donderdag 3 maart 2011

Dom...dom...dom.

Ooooh ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan... Ik heb eergister op mijn werk zo'n stomme fout gemaakt.

Even denken hoe ik het beste kan uitleggen wat er mis is gegaan.

Ik moest artikelen vanaf pakbonnen binnenboeken en dan moet er een getalletje in een miniem hokje op 101 staan. Maar voor de pauze moest ik een stel artikelen op niet geleverd zetten en dat moet in dat zelfde programma maar dan moet je in dat zelfde mini hokje 102 zetten. En dat ben ik dus vergeten terug te zetten.
Nou heb ik dus 2 uur lang artikelen op niet geleverd gezet en dat was dus een enorme stapel.
Nou kan dat wel weer gecorrigeerd worden maar dat kan ik dus niet zelf, dat moet in een ander programma waar ik op mijn pc geen toegang toe heb.
Dat moet dus een collega voor mij doen en dat kost uren werk omdat dat regeltje voor regeltje terug gezet moet worden.

Waarom komt er dan ook niet zo'n melding in mijn scherm te staan..."WEET U ZEKER DAT U DEZE ARTIKELEN WILT VERWIJDEREN?".
Ik weet het ik kan het systeem wel de schuld geven en ook al zeggen mijn collega's dat ik het los moet laten...waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt.
Maar ik kan dat niet.
Ik weet dat mijn collega nu tot in de avond bezig is geweest en dat hij ook een vrouw en kinderen thuis heeft zitten die hem graag bij het avondeten aan tafel willen hebben.

Morgen moet ik weer werken en daar zie ik nu al tegenop. Misschien moet ik maar een bosje bloemen of iets lekkers voor hem halen, als goedmakertje of zou dat overdreven zijn?

Om mijn humeur een beetje op te krikken heb ik maar een bosje narcissen gehaald, en ook al is geel niet mijn favoriete kleur het staat wel heel vrolijk.

Mijn etagére heb ik ook meteen maar even in voorjaars stemming gebracht.
Vorig jaar heb ik deze vilt dingetjes van Jit design gemaakt, ik vind de kleurtjes zo vrolijk bij elkaar staan.
De stofjes die ik op de flesjes heb geplakt zijn van Tilda.

En als laatste heb ik mijn krans met Tilda vogeltjes van de zolder gehaald. Wat mij betreft kan de lente beginnen!!!
23 opmerkingen:

 1. Waar gewerkt word worden fouten gemaakt en ja als je het zelf doet vind je dat natuurlijk erg STOM van jezelf. Maar je kunt er niets aan doen en leert er weer van. En ik zou zou denk ik een bloemetje of een (bloemen)bon kopen voor de vrouw van je collega. Gezellig weer hoor je etagére een beetje voorjaar kunnen we wel gebruiken, het is nu ook weer zo koud buiten echt een zootje k'weer. Sterkte hoor morgen en alvast een fijn weekend. Groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ik denk dat je je het niet zo moet aantrekken Sas maar ik kan me goed voorstellen dat je je ongemakkelijk voelt. En als het nu iedere dag zou voorkomen dan is het niet goed. Het spreekwoord is 'waar gehakt wordt vallen spaanders' Weet je als je voor je eigen gemoedsrust iets wil doen dan zou ik iets kopen voor je collega, geen bloemen maar misschien iets lekkers voor bij de koffie? Maakt het niet te zwaar voor jezelf door een 'groot' kado te kopen.

  Heerlijke voorjaarsstemming stralen je foto's af.
  Geniet van de mooie dag. Ennuh niet teveel zorgen maken 'het komt goed schatje'

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben een boek aan 't lezen over dingen als dit...zo streng zijn voor jezelf en fouten die je gemaakt hebt niet makkelijk los kunnen laten.
  Dit heet je interne criticus en geloof me, daar is wel iets mee aan te vangen ;) 't is je manier van denken een andere draai geven...als je ooit wilt weten welk boek dan geef maar een gil!

  Je foto's zijn hartstikke mooi, geniet er lekker van, je bent 't waard, gewoon omdat je mens bent en leeft!

  Veel groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh herkenning!! Wat kun je daar toch verschrikkelijk mee tobben! en het gekke is vaak dat de collega zelf zoiets heeft van tja dat had mij ook kunnen gebeuren! Weet je wat! Neem zo'n heerlijk lentezonnetje mee Narcis) en speld hem op zijn jasje! hihihi en roep hem uit als zonnigste collega van het jaar!
  fijne dag hoor morgen
  Het komt goed schatje!!
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend, maar ook je collega zal beseffen dat het per ongeluk is gebeurd! (niet te streng zijn voor jezelf) Heerlijk die voorjaarssfeer bij jou in huis.

  Fijne zonnige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoiets gebeurd ons allemaal wel eens Saskia. Het positieve is dat je hier enorm van leert, dit gaat je geen tweede keer gebeuren! Maak je niet teveel zorgen, daar ga je alleen maar meer fouten van maken. Morgen weer een nieuwe kans! Lieve groet, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Saskia,

  Ik snap je gevoel! maar hopelijk kan je het gauw achter je laten, zou niet leuk zijn als je met een naar gevoel moet gaan werken, denk maar aan al die keren dat het wel goed is gegaan ;-)
  Lekker vrolijk he die narcissen!

  Geniet van de zon,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tjeee...nou dat kan iedereen toch overkomen.....maak je niet al te druk hoor! niet zo streng zijn voor jezelf !!...je doet het toch niet express???...geniet van vandaag en van de heerlijke zon !! liefs van mij....xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Sas, misschien moet je de situatie eens omkeren?
  Stel dat je collega een fout zou gemaakt hebben waardoor jij meer werk zou hebben?
  Hoe zou jijzelf dan reageren?
  Zou je hem dit verschrikkelijk kwalijk nemen of zou je zeggen: het kan iedereen gebeuren, je deed dit niet met opzet!!!!!!!!!
  Je zou het vast ook geen ramp vinden en zeker niet willen dat je collega er zo over in zou zitten en zo denkt hij er vast ook over!
  We maken het in ons hoofd vaak erger dan het allemaal is ;)
  Vergeet het maar zo snel mogelijk en geniet van je prachtige lentedecoraties, wat staat dat mooi zeg!
  Lieve groet, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken het gevoel, ik zou er ook mee zitten. Toch moet je het proberen los te laten en te relativeren. Ik zou ook iets gekocht hebben voor die collega en nogmaals je gevoel over dit aan hem/haar kenbaar maken. Mooie voorjaarsplaatjes hoor. Ik kom al helemaal in de stemming.

  Groet,
  Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou er ook van balen als ik door een fout van mezelf een ander met veel werk op zou zadelen. Maar cliche en je zei het al, waar mensen werken worden fouten gemaakt. Misschien tilt je collega er helemaal niet zo zwaar aan, jij kent hem dus wat denk je? Iets lekkers voor bij de koffie kan natuurlijk altijd en zal ook altijd gewaardeerd worden. Ik hoop dat je een beetje opgefleurd bent ondertussen want je hebt het in huis in ieder geval gezellig gemaakt! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig is je collega ook maar een mens en geen heilige. Ik kan me wel voorstellen dat je er zelf mee zit, het is altijd makkelijk praten als het jezelf niet betreft. Maarre... het heeft je creativiteit niet naar beneden gehaald gelukkig. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die collega zal ook weleens een fout maken hoor!!
  Neem gewoon wat lekkers mee...de liefde(in jouw geval collegialiteit) van de man gaat door de maag hoor ((-;

  liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Sas, ja kan me voorstellen dat jij je niet zo fijn voelt, maar ja je doet het toch niet met opzet.

  je lente creaties die zijn in ieder geval heel leuk hoor.

  fijne avond, en liefs van mij,
  Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ja dat ken ik..ik voel me dan ook zo..maar je weet zelf ook wel dat je het niet expres hebt gedaan. en dat zal je collega ook wel weten

  je etagere is super leuk zo hoor
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kan me jouw gevoel zóóó goed voorstellen!!!! Maar ja, het kan inderdaad iedereen gebeuren! En vaak maak je het in je hoofd erger dan dat de anderen het vinden.Ik geloof dat ik toch wel iets mee zou nemen voor zo'n lieve collega, vind ik echt niet overdreven hoor, maar juist heel attent!
  Wat ziet je huisje er weer supergezellig uit! Zo leuk die vogeltjes en vilten spulletjes, lekker al die vrolijke kleurtjes.
  Lieve groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je moet het echt loslaten. Iedereen laat weleens een steekje vallen en dat mag. Leuk je voorjaarshuis!!
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. JE LAATSTE 2 FOTO'S ZIJN ERG LEUK.

  STERKTE VOOR MORGEN!

  GROETJES,
  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 19. het is allemaal al gezegd, maar echt, alleen als je er niet van leert van zo'n fout, is het stom. ik vind je etagaire superleuk en je dienblad ziet er ook heel gezellig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi hoi, en ik maar wachten op jouw email !!! Je was op vakantie en zou me na terugkomst mailen :-) Nou, je mag dus ook 2 mede-blogsters uitzoeken voor de Spring Give Away ! Ik hoor gauw van je, je adresgegevens dus :-) Greetz Lejo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. pfffff wat kun je je dan stom voelen he...maar waar gewerkt wordt worden er fouten gemaakt...je zult vast niet de enige zijn gelukkig !! Maar je hebt het wel gezellig gemsaakt thuis,,,beurt je weer wat van op toch !
  Fijn weekend

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat heb je toch leuke spulletjes ,
  ook zeer leuke fotos !!
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waar mensen werken,worden fouten gemaakt,ik moet met andere collega`s zo vaak fouten van anderen herstellen,het is balen dat hij langer door moet gaan,maar je deed het niet expresssss,dus laat het gaan,iedereen maakt wel eens een fout,daar zijn wij mensen voor,liefs Joke.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas