaas). Maar ik kwam evengoed heel vrolijk bij de kapper vandaan en dat gevoel wilde ik zolang mogelijk vasthouden. Dus kind en ik naar de Appie Heijn om wat lekkere dingen te halen en tulpjes. Nou bleken die in de aanbieding te zijn dus kon ik mooi 2 kleuren  mee nemen. Bij thuiskomst bleken ze wel wat ondermaats te zijn maar dat kon de pret die drukken. (de rest staat in een andere vaas)
De rest van de zaterdag zijn we bezig geweest met eigenlijk alleen maar bezig geweest met heen en weer sjeezen van de enen naar de andere winkel. Nieuw matras voor Myrthe gekocht, moest nog wat omruilen in het winkelcentrum, kind moest naar een casinoklasse feestje en wilde nog iets glitterigs aan, dus even een glitteruitverkoopje gekocht en tutteschoentjes (zo mag ik ze niet noemen van haar). Verder nog een discussie met mijn man gehad over de kleur van de kastgreepje van het buikkastje dat hij deze week eindelijk wit geschilderd heeft. Hij vertikt het om ze wit te spuiten en ik wil ze niet op het kastje hebben in de kleur die ze nu zijn (klik klik) kijk maar hoe lelijk. Maar dat koop hij maar nieuwe, als hij dat een beter idee vind (grom).

En dan vandaag...
Vanmiddag zijn we weer eens naar de Landelijke boerderij in Zuidoostbeemster. José verkoopt daar zulke leuke spullen echt je kijkt je ogen uit. In een eerdere post heb ik al eens foto's laten zien. Ben je nieuwsgierig kijk dan maar even hier.
Meteen bij binnenkomst zag ik haar al staan...mijn nieuwe kind. Nou heb ik al twee schatten van kinderen maar een moederhart is groot, dus een kleintje erbij kon nog makkelijk. En ik vind haar zo lief dat ze direct onder mijn arm mee naar huis mocht.
Schattig toch!!!
Het jurkje kocht ik erbij en nog een oude houten spoel maar die ben ik in mijn enthousiasme vergeten op de foto te zetten. En ik kreeg nog een houten etagère kado van José, die moet ik alleen nog even in elkaar zetten.
Mijn ouders kwamen in de namiddag nog op visite en alsof mijn moeder het geroken had..ze nam het kleine communietasje en handschoentjes voor me mee.
Het tasje is nog gemaakt van de trouwjurk van mijn oma en zowel de handschoentjes als het tasje zijn door mijn moeder en haar zussen gedragen tijdens de eerste communie. Mijn moeder heeft het in bewaring genomen na het overlijden van mijn grootouders, ik moest beloven het nooit weg te doen. Nou echt niet dat ik ze wegdoe natuurlijk, ik ben er veel te blij mee.

Jullie kunnen nogsteeds mee doen aan mijn Give Away, hoe meer zielen hoe meer vreugde!
Er zijn er al velen die zich hebben aangemeld en ook via de mail heb ik al diverse reacties mogen ontvangen. 
Tot vrijdagnacht kan je een reactie achter laten en dan zal ik zaterdag de winnaar bekend maken.

donderdag 20 januari 2011

Rommelochtendje & Nieuwe dingetjes

Wat kan ik daar toch van genieten, zo'n vrije dag waarin je kan doen en laten waar je zin in hebt.
Ik begon met een potje koffie zetten...
Terwijl die aan het doorlopen was heb ik de nieuwe dingetjes die ik bij Ria kocht op de foto gezet. Ik heb ze al ruim een week in huis hoor maar ik heb nog geen tijd gehad om ze te laten zien.

Dit Jdl kruisje kocht ik:

En een religieuze kaart met een kanten randje.

En dit Bloomingville kussentje dat direct door de katten ingepikt werd.
Nou ja, hij past precies in hun mandje dus ik laat het maar zo.

Onder tussen was mijn koffiezetapparaat uitgeprutteld en heb ik een lekker bakkie voor mezelf ingeschonken, de laatste Jdl erbij (ook bij Ria gekocht) en het genieten kon beginnen.

Maar er moest ook nog het een en ander gebeuren in huis...
Dus ben ik na de koffie toch maar even gaan stofzuigen, afstoffen, ramenlappen, twee kattenbakken verschonen, en heel veel opruimen.
Op een gegeven moment draai ik me om en zie ik Jut en Jul (Nicky en Bowie) naar me zitten kijken met een blik in hun ogen van " dat mens spoort niet"
Als laatste nog wat boodschappen in huis gehaald en ondertussen was het alweer 12 uur geworden. Samen met jongste geluncht en nog even haar spreekbeurt doorgenomen. Ze houdt een spreekbeurt over snoep... echt helemaal haar ding. Vanaf het moment dat ze geboren werd denkt ze alleen maar aan eten en lekkere dingen haha. Nou is het haar bedoeling dat ze na haar spreekbeurt een testje met haar klasgenoten gaat doen. Ze heeft twee soorten kauwgom en de kinderen uit haar klas moeten raden welke met suiker en welke zonder suiker zijn. Allen wij konden geen kauwgom zonder suiker vinden in de winkel dus hebben we maar gewoon twee verschillende merken gekocht. Eens kijken of ze er intrappen haha.
Ze was gelukkig niet zenuwachtig toen ik haar om kwart voor 1 weer uitzwaaide.

Op de vorige foto zie je nog een vaas met roosjes staan die ik van mijn man kreeg, daar zaten een paar rozen tussen die hun beste tijd wel gehad hebben dus heb ik het bosje even gereduceerd tot een mini boeketje, wat oude naaispulletjes erbij en het staat weer gezellig.
En nu... terwijl ik deze post plaats maak ik ook gelijk nog even de badkamer schoon...hoe ik dat doe?... nou gewoon... multi tasken!... terwijl ik een foto uploadt maak ik een sopje... voeg de foto toe...tik een stukkie tekst... uploadt de volgende foto... maak de wasbak en de muren schoon... voeg een foto toe, tik een stukkie enzo verder. Gaat hartstikke goed hoor!

En Bowie...
Die wordt moe van al dat gedoe.
Nu moet ik nog één ding doen en dat is best wel een vies karwijtje.
Op het bankje bij ons naast de voordeur staan een paar pompoenen die helemaal zacht zijn geworden, die moet ik dus weg zien te krijgen en dan het liefst zonder ze aan te raken.
Iemand nog tips hoe ik dat moet gaan aanpakken???

P.s. dochter komt net thuis ze kreeg een 8 voor haar spreekbeurt!!!!
En ze trapte er nog in ook. Ze proefde duidelijk verschil, de kauwgom met suiker vonden ze veel lekkerder hihi.

zondag 16 januari 2011

Zolderkamer foto's

Vanmorgen ben ik nog even op de zolderkamer van onze jongste bezig geweest met spulletjes verplaatsen en opruimen.  NU  Al!!!.... Ja nu al, zelfs een nieuwe kamer is geen garantie op een nette kamer, zelfs niet voor even.
Helemaal klaar zijn we nog steeds niet, er moeten nog gordijnen komen en een ander (passend) matras. Aan de muur moet nog wat hangen, alleen moet ze nog even uitzoeken wat dat gaat worden.
Maar ik kan wel alvast even een rondleiding geven.

Lopen jullie mee?... we gaan eerst twee trappen op en dan bij de wasmachine links af de deur door.
Rechts van haar deur staat haar opmaaktafeltje, de spiegelen en het krukje zijn oudjes maar de het tafeltje is nieuw.

Het kussentje op het krukje heb ik gisteravond gemaakt, het Tilda stitchery plaatje kwam ik op internet tegen. Leuk om te maken en lekker snel klaar.

Nu graag even omhoog kijken.
Boven het make up tafeltje hangen de Tilda vogeltjes die ik afgelopen zomer al gemaakt heb. Als je deze link aanklikt en dan op weergeven klikt krijg je het hele Tilda julhus boek te zien en als je op Vanda klikt ook de rest van de patroon boeken die ze op het www heeft gezet. Ik geloof alleen niet dat je dit mag publiceren wat auteurs rechten betreft. (oooh, dan ben ik nu dus ook heel erg fout) Nou ja alleen voor eigen gebruik kan toch wel?

Nu doe we een klein stapje naar links.
Dan zie je haar kroonluchter met de door mij gemaakte lampenkapjes en de radiatorombouw die mijn man in elkaar heeft getimmert.

En nu draaien we een kwartslag.
Deze kledingkast heb ik ontworpen en mijn man heeft hem gemaakt.

We doen weer een klein stapje naar links.
Dit bureau heb ik al eerder laten zien, Myrthe had hem al in haar oude kamer.
Mijn man en ik hebben dit bureau nagemaakt van een bureau die we  in een etalage van een winkel zagen staan, het originele was toen zo duur dat we besloten om er zelf maar één te gaan maken. Bij toeval staat het echte bureau nu in de nieuwste Ariadne at home op blz. 92.
En dan het bed waar we vorige week zo mee in de weer waren, volgens mijn dochter slaapt hij heerlijk. Het voorste deel kan je uitschuiven tot een tweepersoonsbed.
Het nachtkastje kochten we een keer op een brocantefair in Berkhout.

En dan draaien we weer een klein stukje.
Dan komen we bij de chill-hoek,
Hier hangt mevrouw meestal onderuit gezakt met haar mp4 speler op haar hoofd en een of ander meidenmagazine in haar handen.
Het blad van het dressoir moet nog een keer wit geschilderd worden maar dat komt nog wel een keer.

Nu ploffen we even in de chill-hoek neer.
En dit is dan haar uitzicht, best gezellig toch???

Nu de zolder klaar is ga ik me weer helemaal op het scrappen storten, mijn Efteling foto's en scrappapier liggen al klaar.
Alleen deze week werk ik nog 4 dagen en vanaf  volgende week lekker nog maar 3 dagen per week. Echt een heerlijk vooruitzicht als je maandenlang 40 uur per week gewerkt hebt. Eindelijk weer een beetje tijd voor mezelf.
dinsdag 11 januari 2011

Oef, wat een weekend!!!


Zoals de kat hieronder voelde ik me zaterdagavond zo ongeveer.
Afgelopen vrijdag was mijn man eindelijk klaar op zolder met klussen in de nieuwe slaapkamer voor onze jongste dochter.
En ik kan je vertellen dat heeft heel wat geduld van mijn dochter gekost. Vanaf de zomervakantie was hij bijna elke zaterdag op zolder bezig en tussen door moest hij vaak ook nog bij anderen aan de gang dus het schoot niet echt op. 
Maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover...
Eerst de dozen die onze oudste dochter niet meer mee kon nemen naar haar nieuwe huis naar beneden slepen...
Daarna schoonmaken...
Toen het bed op de juiste plaats zetten...
en toen....
OEPS!!! reken foutje...
Haar bureau kon net niet meer tussen het bed en haar kledingkast staan.
Nou ja dan toch maar haar oude bed naar zolder verhuizen...
Wacht laat ik die eerst even opmeten  ($&@!#?) past ook al niet.
Min of meer voor de grap zei ik tegen mijn man dat we dan maar naar het bekende Zweedse warenhuis moesten om een ander bed te halen...
en wat denk je loopt hij weg????
Nou ja zeg zo iets raars zei ik toch niet!!!
Maar na vijf minuten was hij er weer "we gaan" zegttie. Had hij de man van mijn vriendin gebeld (die heeft een grotere auto dan wij)  die wilde zijn vrije zaterdagmiddag wel opofferen om met ons mee te gaan.
Ik ben nog nooit zo snel Ikea door geweest...via de uitgang naar binnen... bij de eerste computerpaal gekeken welke stelling we moesten zijn...kar uit het rek getrokken...dozen opladen...naar de kassa... dozen in de auto laden...en zoef naar huis.
Tja en dan begint het eigenlijk pas...je maakt een doos open en wat zie je dan??? een heleboel plankies...en gelukkig een beschrijving (pfieuw).
Nou is het met dit soort pakketten zo dat je niet zelf moet gaan denken maar gewoon simpel weg de plaatjes moet volgen. Dus na zo'n anderhalf uur was het mijn man en mij gelukt om zonder ruzie een bed in elkaar te krijgen.
Inmiddels was het al half negen 's avonds en had ik het eigenlijk wel een beetje gehad voor die dag, maar ja ons hele bed stond nog vol met spullen. Dus na de koffie ben ik toch nog maar even verder gegaan met opruimen tot een uur of tien.
Toen moest mijn dochter naar bed, nou daar lag ze hoor met een smile van oor tot oor.
"Oh mam, ik  had vanmorgen nog niet kunnen bedenken dat ik vanavond al in mijn nieuwe kamer zou slapen en al helemaal niet dat ik ook nog een nieuw bed zou krijgen".
Een hele dikke zoen kreeg ik van haar. 

Helaas heb ik geen foto van hoe de zolderkamer was, maar deze foto's zijn van ergens halverwege.
Herken je dat gevoel?
Iemand helpen met verhuizen die nog niets uitgezocht of ingepakt heeft...
Zo was het bij ons zo ongeveer...eens maar nooit meer op deze manier.
De hele zondag heb ik besteed aan het uitzoeken en weggooien van spullen (onder het wakend oog van kind)
Als ik een beetje klaar ben met het gezellig maken van haar kamer maak ik foto's, dus die houden jullie nog tegoed.donderdag 6 januari 2011

Winter Efteling & Give Away

Het is inmiddels al weer anderhalve week geleden maar ik denk nog steeds met een warm gevoel terug aan onze kerstdagen.
Samen met onze jongste dochter vertrokken we op tweede kerstdag naar Kaatsheuvel. Ik had een winter Efteling arrangement geboekt en daarvoor kreeg je twee dagen toegang tot de Efteling, een kerstdiner, één overnachting in het hotel en 's morgens een super uitgebreid ontbijt.
Na het inchecken in het hotel vertrokken we richting park (hotelgasten mogen via een aparte zij-ingang de Efteling in) en besloten we deze middag alleen het sprookjesbos te bezoeken.
Alles lag onder een dikke laag sneeuw wat het echt sprookjesachtig mooi maakte, en de sneeuw maakte dat het er dan ook zo totaal anders uitzag als dat je zomers naar de Efteling gaat.
Dit is het kasteel van Doornroosje.

De kikkerkoning (dit keer zonder goudenbal) was bijna niet herkenbaar.

Om onszelf een beetje op te warmen dronken we warme chocomelk, echt vreselijk zoet maar je werd er wel lekker warm van. (ik sta wel een beetje braaf op de foto haha)

En ik zou ikke niet zijn als ik daar niet wat lekkers bij wilde eten.
Deze koeken smaakte net zo zoet als dat ze eruit zien, als je er naar kijkt krijg je al kiespijn.

In dit winkeltje verkochten ze ook duivenvoer en ik dacht...ach die duiven hebben het ook koud en kunnen nu moeilijk aan voedsel komen, dus ik kocht een zakje. Ik vond dat best wel aardig van mezelf , en wat denk je....komen die ondankbare mormels schatjes niet eens uit de boom vandaan. (mijn man lag in een deuk van het lachen).

Nou toen ben ik de eenden maar gaan voeren die waren wel heel blij met een beetje eten. Ik zal nog eens aardig doen...mopper de mopper.

Inmiddels begon het een beetje schemerig te worden en liepen we terug richting het hotel. Daar werden we om half 6 voor het diner verwacht.
Het voor en hoofd gerecht werden gewoon aan tafel geserveerd maar voor het dessert mocht je naar het buffet. En wat je dan ziet...echt niet normaal meer zoveel toetjes, de één nog mooier dan de andere...en dan moet je kiezen en dat kan ik nooit. Dus heb ik van alles maar een beetje genomen...heerlijk was het.
Deze foto heeft mijn dochter genomen van een deel van de toetjes. Dit was nog voordat ik overal het mes in zette hihi...Nee ik heb het echt heel netjes gehouden.

En als laatste om de gaatjes te vullen nog een kopje E-fteling cappuccino.
Na het eten werd er nog een disco voor de kinderen gehouden in de hal maar daar voelde mijn dochter zich met haar 12 jaar een beetje te oud voor, ze wilde zelfs niet meer met Pardoes op de foto.
Het hotel zelf is echt heel leuk voor kinderen, het personeel rent de benen uit hun lijf voor ze en alles staat ook helemaal in het teken van kinderen.
Ze worden er ook super verwent met cadeautjes...bij aankomst 1...op je kamer 2...bij het diner 2 en bij het uitchecken weer 1. (nou snap ik waarom het zo duur was).
We sliepen op de 7e verdieping en dat leverde een heel mooi uitzicht op.
's Avonds speelde we nog een paar spelletjes die je beneden kon lenen en om een uur of 11 kropen we ons bedje in.
Nou heb je in een hotel meestal boxspring bedden en daar kan ik dus niet op slapen, echt alles voel ik en na een uur heb ik al zere heupen. Volgens mijn man lijd ik aan het prinses op de erwt syndroom. Nou dat past wel bij zo'n sprookjeshotel toch?
s' Morgens na de chocoladebroodjes, croissantjes, vers geperste jus de orange, vruchtenyoghurtjes, plakjes cake, kerstbrood en nog veel meer van dit lekkers liepen we weer naar de Efteling.
Hotel gasten mogen een kwartier eerder naar binnen, dat is leuk maar dan sta je wel nog voor gesloten attracties. 
Deze half bevroren waterval kwamen we tegen toen we richting Droomvlucht liepen.

En onderweg richting Pagode liepen we over dit paadje, boven ons hoofd  hingen wel honderd vogelkooitjes met lichtjes erin.

De Pagode bleek nog bevroren te zijn, ze waren met föhn's de motor aan het ontdooien. Gelukkig stond er een enorme vuurkorf naast zodat we ons een beetje op konden warmen.

Wat een enorm uitzicht heb je als de Pagode zijn hoogste punt bereikt heeft.

Het voordeel van de winter Efteling is dat het niet druk is en bij de meeste attracties ben je zo aan de beurt. maar als je dan wel even 20 minuten moet wachten...men wat is het dan koud!!!
Zelfs deze pauw stond de hele dag bij deze vuurplaats.
Alleen nog eventjes een foto van een winterse Fatamorgana en dan stop ik met foto's plaatsen (heb er nog zo'n 80 over).
Het was echt een weekend om nooit meer te vergeten.
Vandaag ben ik bij de hobbywinkel geweest om scrappapier te gaan halen...eens kijken of het lukt om er weer een mooi Eftelingscrapboek van te maken.

Give Away
Wat ontzettend veel leuke reacties heb ik al mogen ontvangen op mijn give away, dank daarvoor en ik wil alle nieuwe volger van harte welkom heten.
Hij loopt tot 28 januari dus wie nog niet heeft aangemeld het kan nog!!!
(zie mijn vorige post)