zaterdag 9 februari 2013

Veranderingen

En dan gaat het dit keer helaas niet om een verandering in huis maar over een verandering waar ik zelf niet voor heb gekozen.

Twee weken geleden heb ik samen met nog 4 collega's te horen gekregen dat we wegens bedrijfseconomische redenen ontslagen zullen worden. 
Het had niets met onze werkprestaties of inzet te maken maar het was echt puur en alleen wegens bezuinigingen.
In mijn geval was het last in first out en mag ik nog tot 1 september blijven.

En dan is er van je redelijk onbezorgde leventje opeens niet veel meer over...
Om half 10 's ochtends was ik nog gewoon heel vrolijk aan het werk en om kwart voor 10 leek er geen grond meer onder mijn voeten te bestaan en ook nu nog zijn er weinig momenten op de dag dat ik er niet aan denk.

Inmiddels heb ik het hele rondje UWV en uitzendbureau's gehad... ze zijn allemaal heel vriendelijk en geven tips ten opzichte van mijn cv maar inschrijven doen ze me nog niet omdat ik nog tot 1 september mag blijven.
Het advies dat ze me ook allemaal mee gaven is om het aan zo veel mogelijk mensen te vertellen om de kans op het zelf vinden van werk te vergroten.
Dus bij deze...
Mocht je een leuke part time baan voor me weten, het liefst weer een kantoorbaan (bedrijfsbureau) in de omgeving van Alkmaar dan hoor ik het graag!!!

De meeste van de punten op het lijstje hieronder klinken erg aantrekkelijk maar ik ga toch voor het één na laatste puntje "zoeken naar een droombaan".


27 opmerkingen:

 1. hoi Sas
  Dat is geen leuk nieuws.
  Wens je sterkte ermee.
  Maar ook voor jou zal er heus wel weer wat nieuws komen.
  Moed houden en laat je niet gek maken.
  Groetjes Sandracreaties.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He wat een naar nieuws zeg. Ik hoop dat je snel iets leuks op je pad vind, want inderdaad al die punten zijn leuk maar een droombaan is nog leuker. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan het UWV heb je helemaal niks, die helpen niet echt hoor. Helaas spreek ik uit ervaring. 2 jaar geleden raakte ik na 26 jaar administratie (oa ook op bedrijfsbureau) mijn baan kwijt om dezelfde reden. Ik rechtte mijn rug en dacht, dit komt goed. Het duurde 1 jaar en veel frustratie voordat het goedkwam. Voor 5 maanden, want het was een tijdelijke job (wel heel leuk). En toen... zat ik weer thuis, nog steeds dus. Parttime banen zijn schaars en de meeste bedrijven zoeken toch wat jongere (goedkopere) krachten, dat zeggen ze er niet bij. Ik zoek in Zaandam en directe omgeving maar houd m'n ogen en oren open voor jou. Doe jij hetzelfde voor mij? Dan kunnen we nú weer een sollicitatie actie melden op werk.nl. Want ook netwerken hoort bij sollicitatie activiteiten :-). Schrijf ook ópen sollicitaties hè. Daar heb ik die laatste baan door gevonden! Het gaat goedkomen. Liefs van Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier bijna net zo. Ik moet opnieuw solliciteren naar mijn eigen functie. In de thuiszorg gaat heel veel veranderen en ik ben er planner. Er komen nieuwe regios en iedereen moet opnieuw solliciteren. Dus het blijft voorlopig voor mij nog spannend. Het lijkt wel overal het zelfde op dit moment. Veel geluk met zoeken.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sas, nee , helaas geen baan voor je, alleen meegeven dat ik volop met je meehoop dat je een nieuwe leuke baan op jouw maat kan vinden!
  Wél herken ik je verhaal héél goed helaas, ook voor mij ging de grond ooit onder mijn voeten uit, niet door de crisis maar door ziekte, ook ik raakte mijn job kwijt en dacht dat het hopeloos was maar als het je maar een sprankeltje hoop mag geven, soms zijn dit achteraf dingen die een positieve wending in je leven geven , ondanks alles, dus wie weet wat er nog op je pad mag komen, ik wens je in elk geval heel veel goeds toe!
  liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooo wat een naar nieuws kan me voorstellen dat je onbezorde leventje ineens overhoop ligt, maar hou moed meid er zal best weer iets nieuws voor je zijn !
  Heel positief blijven daar bereik je het meest mee Helaas woon ik niet in de buurt van Alkmaar maar had zeker voor je uitgekeken !
  Mss inlaten schrijven bij een uitzendburo zo ben ik ook aan een vaste baan gekomen !
  Sterkte en veel succes meid !

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Saskia,

  Wat spijt me dit te moeten lezen. kan me voorstellen dat het een enorme dreun is die enige verwerkingstijd nodig heeft. Ik duim dat je eeuwige optimisme en "van aanpakken weten in en om het huis" ook zijn vruchten zal afwerpen vwb een nieuwe baan. Gelukkig heb je nog even tot september en wie weet wat er tot die tijd op je pad komt.

  Koppie op meiske, dikke knuf Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Sas, wat vreselijk. Ik heb hetzelfde 3 jaar geleden meegemaakt. Op maandagochtend, half februari, om 10 minuten over 9, maak je bureau maar leeg, want je mag meteen vertrekken. Bang dat ik info zou doorspelen naar de concurent denk ik. Ik was alleen wel de enige op dat moment die ontslagen werd. Geeft een enorme knauw aan je zelfvertrouwen hoor... En ik was net 50 geworden een paar maanden daarvoor. Kans op nieuwe baan op hetzelfde gebied nul-komma-nul hoor voor mij. Ik heb twee jaar lang gehoord dat ik niet in 'het profiel' pas, maar ze willen natuurlijk allemaal een jonger iemand. Ervaring telt dan niet meer mee heb ik geleerd. Nu ben ik al weer ruim 2 jaar bezig in de zorg end dat bevalt me goed gelukkig... maar wel een tak waar ik van te voren nooit voor had gekozen.
  Ik wens je sterkte, dit moet je echt even goed verwerken, en daarna heel veel succes bij het vinden van een nieuwe leuke baan.
  Voor nu een heel fijn weekend Sas,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helaas woon ik in het zuiden maar hier hoor je zulke berichten ook elke dag....mensen die ergens al jaren en jaren werken zetten ze zomaar van de een op de andere dag op straat....en die ruilen ze dan zonder pardon om tegen jongeren....ervaring wat is dat? Toch helemaal niet belangrijk.....als je maar snel kunt werken ...nauwkeurig ....wat is dat? Als je maar dynamisch bent!
  Boven de 35 ben je eigenlijk al te oud en dan moet je nog door tot je 80 ste waarschijnlijk...je leest het ook hier hebben we het een en ander mee gemaakt...je doet er niets aan maar inderdaad probeer positief te blijven ook al is dat vaak erg moeilijk.
  Ik zie net pas je leuke mandjes, bedankt voor de beschrijvingen!
  Ik heb net met een vriendin afgesproken dat we dit na de carnavalsvakantie samen eens gaan doen.
  Er is namelijk een hele generatie die niet meer kan haken, daar hoort zij ook bij en ik ga het haar weer leren is nog gezellig ook!
  Kop op meid, we leven met je mee!
  Fijn weekend
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Saskia,
  Wat ontzettend naar!!! Ik hoop van harte dat je maar snel een nieuwe (droom)baan mag vinden.
  Liefs Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Saskia, ik weet zo goed hoe dat voelt, het moeilijkste komt nog meis, je motivatie om naar kantoor te blijven gaan.

  Ik wens je heel veel sterkte, en heel veel geluk met het vinden van een nieuwe baan. Ik duim voor je!

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is helemaal niet leuk Saskia.....wat erg......pfff....ik hoop dat je het een beetje red tot september...en wieweet komt er nog iets anders op je pad...zeg nooit nooit !!...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He wat ontzettend vervelend. Ook ik hannes van het ene invalbaantje naar het andere. Mijn ervaring is inderdaad dat je het zelf moet regelen en niet te veel van het UWV moet verwachten. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een vervelend nieuws. Zeker als je het zo naar je zin hebt op je werk! Ik hoop dat er straks weer iets nieuws op je pad komt, dit ontslag biedt misschien wel nieuwe mogelijkheden! Succes!
  Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hè bah, wat een klote nieuws Sas. Heel veel sterkte en succes met het vinden van een nieuwe baan. Gaat vast goedkomen.
  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik kan je ook niet helpen maar heel veel succes.je bent er heel erg open in hou moed

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O bah Saskia, dit is geen leuk bericht! Ik hoop dat de tijd die je nog hebt tot september je de kans geeft iets passends te vinden voor straks, zodat je niet lang thuis hoeft te zitten..
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ooo wat een naar nieuws kan me voorstellen dat je onbezorde leventje ineens overhoop ligt, maar hou moed meid er zal best weer iets nieuws voor je zijn !

  Liefs Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sas wat vervelend allenmaal.
  je heb gelukkig nog de tijd tot 1 september maar toch.
  Wens je veel geluk bij het snel vinden van een andere baan.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi hoi wat een vervelend nieuws zeg, ik wens je alle goeds en natuurlijk de droombaan die je graag wilt hebben...

  lieve groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 21. He bah wat naar, je hoort het zoveel om je heen.
  Ik hoop dat je er snel weer wat op je pad kom~t!

  Lieve groeten Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat erg zeg....het valt niet mee tijdens de crisis. Ik hoop dat je gauw iets anders vindt!
  Liefs van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Pfff Sas dat is heftig nieuws...Maar ik ben er van overtuigd dat zo een positief en actief persoon als jij bent wel een baan gaat vinden! Lieve Sas ik duim voor je!

  Lieve groet Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een vervelend nieuws! Ik wens je veel succes bij het vinden van een nieuwe baan.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Saskia

  Oh meid...ik weet precies hoe je voeld.Dit overkwam mij zo'n 3 jaar terug en op n wat minder eerlijke manier.Bij ons moest ook bezuinigt worden,maar werkten ze mensen er op een hele gemene manier uit.
  Daarbij valt het niet mee om werk weer te krijgen,want er zijn zoveel bedrijfen die het moeilijk hebben.
  Ik wens jou natuurlijk wel heel veel succes bij het vinden van n nieuwe baan.
  Ik leef met je mee

  Groetjes Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Sas,

  Dit is geen leuk nieuws...Het is ook moeilijk om het een plekje te geven natuurlijk. Veel sterkte ermee!

  lieve groetjes  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hi Lieve Sas..♥
  Dit is geen leuk nieuws om te horen ..;(
  wens je sterkte♥ met het vinden van een nieuwe Job♥ ..;))
  Je vorige post♥ is leuk♥ met die mandjes♥ ik ga ze proberen ook te maken heb dik roze♥ garen hier nog liggen wie weet ..;))
  Wens je Fijn creatief♥ Weekend Liefs♥ Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas