maandag 6 januari 2014

De boom eruit, bloemen erin!

Als de boom en kerstdecoratie na de jaarwisseling weer opgeborgen zijn vind ik mijn woonkamer altijd weer heerlijk ruim en netjes maar ook best wel een beetje kaal. Nou is dat gevoel meestal van tijdelijke aard dus met een beetje schuiven met spullen en een bos gipskruid was ik weer helemaal tevreden.


















Ik ben gek op gipskruid, gipskruid behoort tot de anjerfamilie. Anjers vind ik altijd een beetje stijfjes en zal ik daarom niet snel kopen maar gipskruid daarentegen weer wel vanwege haar tere, bijna fragiele uiterlijk.
Mijn man had eind december ruim anderhalve week vrij en zo hadden we mooi de tijd om samen een klompenbankje voor in de keuken te maken, dat wil zeggen ik tekende het profiel en bepaalde de maten en hij zaagde, timmerde en schilderde en zo is de keuken ook weer een beetje anders.
Ik heb een tijdje uitgekeken naar een echt oud klompenbankje maar het is met niet gelukt om er een te vinden die 100 % naar zin was, en dan is het toch wel heel er handig als je een man in huis hebt die mijn tekeningen om kan zetten naar een bankje die helemaal naar mijn wens is!
Nu ik het toch over de keuken heb...

We hebben een verander plan voor de keuken gemaakt.... 
Geen rigoureuze plannen hoor, maar er moet wat gebeuren. 
Het fineer van de kastdeurtjes begint los te laten en dat is niet bij één deurtje zo maar wel bij een stuk of vijf.
Nu was ik de kleur toch al een beetje zat dus zo heel erg is het nou ook weer niet.
We gaan het fineer er afhalen met een verfbrander, wat volgens mij zo gebeurt is omdat het grotendeels toch al los zit en dan gaan we de deurtjes wit schilderen. 
De tegeltjes gaan er ook uit en daarvoor in de plaats komen oude witjes en als laatste pakken we de schouw aan... met die schouw ben ik nooit blij geweest, hij is gewoon niet echt mijn smaak. 

Meerdere malen heb ik het internet afgespeurd en ook de foto's van jullie keukens heb ik met veel interesse bekeken en goed bestudeerd.
We zijn er nu wel zo'n beetje uit hoe het moet worden maar nu de uitwerking nog... 
In februari heeft mijn man nog een keer anderhalve week vrij en het is de bedoeling dat we dan gaan beginnen.
Op de foto hieronder kan je op de vaatwasserdeur rechts onder goed zien dat het fineer loslaat.

Wordt vervolgt!
















Fijne week!
Lieve groet, Sas

16 opmerkingen:

  1. Ik vind je klompenbankje erg leuk, Sas. Weer iets om op te zetten en te veranderen! Nu ik je keuken zie, moet ik gelijk aan de mijne denken, zo ongeveer hetzelfde idee met die gootsteen, blad en kraan. Wanneer je bij mijn labels op keuken klikt, kan je het zo zien. In mijn hoofd is mijn keuken ook al witter, maar dat komt ooit nog wel. Succes alvast!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk bankje. Enne je keuken vind ik zo al leuk, die van ons heb ik een beetje naar mijn smaak weten te maken maar die blijft smaaktechnisch helemaal behelpen. succes met je "verbouwplannen".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Sas,
    Heerlijk als alles weer is opgeruimd, ik geniet zo van de teruggewonnen ruimte. En net als jij vind ik het dan echt nodig om bloemen in huis te hebben. Hier staan bloeiende hyacinthen. Ze geuren verrukkelijk en halen ook alvast het voorjaar een beetje in huis!
    Wat is dat een geweldig mooi klompenbankje, wat super mooi gemaakt. En het leuke is; hij is helemaal uniek, zo eentje heeft echt niemand... Ik heb hier nog wat steigerhout in de schuur staan om er ook eentje te maken, een kleinere dan deze, maar het is er nog niet van gekomen, durf er niet zo goed aan te beginnen denk ik! En dan jullie plannen voor de keuken, dat moet wel heel mooi worden... Veel succes ermee alvast en ik ben heel benieuwd naar het resultaat, maar daar zullen we nog even op moeten wachten natuurlijk...
    Fijne dag vandaag Sas,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk bankje hoor !!!..succes met de keuken !! liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gaaf je bankje..heerlijk om samen te "klussen"..
    In onze oude keuken liet de fineerlaag ook los, slim om de kastjes te gaan verven, zal wel mooi worden..
    lieve groet♥

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hartstikke leuk gedaan en wat leuk dat jullie dat samen doen! je hebt nu ook een mooie keuken maar snap wel dat je wensen hebt, die heb ik ook ;-) Ben benieuwd naar hoe het wordt, als ik naar je bankje kijk zijn jullie wel handig ;-) Ben heel benieuwd, geniet van je lekker frisse huis!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel veel succes joh, met je keuken. Ik hoop dat het helemaal wordt zoals je het in gedachten heb. Op de foto ziet de keuken er anders nog heel behoorlijk uit hoor ;-)
    Groeten,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schattig bankje... ik zal manlief es lief aankijken...
    En leuke plannen voor je keuken, maar je bedoelt met 'fineer' waarschijnlijk 'folie'. Als je het eraf haalt, houd je inderdaad een houten deurtje over. Mijn man heeft op die manier weleens een deurtje voor een klant opgeknapt, is heel goed te doen. Wij zijn op het moment ook voor een nieuwe keuken aan het kijken en de foliedeurtjes werden ons niet aangeraden, omdat het na een aantal jaren toch los gaat laten. En dan meestal ná de garantietermijn, haha... Succes!
    Groetjes, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Onze keukens lijken wel een beetje op elkaar!
    . Dank je wel voor je lieve reactie. Helaas heeft mijn man besloten om na 20 jaar een punt achter onze relatie te zetten. De reden van de verkoop maar ook de reden dat ik niet zoveel aan het bloggen ben op het moment.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi hoi, heel sfeervol en gipskruid vind ik ook zo lief bloementje...

    Liefs
    Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jullie zijn een gouden klusteam als ik dit klompenbankje zo zie, dus met de keuken gaat het vast ook helemaal goedkomen.

    Fijne dag. X

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mies jullie kunnen er samen toch wat van zeg, dit is weer zo gaaf bedacht en genaakt! Leuke keukenplannen ook, ben heel benieuwd wat we straks te zien krijgen!!!
    Hoe leuk je blog ook is, worden er helmaal geen kaartjes meer gemaakt Saskia????

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  13. UUUUH ....MIES??? Meis dus, sollyyyyyyyyy!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Geweldig dat bankje en succes met je keukenklus; heel benieuwd naar het resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja ik ben ook zo gek op gipskruid, prachtig een grote bos in een grote kan of emmer en bovendien droogt het ook nog goed in.
    Wat een prachtig bankje hebben jullie samen gemaakt, heel erg gezellig staat het.
    Dus nu staat de keuken op de lijst van klussen, succes ermee.
    Ik ben benieuwd wat voor mooi jullie er van maken.
    Liefs gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie foto's
    En wat een sfeertje heerlijk.
    Gipskruid ik ben er dol op.
    Heb het wel eens in de tuin geprobeerd maar dat lukt niet bij ons in de tuin.
    Ik wist helemaal niet dat het familie van je Anjers was heb ik weer wat geleerd.
    Lieve Sas wens je een hele fijne en mooie week toe.
    Liefs Margarita

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas