woensdag 25 mei 2011

De westfriese beurs en ziekenhuisopname

Het is weer zover... blogger heeft weer problemen en als je dan het help forum leest moeten wij als bloggers het probleem bij ons zelf zoeken.
Mocht je een reactie achter willen onder deze post en het lukt niet... klik dan op bewerken en kies anoniem. Wil je dan wel de naam van je blog erbij zetten dan weet ik van wie ik een reactie heb gekregen.

Afgelopen vrijdag zat ik 's avonds marktplaats weer eens af te speuren.
Ik ben al een tijdje opzoek naar een kast die in plaats moet komen van onze teakhouten boekenkast. Ik wil al die boeken wel houden maar ik wil ze niet meer in het zicht hebben staan vandaar.
Mijn voorkeur ging uit naar een oude Biedermeier kast en die stonden vaak wel op marktplaats maar dan voor een prijs die mij weer niet zo aanstond.
Maar nu zag ik er een staan voor maar € 165,00 bij de Westfriese beurs in Oosterblokker. Dus mijn man en ik zaterdag middag op goed geluk en zeer hoopvol naar Oosterblokker gereden en echt als je daar binnen loopt weet niet wat je ziet... twee etage's vol tweedehands en outlet meubelen. Bij binnen komst werden we al allerhartelijkst begroet door een verkoopster die ook nog ruim de tijd nam om met ons mee te lopen naar de desbetreffende kast, verschoof een paar bedden zodat we wat meer ruimte hadden om onze potentiële aankoop te bekijken en dacht mee over de mogelijk heden om hem direct mee naar huis te nemen. En passant deelde ze nog even mee dat we heb ook wel voor € 150,00 mee mochten nemen. Nou toen was ik helemaal om.
Maar goed toen hadden we alleen nog maar de kast gezien en werden we nieuwsgierig naar de rest van de spullen die daar stonden. Zigzaggend liep ik tussen de meubels door en al snel was ik mijn man kwijt (heb ik weer, je kan ze ook nooit los laten lopen) Al snel vond ik hem terug zittend op een Queen Ann stoeltje, kletsend met weer een andere verkoper. Van dat stoeltje bleken er vier te zijn en mijn man vroeg zich af of ik ze leuk zou vinden voor bij onze eettafel. De prijs was goed, het model beviel ook en de vering was ook nog in orde. Maar dat betekende wel dat als we ze zouden kopen dat mijn man nog meer schilderwerk op zijn hals haalde en ik dan vier stoelen opnieuw mag gaan bekleden. Na een kwartiertje wikken en wegen besloten we dat we deze kans niet konden laten schieten. Het is de bedoeling dat de kast wit wordt en de stoelen wit met een grijze stof erop.
Vanmorgen werden de stoelen en de kast thuis bezorgd.

Het zal nog wel een duren voordat ik kan laten zien hoe ze geworden zijn.

Voor mij breekt er een spannende tijd aan.
Afgelopen week werd ik gebeld door het ziekenhuis met de mededeling dat ik zondag middag op half 3 in het MCA in Alkmaar word verwacht en maandag aan mijn maag geopereerd zal gaan worden. Nu sta ik al ruim een jaar op de wachtlijst maar het is dan toch schrikken als je gebeld wordt.
Zal even proberen uit te leggen wat ze gaan doen bij mij...
Vanaf de zwangerschap van mijn oudste heb ik al last van maag problemen (maagzuur, maagpijn etc.) en dat is in loop der jaren alleen maar erger geworden. Vooral 's nachts heb ik vaak erg veel pijn en kan door het maagzuur ook niet meer slapen zonder het hoofdeinde van mijn bed te verhogen. Vele onderzoeken verder is gebleken dat ik een breuk aan mijn middenrif (hernia diafragmatica) heb en dat is op zich niet zo bijzonder, dat hebben velen met mij zonder er vanaf te weten maar bij mij zit er een deel van mij maag boven mijn middenrif. Dat komt dan weer doordat ik bij alle twee mijn zwangerschappen 9 maanden lang misselijk ben geweest.
Op de foto hier onder kan je zien hoe dat er ongeveer uit ziet.
Tijdens deze operatie (nissen fundoplicatie) gaan ze via 5 sneetjes in mijn buik de maag weer op zijn plaats trekken, de breuk herstellen en het bovenste gedeelte van mijn maag om mijn slokdarm draaien en vastzetten zodat er een nieuwe vernauwing ontstaat.

Afhankelijk van hoe snel ik herstel zal ik zo'n 4 tot 6 dagen moeten blijven en dan volgt er thuis nog een herstel periode van een onbepaalde tijd. Ik zie best wel tegen de hele operatie op en dan vooral omdat ik niet weet hoe ik me na de operatie zal voelen. Ook het idee dat ik de eerste paar dagen sonde voeding krijg en daarna over mag gaan op gemalen voedsel zie ik niet zo zitten (zal er lekker uitzien macaroni uit de blender) Maar ik weet dat ik niet moet zeuren, mag blij zijn dat ze er iets aan kunnen doen en dat ik geen enge ziekte heb of zo.

Maar zaterdag ga ik eerst nog wat leuks doen!
Samen met mijn vriendin ga ik een workshop volgen bij Paper and Pictures in Doorn.
Ik krijg deze workshop alvast als verjaardags cadeautje van mijn man... lief hè!
Dit gaan we maken...  een treasure box. Het wordt een mooie doos met veel knoopjes er op, en een inzet vakje met mini album in de doos, hiervoor gaan we het mooie papier van Girls Paperie gebruiken. Ik heb er nu al zin in!


Voorlopig is dit even mijn laatste post en zodra ik me weer goed voel zal ik laten weten hoe alles verlopen is.

43 opmerkingen:

 1. Nou ga proberen een reactie achter te laten want het is idd overal ellende.
  Meis...wat spannend, maar fijn dat er nu een oplossing is.
  Ik wens je veel sterkte toe de komende dagen.
  Liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje Sas, dit is ook een post met van alles wat ;-) super je kast en je stoeltjes, ik zie het helemaal voor me hoe het gaat worden.

  Vervelend voor je joh, als je altijd zo last hebt van je maag, fijn dat er nu iets aan gedaan gaat worden.

  Ik wens je heel veel succes en dat je maar weer gauw mag opknappen. Geniet lekker van je weekend en natuurlijk veel plezier zaterdag!

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is precies de kast die ik ook zoek. Jammer dat ik niet zomaar eens naar West-Friesland over en weer kan, ik zou die winkel ook wel eens een bezoekje willen brengen. Mijn boeken zitten hier overal rond in allerlei hoekjes en stukjes van kasten en ik heb al op het punt gestaan zo'n vitrinewinkelkast aan te kopen maar ook omdat je dan alle boeken constant ziet, deed ik het niet. Ik ben bang dat dat me te druk wordt en me dan na een tijd gaat tegensteken. Zie je, precies zo'n kast, dicht en toch elegant, zoek ik dus ook.

  Veel succes met de operatie. Zou ik ook tegen op zien, wie niet, maar als het je helpt dan moet je ervoor gaan natuurlijk. Ik wens je het beste en een vlug herstel.

  Veel plezier op je workshop! Happy Birthday trouwens. Wat een lieve man heb je die ook nog eens schilderen kan en wil; niet meer kwijtraken hoor ;-))

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee Saskia, deze operatie heeft mijn dochter (toen nog dochtertje) ook gehad, is niet niks, maar het moest, ik wens je veel succes en ook met het eten daarna! Ik hoor morgen wanneer ik mijn operatie aan mijn rug krijg, zitten we "gezellig" samen in de lappenmand.
  Je kast en stoelen zijn waanzinnig, ook zonder foto zie ik het voor me!
  Ik wens je alle goeds voor volgende week.

  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben jij goed geslaagd met je prachtige kast!

  Ik hoop dat door de operatie je klachten worden verholpen; erg vervelend allemaal.

  Sterkte met je ziekenhuisopname en geniet nog even van je leuke workshop.

  Groeten,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach jeetje,ook al zon toestand bij jou een operatie !!
  Ik heb net een darmonderzoek gehad vorige week en moet morgen voor een maagonderzoek,ik zit er helemaal doorheen nu en weet eigenlijk niet waar ik het zoeken moet.
  Ik ben zo bang dat ze er iets zullen vinden wat er niet hoort......

  Maar ik wens jou alle sterkte voor de komende operatie en de tijd daarna.
  Ik zal aan je denken.

  liefs
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel sterkte en beterschap voor de komende periode en zaterdag heel veel plezier.

  Groet,
  Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wens je heel veel sterkte toe met je operatie en hoop dat je snel weer op de been bent!
  Groetjes, Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw wat een prachtige kast en stoelen hebben jullie gekocht wat zullen die er mooi uit gaan zien na een likje verf en nieuwe stof.

  Succes met de operatie ik weet er alles van van de middenrifbreuk dan he bij mij is ook de enige oplossing opereren maar ik heb er van afgezien na vele verhalen waarbij het niet goed is uitgepakt en omdat ze me geen garanties konden bieden dat het gaat helpen.
  Hopelijk helpt het bij jou wel heel veel sterkte en succes gewenst. En hopelijk knap je snel weer op naar de operatie.
  Houd je ons op de hoogte als je je weer goed genoeg voelt om te bloggen?

  Dikke knuffel

  Wendy www.scrapbookandmore.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb het vakje "äangemeld blijven" uitgeschakeld en nu doet ie het wel weer
  gezellig nog even samen naar die workshop zaterdag, dan heb je tenminste nog wat oom aan te denken als je in het ziekenhuis ligt :-)
  misschien mag je faab d`r laptop wel lenen dan heb je nog wat te doen daar (als je je tenminste een beetje goed voelt)
  groetjes ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige kast Saskia, inderdaad heerlijk om alle boeken uit het zicht te hebben. Vind je stoelen erg mooi, heerlijk toch zo'n onverwachte aankoop! Heel veel sterkte gewenst maandag en een voorspoedig herstel, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte en rustig aan hoor, je mooie kast en stoelen lopen niet weg:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sterkte hoor met alles, hopen dat het tegen de herfst allemaal weer goed gaat. Mooie kast heb je gekocht, wij komen er ook weleens lekker even struinen tussen de spullen. Groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige aankopen hebben jullie gedaan zeg. Ben benieuwd hoe het eruit ziet als alles wit is. Zaterdag ga je naar Doorn las ik, nou dat is wel heel dicht bij mij. Ik woon 5 km. daar vandaan en kom elke dag langs de winkel waar je heengaat als ik naar mijn werk ga. Veel plezier daar! Ook heel veel sterke met de operatie en de tijd daarna. Dat is niet mis zeg. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kijk dat zijn weer leuke aankopen. Die kast mooi wit zie ik helemaal voor me. Hoop dat je snel opknapt na die operatie. heel veel sterkte wens ik je . Liefs Leni -Amore eterno...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow, dat is nog eens een prachtige kast, en dat voor die prijs! Een lot uit de loterij zou ik zeggen! Ben erg benieuwd hoe alles wordt als jullie het onder handen hebben genomen, ongetwijfeld prachtig!

  Klinkt vreselijk eng die operatie, maar ik weet hoe vervelend en pijnlijk maagzuur kan zijn dus als het eenmaal achter de rug is zal je je vast zoveel beter voelen. Duimen dat het herstel snel gaat!

  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een super aankopen hebben jullie gedaan!! Nog even een klus maar dan heb je ook wat toch!
  Maar ik wil je eerst heel veel sterkte wensen met de operatie!! Ik zal aan je denken en hoop dat het je mag helpen....
  Liefs, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel veel sterkte lieve Sas.....tjee klinkt heftig hoor allemaal......ik ga vreselijk aan je denken.....liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een geweldige kast heb je gevonden, maar jee er staat je nog wat te wachten; heel veel succes. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hoi sas...

  Bedankt voor je leuke reactie.... dacht kijk ook ff bij jou... maar is nog al niet wat, wat ik te lezen krijg heel veel sterkte toegewenst en tot gauw......

  lieve groetjes jen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bedankt voor je bezoek aan mijn webwinkeltje! Helaas voor jou was inderdaad het stroopkannetje verkocht, maar wie weet vind je de volgende keer iets leuks ;)

  Groeten,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Sas,
  Wat een mooie aankopen heb je gedaan, ben heel benieuwd hoe dat er uit gaat zien staks.
  Meid wat een verhaal en ik snap dat het even schikken voor je is naar het ziekenhuis te moeten, zeker als je al zo lang er op wacht.
  Bij mij is het nog op te lossen met maagzuur-remmers maar wat hoor je dit verhaal toch veel na bevallingen zeg!
  Hoop dat je er een stuk beter van word en ik wens je heel veel sterkte!
  Geniet eerst nog maar eens van een leuke workshop dat nemen ze je al niet meer af!
  Ziet er heel mooi uit wat je gaat maken.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een supermooie kast en die stoelen zijn ook al zo mooi. Een mooi project ter afleiding!
  Heel veel sterkte met de operatie, hopelijk ben je erna van al je klachten af.
  Lieve groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw Sas, wat heb je mooie spullen weten te bemachtigen! Mooi klusje voor manlief, als je in het ziekenhuis ligt;-)hihi grapje.
  Wat heerlijk, een man die voorstelt om stoelen te nemen voor jullie eethoek. Ik ben erg benieuwd hoe het uiteindelijk zal gaan worden, klinkt goed!

  Maar nu eerst even richten op de operatie. Ik kan mij voorstellen, dat je van het telefoontje schrok, daarmee word het wel heel definitief. Ook horen daar de nodige spanningen en zorgen bij, heel begrijpelijk!
  Ik wens je dan ook, ontzettend veel sterkte en hoop dat je voorgoed van deze vervelende klachten word verlost.

  Probeer zaterdag nog maar even te ontspannen met je vriendin...veel plezier samen.

  Lieve groet, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel veel sterkte voor jou Sas!!

  en wat zijn je aankopen mooi.

  liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige kast en stoelen!
  Klinkt heftig hoor, deze operatie. Ik wens je heel veel sterkte. Dat het maar succesvol mag zijn zodat je straks geen klachten meer hebt.
  Lieve groet Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hi Sas,
  Leuke aankopen hebben jullie gedaan,ben idd benieuwd naar het resultaat.Wens je veel sterkte voor de aanstaande operatie en een heeeel spoedig herstel !!!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gelukkig kan ik sinds vandaag weer overal reageren en wil je dan ook veel sterkte wensen met de operatie Saskia.
  Wat een groot assortiment aan spullen verkopen ze daar hè, ik heb er ook weleens spullen naar toe gebracht om te verkopen. Je heb een prachtige kast en stoelen op de kop getikt.
  Nou lieve meis, geniet zaterdag nog van de workshop en voor de komende tijd sterkte en een voorspoedig herstel.
  Lieve groet, mea

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een prachtige kast Sas! Heel veel sterkte met de operatie en het herstellen. Ik hoop dat je snel weer op de been bent! Geniet nog maar even lekker van de workshop, altijd leuk!
  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 30. de kast is schitterend saskia!!!
  ik ga je ondzettend veel sterkte wensen voor de operatie hoor saskia en hoop dat het een beetje mee zal vallen voor je!
  een hele fijne gezellige zaterdag!

  lieve gr. marja

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Saskia,
  je aankopen zijn echt super, wat een prachtige kast. Ik wil je ook heel veel sterkte wensen voor de operatie, hopelijk valt het allemaal mee en ben je snel weer de oude.
  Liefs, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een prachtige aankopen, daar mag je zeker blij mee zijn. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Succes met je ziekenhuisopname. Ik hoop dat alles voorspoedig gaat en dat je straks weer helemaal de oude bent.

  Groetjes van Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een mazzeltje hee, en zo'n kast en ook nog 4 stoelen.. Leuk leuk! Heelveel sterkte bij je operatie, ik hoop dat je gauw weer op knapt, zodat je gauw weer bij ons bent.

  Groetjes, Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Pff wat een diverse onderwerpen in één post! Je kast en stoelen zijn een bof en ik zie al voor me hoe ze zullen worden! Ik wil je natuurlijk voor de operatie veel sterkte wensen, leuk dat je uitlegt wat er gaat gebeuren..
  Het laatste onderwerp in je post zegt me weinig, de tijd van gefrut en geknutsel in het klein is voor mij al een tijdje voorbij :)), maar ik snap wel dat jij er heerlijk je hoofd bij leeg kunt maken!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hey Saskia ik wens je een heel spoedig herstel van je operatie en dat je vlug terug aan de slag kan met je mooie spullen.....groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Lieve, lieve Sas....
  Heb je zoveel pijn en eelende en ga je dit domme wezentje ook nog vertellen hoe ze het moet oplossen! Dank je wel voor je lieve comment op mijn simpel blogje!
  Prachtige spullen heb je gekocht! En ik wens je heel erg veel sterkte toe, want maagproblemen zijn absoluut niet fijn!!!!
  Heel veel lieve groetjes,
  Jen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Aller eerst sterkte gewenst voor de operatie .
  Mooie foto's van de a.s workshop , het resultaat zien we wel op je blog .
  En je aankopen zijn echt geweldig !
  Ja en dan blogger , geen blokje met volgers meer , en veel problemen met het plaatsen van de comments , tja en dan de bloggers zelf de schuld geven is helemaal niet leuk .

  Fijn weekend ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Goh meid, dat lijkt mij geen kleine operatie.
  Veel sterkte en succes, voor jou is het een hele belevenis, voor de dokter dagelijkse kost. Geniet morgen en ik ben benieuwd hoe je nieuwe aanwinsten er uiteindelijk uit komen te zien.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 39. ik weet niet of je dit nog voor je operatie leest anders vindt je hem daarna wel
  ik heb mijn box af, ik ben nu bezig om er foto`s bij te plakken. Best nog wel een karwei evengoed, ben er de hele zondag zoet mee geweest.
  Als je dit nog op tijd leest, veel succes morgen,en ik kom je opzoeken hoor
  groetjes ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hoi Saskia,
  ik heb de zelfde operatie op 26 april gehad.
  Mij stuurde ze na 1 1/2 dag alweer naar huis!
  Nu bijna 6 weken verder geen last van zuur meer en niet meer hoesten. Maar nog wel veel pijn en het eten gaat ook nog niet echt. Ik zit nog aan de astronauten voer! Ik ben benieuwd hoe het jou is vergaan. Sterkte gr loes

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik heb het nooit zo op lange stukken tekst en al helemaal niet als het over een ziekenhuis gaat...maar bij jou koets ik toch even lezen wat je te melden had...petverdrie zeg, lig ie dus gewoon in het ziekenhuis met je opstandige maag en breuk, heel veel sterkte, bid van harte dat het je 10000 % gaat mee vallen ! Doe rustig aan, ( alsof je anders zou kunnen ) ik wacht tot je terug ben....bij het zien van jouw stoeltjes jeuken mijn handen..dat had je vast al begrepen hè :) tot gauw hè !

  Ps ben benieuwd naar je werkstuk bij de papier workshop

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hey Saskia.
  Ik lees net dat je een operatie hebt ondergaan. Klinkt best heftig. Toevallig heeft mijn zwager zo'n zelfde operatie ondergaan jaren terug. Heel veel beterschap daarvoor. Maar waar ik je eigenlijk voor mail, is dat je mijn give-away hebt gewonnen!! Nou, is dat niet een leuk beterschaps cadeautje?
  Wil je je adres even doormaile?
  antoinette.vandeberg@live.nl
  groetjes Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hai Saskia, ik wil je even héél veel beterschap wensen. Ik heb ook al jaren last van mijn maag door een middenrifbreuk en vind het heel vervelend. Ik weet dus een beetje (ik hoef niet geopereerd hoor!) hoe het voelt en hoop dat je er snel vanaf bent!!! In ieder geval gefeliciteerd met je gewonnen give away!
  groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas