maandag 16 augustus 2010

Pipper de pip pip

Afgelopen week is mijn man begonnen aan de nieuwe slaapkamer op zolder voor onze jongste dochter.
Zuslief sliep er nu al zo lang niet meer dat we het een beetje zonde vonden om deze ruimte ongebruikt te laten.
Het wordt een Pip slaapkamer, en in gedachte hebben mijn jongste en ik haar nieuwe kamer al helemaal ingericht. De eerste spulletjes hebben we alvast aangeschaft.
De tekening in het midden is mijn ontwerp voor haar kledingkast/prulletjeskast.

Alleen we hebben 1 probleem.... alle spullen van oudste staan er nog, bed, kast, ladekastjes, boekenkast, bureau, televisie en heeeeeel veel prulletjes en we hebben geen kamer meer over om dit tijdelijk allemaal even op te slaan.

Dus mijn man heeft eerst alle spullen naar rechts versleept, laminaat er uit gehaald muur en plafond gewit, nieuw laminaat gelegd en een deel van de muur behangen.

Toen heeft hij alle spullen heel braaf naar links geschoven en het hele verhaal van witten en plakken etc. weer herhaald.

En toen....
Toen was hij het zat.
Er volgde een mopper kanonnade van minstens een kwartier, wat er in het kort op neer kwam dat hij z'n kont niet kon keren op die (piiiieeeeep) zolder.

En ik kan hem niet anders dan gelijk geven maar er mag helemaal niets weg van oudste.
Dus ik mijn oudste maar weer gebeld met de vraag of er nou ECHT niets weg mocht en of ze nou ECHT denkt dat als ze straks een eigen huisje heeft dat ze dan zo'n krakkemikkige boekenkast in dat huisje wil hebben staan en wat ze dan nog met een bureau wil gaan doen enz enz enz. En toen kwam er uit wat ik wilde horen "nou doe maar weer weg dan"

Gister ochtend heb ik mijn man naar de sportschool gestuurd, en ik ben zelf de zolder op gedoken, heb het bureau gedemonteerd en een heleboel spullen 2 trappen afgedragen (oef) 4 verhuisdozen met spullen die ze wel wil bewaren staan er nu opgestapeld op de overloop.

Maaaar mijn man heeft eindelijk ruimte om aan de kast te beginnen.

Alleen dit staat er nu nog, het kamertje is maar 2.70m bij 4.80m. Dat lijkt nog heel wat maar ons huis heeft een lessenaarsdak en dan heb je maar heel weinig sta ruimte.

Alvast een blik op het nieuwe behang.

Voorlopig zal het klussen weer op een laag pitje komen te staan, want manlief moest vandaag ook weer naar zijn werk.
Fijne week!!!

13 opmerkingen:

 1. Ohhhh.....wat een leuk idee om een PIP-kamer voor je dochter te maken en wat ziet het er al leuk uit met dat mooie behang. Fijn dat je man straks meer ruimte heeft om te klussen.
  Ben benieuwd naar het resultaat.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk mag er niks weg je weet maar nooit. Heel bekend maar het is ook moeilijk om iets weg te doen ook al weet je dat je het nooit meer zult gebruiken. Het word vast een hele mooie hipperdepip kamer voor jullie dochter. Succes met klussen. Groeten Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent maar weer druk druk......ben wel benieuwd naar het eindresultaat hoor !!....fijne gezellige week .....liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weggooien is ook moeilijk... vind ik dan :-) Mijn moeder heeft hetzelfde met mij gehad. Nu ik eindelijk een huis heb met genoeg kamer staan er steeds dozen klaar bij een visite om mee te nemen voor mij.

  Leuk een PIP kamer! Dat zal vrolijk en kleurig zijn!
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoooooi Saskia,
  Kom even bij je buurten, wat heb ik een boel bij jou gemist, prachtige paspop, en hele leuke brocante vondsten, wat een koopje dat beeld voor 12 euro !
  leuke foto's van het openluchtmuseum Arnhem, wij zijn er vorige week geweest (DRUK niet te wezen !)
  en de PIP slaapkamer word echt helemaal leuk!!
  Ik hoop weer regelmatig bij je aan te komen hoor
  groetjes en een fijne dag!
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat pipperdepip gedoe vind ik zo gaaffff voor die meiden. Zelf heb ik geen dochters maar anders..... zo enig.. Enne succes verder.

  groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oo ik snap het zo goed...wegdoen is moeilijk... maar de kamer wordt vast prachtig...ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Groetjes en een fijne dag.
  Rozmeen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt als een gezellige kamer met een lange weg ernaar toe... Enne vervelend is dat he dat gebrek aan tijd, hier blijft altijd zoveel liggen maar mijn vriend heeft een zware baan (stucadoor) en die is vaak gesloopt als hij thuis komt ... Maar binnenkort gaan we dan toch echt beginnen. Heb er zin in.
  Wens jullie heel veel plezier met het opknappen van deze kamer.
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar zullen vele meiden jaloers op worden, mijn jongste laat ik dit maar niet zien...

  Groet, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, jouw man heeft het nog lang volgehouden, geloof dat de mijne na een half uur al de handdoek in de ring zou hebben gegooid! Maar wat wordt het gááf!!!! Super behang! Laat maar gauw het eindresultaat zien, kan niet wachten!
  Lieve groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sjeetje wat kanp van manlief dat hij nog zolang door is gegaan voor hij begon te schelden ! Da's wel moedig he ! Heerlijk wat een genot als je dingen kunt weggooien, hoera! Het gaat er wel al heel gezellig uitzien, kreun zoo leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dat is op zich al een pluimpje waard dat je man het niet eerder opgegeven heeft. hahaha.
  ik ken pip niet zo, maar volgens mij gaat het er helemaal geweldig uitzien. de ruimte op zich doet al gezellig aan met zo'n dak. nog heel veel klusplezier en we zullen het resultaat binnenkort wel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk een pipkamer ,ik vind t behang superrr!
  We zien het eindresultaat nog wel he...?!

  Groetjes San,

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas