donderdag 16 mei 2013

Lieve cadeautjes

Moederdag is alweer bijna een week geleden maar ik wil toch nog even de lieve cadeautjes laten zien die van mijn man en de meiden kreeg.Van mijn oudste dochter Romy kreeg ik een heerlijk ruikend verwenpakket van Sabon, heel mooi verpakt in een lief moederdag doosje.
En onze jongste dochter Myrthe had zelf deze parfumverstuiver uitgekozen.
Zo lief als ze zonder te vragen toch precies weten wat je leuk of lekker vind!Zo'n anderhalve week voor moederdag liet ik mijn man een foto van een lange smalle mangelbak zien die ik tegen kwam in de web-winkel van Rozmeen (Your Beach House
Ik vertelde hem dat ik deze mangelbak wilde gaan bestellen, waar ik hem neer wilde zetten en wat ik er allemaal in zou kunnen zetten (mijn man moet bij sommige dingen eerst een beeld vormen voordat hij enthousiast word)
"Bestel maar, dan krijg je die van mij voor moederdag" zei hij.
Helemaal leuk natuurlijk!!

Deze week vertelde ik aan een collega wat ik voor moederdag van mijn man heb gekregen en zij vond het nogal raar dat mijn man een cadeautje voor mij kocht met moederdag, "je bent zijn moeder toch niet"
Nou weet ik wel dat veel mensen valentijnsdag, vader en moederdag een commercieel gebeuren vinden maar ik had er eigenlijk nooit bij nagedacht dat sommige mensen het vreemd vinden dat je voor elkaar ook wat koopt.
Zelf vind ik het een blijk van waardering voor elkaar als ouder/opvoeder van je kind/kinderen, maar ja dat is mijn mening.
Het gaf me in ieder geval genoeg stof tot nadenken.

Niet dat ik wat aan deze gewoonte/traditie wil veranderen maar ik zou het leuk vinden om jullie mening hierover te horen!

18 opmerkingen:

 1. Wat een lieve cadeautjes ! Hoewel ik de zelfgemaakte frutsels van mijn kinderen het állerleukste vind, heb ik van man & kids ook nog een ponsje en mooie tape gekregen. Dat was niet nodig geweest maar ik vind het wel heel lief. Ik hecht verder niet echt waarde aan moederdag, het is iedere dag moederdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, Sabon!
  En ik vindt het een gezellige dag, even de hele familie bij elkaar en een blijk van waardering is af en toe hartstikke leuk.
  Dat heeft iedereen nodig, en zeker een moeder die het hele jaar voor het gezin klaar staat.
  Ook is het leuk om wat van je man te krijgen wat is daar mis mee? Ik ben zelf (nog) geen moeder maar ik geniet er wel van als ik mijn moeder vol trots zie stralen die dag!

  Liefs Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijk ruikend parfum, een prachtige verstuiver ... het raakt je toch allemaal hé!
  Dat je man iets koopt voor jou, vind ik helemaal niet verkeerd, integendeel!
  Dit betekend dat hij appreciatie voor je heeft en het doet zoveel deugd als je dit weet.
  Nog een fijne avond, liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt prachtige cadeautjes gehad Saskia. Prima toch als jullie elkaar willen verwennen op moeder- en vaderdag. Je wilde graag horen hoe anderen hier over dachten...Zelf doen wij niets meer aan vader- en moederdag sinds de kinderen de deur uit zijn. Ik vind het leuker als ze eens spontaan langs komen met een bloementje en niet op een dag die de commercie heeft bedacht en zo doet iedereen het weer anders :)

  Groetjes Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sabon....zo heerlijk...alleen even in die winkel rond lopen...daar zou ik best willen werken!!!
  Mijn man vroeg ook elk jaar wat ik van hem wilde voor moederdag,maar ik vind dat niet nodig...het is over en weer geven.
  Van mijn jongste kreeg ik een superlief app'je uit zuid afrika...en van mijn oudste een mooi dienblad met leuke spulletjes.
  Met Lois had ik een leuk kadootje(kweek kastje) voor haar mama gekocht...dus de rollen waren ook een beetje om gedraaid....maar zo leuk...ik geef ook graaag kadootjes weg ;-))

  Geniet van je mooie...met liefde gekochte kadootjes!!!

  Liefs Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou je bent lekker verwend dus.
  Mooi die mangelbak, ja onze mannen hebebn inderdaad wat minder inbeeldingsvermogen, hihi.
  ik wens je alvast een fijn weekend.
  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent zeker 'ook' verwend hoor Sas!
  En ja het kan wel zijn dat het allemaal commerciéel is...en ik roep ook altijd dat het heus niet hoeft hoor!...maar je kan mij niet wijs maken dat als je toch iets leuks als blijk van waardering krijgt op moederdag...dat je het niet leuk zult vinden!
  Het gaat ook helemaal niet om iets duurs...maar als het met liefde is gegeven, is een roos al waardevol, en byzonder!!
  Ik ben ook verwend door m'n meiden,en vertel het nog wel even op een nieuwe post!

  Lieve groetjes van Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Commercieel of niet, het blijft toch leuk als je eventjes in het zonnetje wordt gezet. En gewoon met een klein bloemetje of zelfgemaakte knutsels. In ieder geval met liefde gegeven...Ik krijg ook elk jaar wat van mijn man en vice versa met vaderdag. Ach, kleine moeite, groot plezier! En daar gaat het toch om? (en ja, soms moet je onze mannen een kleine hint geven, die ze met beide handen grijpen, zo blij zijn ze dat ze niet zelf iets hoeven te bedenken...hihi)
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een vreemde opmerking...jullie mogen toch zelf weten hoe je het invult? Volgend jaar vieren wij voor het eerst vaderdag en moederdag. Naast dat we onze ouders een cadeautje geven, geven we ook vast elkaar wel wat. Je hebt wel superleuke cadeaus gekregen!

  Fijn weekend

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 10. super leuk je cadeautjes!!

  ik hou wel van tradititie en je kan die dag zo commercieel maken als je wilt natuurlijk!!
  ik vind inderdaad de zelf gemaakte dingen het leukst,
  maar me dochter van 10 besloot dit jaar dat ze zelf ook nog war kocht een heerlijke pot creme van dove!! lief toch!!
  en me vriend en ik geven mekaar ook altijd wat
  ik kreeg het nieuwe boek van jdl !!

  verder maken de kids dan samen met papa een heeltijk ontbijt wat we lekker eten en houden we een gezellige dag
  met naar de oma's en opa!!

  ik geniet dr van!! dus zou zeggen geniet ze!!

  gr cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Sas, ook ik krijg van mijn man een cadeautje voor Moederdag en dat terwijl ik nog niet eens zelf een moeder ben....dan gaat het dus toch om elkaar waarderen en niet roepen van 'het is maar commercieel' maar het zien als een kans om elkaar toch een beetje in de watten te leggen. Dat kan je niet vaak genoeg doen als je gelukkig bent met elkaar, Moederdag of niet ;)
  Jij bent in elk geval heerlijk verwend, mooi hoor,
  liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij geven elkaar ook altijd cadeautjes hoor! Leuk toch. En je hebt erg leuke spulletjes gekregen. Geniet er maar lekker van.
  Fijn pinksterweekend.
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is erg leuk je mangelbak hoor....liefs van mij.,....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Erg lief je moederdag cadeautjes!
  De mangelbak staat mooi op je tafel, dat vind de kat ook zie ik.
  Ik ben altijd voor moederdag jarig en meestal geven ze dan wat maar met moederdag vaak minder.
  Mijn man vindt dat ook puur commercie maar ik vind het zelf ook meer blijk van waardering geven hoor daar heb je helemaal gelijk in! Ben ik even blij dat ik dus rond die tijd jarig ben haha.
  Fijn pinksterweekend
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt prachtige cadeautjes gehad! Stuk voor stuk! En het is toch heerlijk om verwend te worden. Het is ook nog eens goed voor de handel, hihi. Ik kreeg leuke spulletjes van mijn dochters én van mijn schoonmoeder een plant in een mand voor buiten. Ook een heel mooi gebaar! Het hoeft allemaal niet zo strak, vind ik. Iedereen vult het maar in zoals 'ie zelf wilt.
  Ik wens je een gezellig Pinksterweekend!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je mooie kadootjes gekregen! Onze dochter Mirthe (10) heeft zelf zo'n prachtige parfumverstuiver op haar verlanglijstje staan ;)

  Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoi Sas,
  Wat een lieve en mooie kadootjes heb je gekregen. Helaas roept mijn man ook al jaren dat hij het maar commercieel gedoe vind en ook dat ik zijn moeder niet ben. Het maakt mij allemaal niet zo uit. Het belangrijkste vind ik dat ik gewaardeerd wordt voor wat ik doe voor mijn gezin.Natuurlijk vind ik het leuk om kadootjes te krijgen maar alleen als ze gemeend geven worden en niet omdat het moet!!
  Groetjes van Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 18. helemaal leuk...mijn man geeft me altijd bonbons die ik dan dezelfde dag allemaal opeet zodat hij de hele dag kan mopperen over mijn eetgedrag...leuk...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas