woensdag 3 oktober 2012

Talent

Soms, als ik ergens mee bezig ben en het lukt niet zoals ik het wil dan zeg ik nog wel eens voor de grap "ik heb vast andere talenten"

Eén talent heb ik wel bij mezelf ontdekt en dat is het weg lummelen van vrije dagen.
Nou weet ik niet of dat een talent is om trots op te zijn... 
Op het moment zelf is het een heerlijk ontspannen bezigheid maar als je dan eenmaal op de klok kijkt en zie dat de ochtend alweer voorbij is dan besef je in ene dat er ook nog een koelkast gevuld dient te worden en dat het huis schreeuwt om schoonmaak beurt. 
De aan mezelf opgelegde regel is eigenlijk, eerst de dingen die moeten en daarna de dingen die gewoon leuk zijn om te doen maar dat gaat dus nog wel eens de mist in.

Dat lummelen bestaat bij mij voornamelijk uit blogs lezen/kijken, het internet afstruinen naar leuke zelfmaakideeën en het bezoeken van webwinkels met leuke spullen voor in ons huis. 

Zo kwam ik laatst tijdens het lezen van blogposten bij Peggy van de blog "Wonen met brocante" terecht, ze had weer een aantal spullen op MP gezet en bij het zien van dit grote Mariabeeld zwichtte ik meteen.
Nu nog een mooie grote stolp zien te vinden waar ze inpast een dan is voor mij het plaatje compleet.
Ik was ook al een tijdje opzoek naar een oude gruttersbak maar kon er steeds maar geen  in de juiste maat vinden voor op het aanrecht. Uiteindelijk belande ik op deze pagina van Landleven.nl. Toen ik het patroon uittekende bleek deze niet helemaal te kloppen dus die heb ik aangepast en ook de zijkanten heb ik veranderd. Daarna kreeg mijn man de eer om hem te gaan maken en dat ging ook niet helemaal zonder problemen dus mijn dochter noemt het nu een prutsersbak in plaats van een gruttersbak haha.
 
Kleine tip:
Mocht je deze gruttersbak ook willen maken en je hebt Windows 7 op je pc staan, het downloaden lukt dan wel maar het printen gaat op de een of andere manier niet.
Sla het patroon dan eerst op en print hem daar vandaan uit of maak een print screen en plak die in Word, het laatste heb ik gedaan.
Teken eerst het hele patroon uit en houd daarbij rekening met de hout dikte die je wilt gaan gebruiken.
En dan heb ik nog een lees tip voor de gene die het leuk vind om zelf oude meubels op te knappen en te schilderen!
Dit boek van Mirjam Steenbeeke bestelde mijn man naar aanleiding van een advertentie in de laatste Ariadne at home.
In het boek wordt op een leuke manier beschreven hoe je meubels e.d. een vintage of brocante look kan geven en is verkrijgbaar via verftechnieken.nl. De handbeschilderde krijtverf kleurenwaaier bestelde hij er ook meteen bij.


En zo is er weer een (vrije) dag voorbij, mijn huis is inmiddels schoon en de koelkast is weer gevuld maar van de rest van al mijn plannen is helaas weinig gekomen.
Nou ja morgen weer een nieuwe dag!

31 opmerkingen:

 1. Ik vind het een super manier om je vrije dag te besteden, er moet al zoveel.
  Geniet ervan. Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Errug leuk die gruttersbak op het aanrecht....had ik maar een groter aanrecht.Lummelen, ja daar ben ik de laatste tijd ook erg goed in. Ik moet nu nog even snel boodschappen doen anders hebben we vanavond niks te eten en geen pleepapier meer.Ik zit vandaag al de hele dag achter de pc hihi....weer niks van mijn plannen terecht gekomen.
  Liefs
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sas,
  Jeetje, het lijkt wel of het over mij gaat, wat betreft dat talent voor het vol lummelen van een vrije dag. Ik heb twee weken vakantie, waarvan we dus een week weggeweest zijn. Nu heb ik nog tot en met het komende weekend vrij en we zijn afgelopen zondag thuisgekomen. Nog een hele week vrij had ik dus... inmiddels is de woensdag ook al weer voorbij en wat heb ik gedaan. Niet veel. De tijd vliegt voorbij.
  De gruttersbak vind ik geweldig, dus gelijk naar die pagina gegaan en geprobeerd uit te printen, lukt niet, terwijl we een nieuwere versie van windows hebben. Ik ga hem dus ook maar even kopieren naar word en dan verder printen. Want die wil ik zeker proberen te maken. Zo leuk is-ie...
  En nog een overeenkomst.. Het boek van Mirjam Steenbeeke heb ik niet, maar van haar blog heb ik al diverse goede tips gebruikt, o.a. bij onze kast. Voor het blad heb ik het leisteen effect behaald met behulp van haar krijtverf en krijtwas: http://verftechnieken.blogspot.nl/search/label/leisteen%20effect
  Het is heel mooi geworden...
  Nou, verder nog een heel fijne avond, geniet van het lummelen. Heel wat waard op z'n tijd.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, Saskia, dit is een leuke en heel herkenbare post. Als ik dan eindelijk eens de tijd heb, dan verlummel ik die ook wel eens aan computeren en zo maar ach, zo hebben we wel altijd plannen en zullen we ons nooit vervelen hé? Het woord 'vervelen' komt zelfs niet in mijn woordenboek voor.
  De gruttersbak is toch wel heel mooi geworden hoor!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tips en tops ... De gruttersbak is heel goed gelukt, erg leuk ! Ik ga nog even kijken bij de sites ... Een erg mooi beeld! ehm ik Heb vandaag toch ook niet veel gedaan dus dat uurtje kan er best bij ;)
  Groetjes weer, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke bak is het geworden zeg, zoiets wil ik ook! En dat je dagen voorbij vliegen ken ik ook. Ik val in de middag nog wel eens even in slaap en wordt dus dan pas tegen vijfen wakker. Maar ach we moeten er gewoon van genieten. De koelkast is gevuld en dat is het belangrijkste toch.Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely pictures and the book look very interesting. Have a nice evening.

  Hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat lummelen herken ik helemaal. We zijn de woonkamer aan het opknappen maar ipv 's morgens meteen aan de slag te gaan is het eerst ook nog ff wat blogs kijken, marktplaats etc. en voordat je het weet ben je zo anderhalf uur verder. Heb ook net de site van verftechnieken gevonden en ben al met hun krijtverf aan het werk. Bij de schouw al de techniek om leistein na te bootsen uitgebrobeerd. Verftechnieken heeft trouwens ook een mooie blog met veel tips. De gruttersbak ziet er wel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt deze vrije dag toch perfect ingevuld. Nu alles aan de kant is en de koelkast gevuld kan je morgen na het werk heerlijk iets voor jezelf doen.
  groetjes Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jouw talent is dus ook gewoon even een bouwtekening aanpassen! Dat zou mij dus echt niet lukken! En ach, lekker een dagje lumnmelen kan ook héérlijk zijn! Bovendien was ie nu weer welbesteed, wat een supergaaf beeld heb je op de kop getikt! En die gruttersbak is ook zóóó gaaf, die dochter van jou is zeker de leukste thuis, hahaha! Lekker hoor, zo'n man die met je meedenkt, als ik dit boek aan de mijne zou geven zou ie denken dat ik niet helemaal goed snik ben, hahaha!!! Maar verder istie wel lief hoor!
  Liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lummelen is soms alleen maar goed! Mooi is de gruttersbak geworden! Zoiets zit hier ook nog in de planning...


  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk toch zo'n vrije dag !!,..mag best hoor...mooi je grutersbak !!...liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nu maar toch koelkast vol en huis schoon....prima toch....?
  Wist je dat lummelen trouwens heel belangrijk is? Echt in de drukte van tegenwoordig vergeet men niets of weinig te doen.....en zo nodig.
  Geeft je ontspanning en rust en broodnodig voor de hersens.
  Dus zo af en toe zet het maar in de agenda....dagje lummelen ;)
  Oh en je gruttersbak....GAAF!

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind hem erg leuk geworden de grutterbak.
  Dat lummelen herken ik ook wel.
  Maar is wel lekker.

  gr.Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach die lummeldagen zijn toch ook wel eens lekker en je heb er leuke inspiratie en mooie dingen aan over gehouden.
  Prachtig je beeld en de gruttersbak vind ik ook heel mooi hoor, ik zie er in ieder geval geen prutsersbak in hihi.
  Dat boek is echt geweldig hè, ik heb het al een paar jaar in huis en er staan goeie tips en technieken in.
  Fijne avond en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel herkenbaar zo'n dag. Ik had ook vandaag van alles in mijn hoofd maar er is niet veel van terecht gekomen.
  De gruttersbak is mooi geworden.

  Groeten , Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Saskia,net je heerlijk herkenbare post gelezen,maar lummelen is ook een noodzaak hoor.Ik deed eerst altijd alles wat moest en als laatste wat ik wilde maar daar bleef uiteindelijk nooit tijd voor over met als gevolg dat ik depressief er van werd.Nu doe ik het dus andersom en weet je uiteindelijk komt alles wel aan de beurt.Zo heb ik nu weer lekker bij jou een tijdje rondgeneusd,heerlijk blog heb je,groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Achter de pc zitten vreeeeeeeeeeeeeet tijd maar het is zooooo leuk dus meis, je hebt toch niet voor niets een vrije dag?? Aan het eind van de rit heb je ook nog gedaan wat moest dus wat wil je nog meer enne.......... doe mij ook maar een prutserbak, hij is enig!!!!!

  Liefs, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou, de belangrijkste dingen zijn toch gedaan. En lummelen op je vrije dag mag volgens mij best wel en beetje, je moet tenslotte ook weer opladen.
  Maar de bak vind ik mooi, ook al ging het met enig tegenslag. Daar zien we nu niets meer van.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Sas,

  Wat een geweldig mooie gruttersbak zeg, een plaatje hoor!! Leuk boek is dat hè van Mirjam, ik heb het al een paar jaar in huis en af en toe is het weer leuk om het door te kijken.

  Lieve groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De dag weglummelen, hahaha,wie heeft er af en toe geen last van ;P
  Leuke foto's overigens !!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zeg, wat ben jij een bofkont dat je zo een timmerman in huis hebt.
  Jullie krijgen allebei een 10, de één voor het idee en de andere voor de uitvoering!
  Nog een fijne dag, groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou Sas...wat een toeval...dat Talent heb ik momenteel ook !!
  Nu heb ik nog wel wat andere talenten, maar die zitten even diep weg gestopt volgens mij.
  Ik vind die prutbak GEWELDIG!!
  En wat geweldig dat je zo' n handige man in huis hebt...da's ook een Talent hoor!!
  Zou willen toen ik hem uitzocht dat ik dat Talent gehad had hahaha
  Maar...hij is wel lief...da's ook heel wat.
  En dat klussen komt hier meestal op mij neer :-))

  fijne dag ennne...lummelse hoor!!

  liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik zit hier heerlijk te lummelen op die moment! hhihi en de prutsersbak is toch echt wel en gruttersbak geworden hoor hij is super!!!
  Gewoon lekker doorprutsen zou ik zeggen!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lekker lummelen nou ik weet er de laatste 3 weken alles van, na mijn voet operatie...mag ik 6 weken mijn geopereerde voet niet belasten, dus hinkel tussen 2 krukken door het huis, en veel verder dan de vaatwasser uitruimen, en de was opvouwen kom ik eigenlijk niet...en als de fysiotherapeute langs komt...is dat al het gezelligste moment van die dag...ha,ha...af en toe wordt ik met de rolstoel wel buiten even gelucht...maar verder breng ik heel wat tijd lummelend achter m'n laptopje door (ook soms s'nachts)...om bij jullie op de blogs op bezoek te gaan!
  Vaak zie ik dan leuke ideetjes voorbij gaan...en baal er dan inmiddels behoorlijk van, dat ik dan (bijna) niets kan...want ja als je het gewoon altijd wel druk hebt, zeg maar...dan lijkt lekker lummelen zo fijn...maar als je 'het' een tijdje hebt gedaan, omdat het niet anders kan, ben je daar dan ook wel weer klaar mee hoor!
  Dus voel je vooral niet schuldig, en lummel jij gewoon maar af en toe, tussen alle drukke dagen door, gewoon een dagje lekker hoor!
  En wat je gelijk hebt...morgen weer een dag!
  Ik vind je prutsbak...een hele gave gruttersbak hoor, en hij staat heel mooi, op het aanrecht...en het gescoorde maria beeld van MP is ook een hele mooie!

  Een fijne avond, en groetjes!
  Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Lieve Sas...♥
  Wat is lummelen leukkkk..;))
  Ik heb het ook ..soms denk ik ga ff wat posten♥ lezen ..dan ben ik er zo in verdiept♥ dan komt de hond♥ aan mijn voeten ..kijk ik ff op t klokje ..tjééééééééééé is het 2 uur later...wahahahah..;))
  ooohhh maar in die tussentijd kunnen genieten van jullie POST hihi..♥
  Die pruttenbak is echt Leuk♥ zeg..!!!
  zal de ander blog♥ ook eens bekijken..;)
  Lieve herfstgroetjes Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Sas,

  Ik kom via via op je blog terecht.
  Helemaal toepasselijk blijkt maar weer....ik had eigenlijk een hele
  boel andere dingen op het progamma staan vandaag.
  Maar er was zo maar weer een dag voorbij met lummelen :)

  Wat heb je een leuke blog zeg!
  Vind je gruttersbak echt gaaf,ga ook mijn man maar weer is lief aankijken.

  In je vorige "roze"post vond ik le roze granny erg mooi worden.
  De kaart trouwens ook.
  Genoeg te zien en te lezen bij je,ik ga je volgen hoor!!

  Groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 28. oo wat een mooi beeld en hele leuke tips! haha dat lummelen ben ik vandaag aan het proberen, maar ik moet er nog inkomen:-) Fijn weekend, Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel leuk die gruttersbak en wat betreft dat lummelen, dat is heel herkenbaar. Als ik begin te lummelen, dan heb ik helemaal geen zin meer om te poetsen of koken. Dat is dan weer werk... voor later...

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Een herkenbare post, ook ik lummel graag en houd mij dan bezig met dezelfde activiteiten als jou ;) Je gruttersbak is erg leuk!

  Fijn weekend. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Sas,

  Van mij mag jij zoveel lummelen als je wilt,graag zelfs.....het geeft toch hele leuke resultaten als ik deze post zo lees.

  Ook al was dochterlief niet erg complimenteus naar haar handige vader toe,veel vrouwen zouden maar wat blij zijn met zo'n doe het zelver in huis....die het niet enkel kan.....maar ook doet.

  Enne....ja leuk hé dat museum van de 20e eeuw,ik was er al verschillende keren.

  Lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas