donderdag 16 februari 2012

Heb ik weer deel 2

De paarse plekken van mijn bevriezingsverschijnselen op mijn boven benen zijn nog niet verdwenen of ik heb het volgende alweer.
Dinsdagochtend fietste ik naar mijn werk en dacht dat het qua gladheid wel mee viel, ik ontweek alle ijsplakken en glimmende plekken en kon lekker door fietsen. Zelfs het stoplicht stond op groen en ik trapte net even iets harder om hem nog te halen.
Niet dus, ik ging plat op mijn ... het was toch iets gladder dan ik dacht.
Uiteraard niemand die je even onder je fiets vandaan pulkt, dus weer op gekrabbeld en gewacht bij het inmiddels rode stoplicht en daarna mijn tochtje weer voortgezet maar al snel merkte ik dat ik mijn linkerarm niet echt lekker meer kon gebruiken zonder daar enorme pijnscheuten in te krijgen.
Nou ja en om een lang verhaal kort te maken...
Eind van de ochtend toch maar even langs de huisarts die me weer doorstuurde naar het ziekenhuis daar bleek dus mijn elleboog gebroken te zijn.
Heb ik weer! 
Gelukkig is het een mooie rechte breuk, volgende week mag ik opnieuw op de foto als alles nog steeds goed zit dan hoef ik alleen een mitella om en anders gaan ze het operatief vast zetten. 
Zit ik daar bij de EHBO te wachten krijg ik een smsje van mijn zus met een berichtje dat zij ook haar arm gebroken heeft haha een lekker stel meiden hebben mijn ouders.


Maar 's avonds maakte Sonja mijn hele dag weer goed.
Tussen de reacties op mijn blog las ik een berichtje van Sonja dat ik even op haar blog moest kijken, bleek ik haar super leuke, snoezige, zelf gemaakte give away gewonnen te hebben!
Hartstikke leuk natuurlijk en helemaal op het juiste moment want ik kon wel een oppeppertje gebruiken en deze spullen passen natuurlijk helemaal perfect in onze nieuwe slaapkamer.
Lieve Sonja nogmaals bedankt!!!

Naar aanleiding van de oproep van Mirjam om mutsjes voor baby's in Nepal te breien heb ik er drie gemaakt, de vierde staat nog op de pen maar breien lukt nu even niet meer.
De kleuren op deze foto kloppen niet helemaal, de middelste is knal roze en de laatste is lila. Foto's maken met één hand gaat niet echt lekker.
Ik heb wel al ontdekt dat ik met één hand kan haken, met links kan ik nog net het haakwerkje vasthouden en met rechts doe ik de rest.
Op verschillende blog's kwam ik van die leuke granny squares tegen en nou kan ik wel haken maar dit heb ik nog nooit geprobeerd.
Van Tosca kreeg ik een bestand met een duidelijk stap voor stap beschrijving hoe je een granny moet haken maar ik viel al snel als een blok voor de granny square van Jeanet
Het patroon heb ik zo'n beetje 8x doorgelezen en daarna was er volgens mij nog steeds heel duidelijk een vraagteken boven mijn hoofd te zien, stokjes, dubbele stokjes en zelfs drie dubbele stokjes???
Gelukkig bestaat er nog zoiets als You tube, daar vond ik filmpjes met een duidelijke uitleg.
Het is niet het makkelijkste patroon maar wel het leukste en waarom zou ik makkelijk doen als het ook moeilijk kan tenslotte!


28 opmerkingen:

 1. Jee wat een pech! Het was ook echt wel glad ja, weet ik ook want ook ik lag onder m'n fiets en hier ook alleen maar lachende mensen die vervolgens gewoon doorliepen. Bij mij bleef het beperkt tot blauwe plekken en spierpijn. En je zus ook in het gips, niet te geloven.
  Ik denk dat die give-away bij jou echt op het juiste moment kwam ! Beterschap en rustig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O meid, wat een pech! Snasp je nu dat ik geen wintermens ben :)
  Kom maar op met de zon!! Verder ben je wel lekker bezig, hoe is het met je dochter in Alkmaar, heeft ze haar draai al een beetje gevonden?
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je sommige dingen komen op het juiste moment.
  Kun je lekker genieten van je Give-Away, ik vind het altijd zo leuk als een van mijn volgers een Give Away winnen.
  Hopelijk hoef je geen operatie, en misschien kunnen je zus en jij samenwerken, jij de linkerpen en je zus de rechter of andersom. Hihi.
  Nee hoor serieus beterschap!
  Lieve groetjes Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. meid..meid...wat een verhaal!!!Wat een pech allemaal...bevriezingsverschijnselen??? en nu een gebroken elleboog!Het is nog al wat.
  Maar wel haken met èèn hand?? hahaha...wat geweldig...en dan nog die give away...Super..die je heb je nu helemaal dubbel en dwars verdiend! Sonja maakt mooie spulletjes...wat zul je daar blij mee zijn.

  sterkte met alles...oja..die foto met dat poesje..hahahaha we hebben eens een konijn gehad die brak z`n pootje en ging het gips in...rare wereld...sommige mensen eten konijnpoten...en wij zetten er gips op...!

  liefsss

  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh jeetje, wat een pech steeds! Hopelijk kan je snel weer wat meer met je arm!
  Gelukkig heb je een give away gewonnen, en wel verdiend nu!

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetjemina, wat een peg zeg. Ik hoop dat je snel weer opknapt. Lieve groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een pech, hopelijk mag je vlug uit de gips. Maar je kan alvast overweg met de haaknaald dus verveling dat is er niet
  Liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O jee wat een pech! ik hoop dat het snel weer wat beter met je gaat. Leuk dat je de Give Away hebt gewonnen, geniet er maar lekker van!

  Lieve groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh bah, wat een pech! Hopelijk heelt het snel. Voorzichtig! Groetjes, Gepke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zit je niet mee, wat een pech!
  Wel proficiat met je give away van Sonja, geweldig leuk! De mutsje zijn schattig, begin zelf ook aan mijn 3e mutsje. Nou meid veel succes van de week, ook je zus natuurlijk!
  Lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tjonge over pecht gesproken. jij bent wel een echte pechvogel. ik las net je vorige bericht over de bevriezings plekken. dat zoiets kan he. ongelovelijk. nou meis sterkte met alles. en veel plezier met haken. ik heb net mijn palid af en ik vind eht super leuk
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. tjonge over pecht gesproken. jij bent wel een echte pechvogel. ik las net je vorige bericht over de bevriezings plekken. dat zoiets kan he. ongelovelijk. nou meis sterkte met alles. en veel plezier met haken. ik heb net mijn palid af en ik vind eht super leuk
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is toch niet te geloven, van de regen in de drup en je zus doet opgewekt mee...zoeits verzin je toch niet???
  Hoop dat het nu wel klaar is met je ongelukjes Sas. Geniet van de give away en je haakwerkjes (bizar dat de mutsjes zo'n totaal ander kleur hebben in het echt!). je dochter helemaal happy in haar eigen 4 muurtjes???

  Liefs, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een pech! Gelukkig heb je inmiddels een goed tijdverdrijf gevonden...

  Sterkte. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo, pechvogel jij bent ook niet klein te krijgen!
  Wat een geluk dat je won bij Sonja dat kwam heel erg goed uit!
  Wat knap dat je die foto's met 1 hand gemaakt hebt enne die granny wow die gaat heel mooi worden!
  Beterschap en verheug je alvast maar op een mooi pakketje.
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een pech zeg beterschap en hopelijk geen operatie.

  Dat je nog kan haken met een hand knap zeg ben erg benieuwd naar je granny.

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een pechvogel ben je zeg en wat kanp dat je er toch mee kan haken.
  hopelijk is de sneeuw voor dit jaar weer voorbij.
  fijn weekend meisje en uitkijken he!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. O nee he!!

  Is de winter voobij en jij zit met de gebakken peren! Jeetje wat een pech! En je zus ook? Niet te filmen!
  Zijn jullie een tweeling soms?

  Die Give away komt net op het goede moment! Kun je er heerlijk van genieten!

  Wat goed, dat je wel nog kunt haken. Daar heb je nu mooi de tijd voor!

  Ik wens je heel veel sterkte!

  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Sas,
  Je schreef het me al, dat je je elleboog gebroken had. Je hebt wel erg pech de laatste tijd.
  Ik heb je mutsjes gekregen hoor en ze zijn werkelijk heel mooi geworden. Je zult ze nog terug zien op mijn blog.
  Ik ben zelf ook met granny´s haken begonnen. Eerst een paar voor proef om te kijken of ik het wel netjes doe en of het beoogde effect er uit komt... Dit gaat wel lukken en nu nog de juiste kleuren uit gaan zoeken.
  Jouw witte granny´s zijn ook heel erg mooi. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat, wordt vast heel erg leuk...
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend, oe je het rustig aan met je elleboog?
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeetje, nee. Hoe krijg je het voor elkaar. Dat bevriezen oke, rot. Eigenlijk het klinkt rot, was ik blij met die blog, nu herkende ik het dus bij mijn zoontje. Hij had het aan zijn tenen. Ik kwam bij de huisarts en jahoor. Had ik jouw blog niet gelezen dan had ik dat dus niet herkend. Maar nu je elleboog breken en dan gewoon doorfietsen. Petje af. Dat moet heel veel pijn hebben gedaan. Ik hoop voor je dat je bij de volgende foto hoor dat het goed zit.

  Beterschap.

  Groetjes Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een pech en dat dubbelop want je zus ook. Wel leuk dat je gelijk werdt verwend door de Give away die kon je dan goed gebruiken.

  Wat goed dat je nog kan haken zo met 1 hand.
  Wens je beterschap en een fijn weekend

  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ojee wat een pech.. maar wel grappig dat je zuster ook haar arm in het gips heeft.... kunnen jullie niet samen een projectje oppakken? dan heb je toch 2 armen....;)
  groetjes en sterkte
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jeetje zeg...wat een verhaal!
  Doe voorzichtig, gelukkig is de gladheid nu weg..
  Sterkte met je arm,

  Fijn weekend,
  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat ben je toch een pechvogel! Ik ben blij voor je dat je de give-away van Sonja hebt gewonnen! Daar heb je weer geluk mee! Proficiat! Geniet ervan en heel veel beterschap met je arm!
  Liefs van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een pech heb je toch...yakkes.....ik hoop dat het snel weer goed komt allemaal...liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En 't was niet eens vrijdag de 13e ....Potverdorie wat een pech :(......en je zus ook...??!!!! Lekker stel hoor !
  Hoop dat je toch een fijn weekend hebt.
  Lieve groetjes van Bianca xx

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ......Hé....pech vogeltje...
  ben je toch allemaal aan het doen....

  En je pakt gewoon de draad weer op......letterlijk én figuurlijk....je mutsjes zijn schattig geworden,
  en je witte haakwerk zal een mooi geheel worden.

  Hoop dat het snel beter mag gaan met je elleboog en ik wens je van harte beterschap!!!

  Lieve groeten en fijn weekeind!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 28. wat een pech zeg pfffff een kadootje op de wonden hoop dat alles een beetje goed gaat veel sterkte een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas