zondag 6 maart 2011

Vrolijke groente

Boodschappen doen is nou niet echt mijn hobby, het is dat het moet en als het dan toch moet dan maar heel snel. Mijn man blijft dan met de kar voor het pad staan en ik ren er door heen om alle spullen bij elkaar te graaien. Het lijkt er zo'n beetje op alsof we 1 minuut gratis winkelen hebben gewonnen met het verschil dat wij wel gewoon langs de kassa moeten.
Maar van de week liep ik in mijn uppie over de groente afdeling en viel mijn oog op deze prachtige tomaten tweeling, ik werd er opslag rustig van en er verscheen vanzelf een glimlach op mijn gezicht. Heb zelfs de groenteman nog aangestoten en ja die had hem ook al gezien die tomaat (man zal wel denken dat ik niet helemaal goed in mijn hoofd ben haha)
Met groots mogelijke voorzichtigheid heb ik mijn tweeling in een zakje gestopt, afgewogen en voorzien van een prijssticker. Heb er nog even over getwijfeld of ik ze in het kinderzitje van het karretje zou zetten, zodat ze niet geplet zouden worden door de rest van mijn boodschappen maar ik was bang dat de hele supermarkt me dan voor gek zou verklaren. Bij thuis komst wilde ik hem eigenlijk zo in z'n geheel op het bord van mijn man neerzetten maar ik weet dat hij een tomaat lekkerder vindt met een beetje dressing dus heb ik mijn tomatentweeling maar gewoon zo aan hem laten zien, daarna heb ik er een foto van gemaakt en hoe erg ik het ook vond...toch maar het mes erin gestoken.
En waarschijnlijk raad je het al...hij was niet te eten, melig van structuur en smaakloos. Nou ja het plaatje is leuk toch!!!

Ik wil toch nog even terug komen op mijn vorige post...
Om van mijn schuld gevoel af te komen hielp nog het beste om mezelf een spiegel voor te houden...als een collega dit  zou overkomen zou ik ook met alle liefde de boel weer recht proberen te zetten.
En om mijn schuldgevoel helemaal weg te werken heb ik toch maar een doos Merci voor hem gekocht, wat hij gelukkig erg kon waarderen en die hij vervolgens met ons deelde dus zo werd ik er de hele dag aan herinnerd  konden we er allemaal van mee genieten.
Aan het eind van de dag kreeg ik zelfs nog complimenten van hem dat ik het allemaal goed onder controle had ondanks dat ik dit werk nog maar kort doe en ook nog werk van een collega die op vakantie is er bij moest doen.

Helaas kan ik aan jullie geen merci chocolaatjes uitdelen voor het goede advies en de lieve woorden maar ik waardeer het wel enorm. Daarom is de afbeelding hieronder is voor jullie.14 opmerkingen:

 1. Merci !!...bedankt ...die tomaat !!! zo leuk!!!...fijne zondag....liefs van mij...xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of dit tomaten modelletje een speling der natuur is.......of gewoon een van de vele soorten tomaten waarbij dit model heel normaal is.....?

  Ik zie je al door de winkel rennen....opzij,opzij,opzij,heb haast,heb haast ,heb haast.......hi,hi,
  dan ben jij ook vast die mevrouw die in elk straatje staat te zuchten bij het rek omdat ze er niet bij kan omdat ik er net voor sta....
  en dan hoor ik dat zelfde zuchten ook weer als de rij aan de kassa beetje lang is......;-)

  Zo zie je maar weer dat ieder mens anders in elkaar zit.....
  Bij mij begint het bereiden van het eten(mijn hobby)al in de winkel OP m'n gemakkie....door te kijken,te betasten,te lezen,te ruiken enz.
  Zo kan ik ook niet begrijpen dat mensen om vijf uur gaan koken en om half zes aan tafel zitten, nou ja aan tafel........die zitten vaak met het bord op schoot voor de TV;-)

  Ik heb je goedmakertje op het werk denk ik even gemist.....
  kan zijn.......was ik zeker net in de keuken bezig:-)

  Fijne zondag!
  Lieve groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een heerlijke tomaat zeg..tenminste zo ziet hij eruit hahah. jammer dat de smaak een beetje tegenviel maar de foto maakt het wel weer goed denk ik
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus de tomaat was niet eens lekker, we doen ook alles voor een mooie foto haha. Fijn dat je collega het zo goed opgevat heeft. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die tomaat,echt grappig,jammer dat de tomaat niet te eten was haha,eh het andere heb ik gemist van de merci,maar ben zooo druk,ik wens je een fijne week,liefs Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nou,met jou kan ik boodschappen doen.Ga ook t liefst alleen of met mn zoon.Manlief vindt boodschappen doen n soort winkelen en doet er uuuuuren over nog n keer n rondje leuk toch schat vindt hij.Ik kan werkelijk blindelings door de super kwak er alles in en zo snel mogelijk weer weg.Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het lijkt wel een hartjestomaat, wat grappig:)
  fijn dat de merci zijn werk gedaan heeft!!


  fijne week!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zit denk ik in de naam, ik heb ook een hekel aan boodschappen doen en wij doen de boodschappen op donderdag na het werk op de zelfde manier.
  Wel een leuk model die tomaat, jammer dat hij niet smaakte.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Uiterlijk zegt dus toch niet altijd alles ;-)

  Fijn dat je collega de merci kon waarderen.

  Nog een fijne avond,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha het zijn net een paar billen.
  Fijn dat alles nog goed is gekomen.
  lieve groet van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke tomaat!!
  Jammer dan wel weer dat hij niet te pruimen was....nou ja..je hebt er een leuke foto aan over gehouden!!

  Zie je nou dat het allemaal wel meeviel....en zei toch...de liefde (ook) voor collega's gaat door de maag.
  Thanks voor de merci...ook leuk hoor!!

  liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha leuk!

  Ik wens je een fijne dag.
  Liefs,
  Rozmeen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi rood hart is het die 2ling tomaat. En ik zie je al prettig gestoord door de winkel sjezen.
  Fijne dag groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas