woensdag 11 april 2012

Wat was het een heerlijk weekend!

Hebben jullie ook zo ontzettend genoten van het paasweekend?

Wij in ieder geval wel hoor!
Lekker uitslapen...
Het uitgebreide paas ontbijt...
Alle leuke uitjes die in onze agenda stonden...
Van de tijd met en voor elkaar...
En natuurlijk van de leuke aankopen die we hebben gedaan.

Eerste paasdag vertrokken we na de koffie richting Haarzuilens, bij kasteel De Haar werd een Franse fair gehouden en dat leek ons leuk om daar eens heen te gaan.
Het zonnetje deed ook lekker mee, en dat heb je natuurlijk wel nodig om in Franse sferen te komen.
Ik heb even wat foto's aan elkaar geplakt om jullie een indruk te geven wat er daar te zien was.
Echt veel kraampjes met brocante stonden er niet, een stuk of 5 maar en er stonden ook wel kraampjes en standjes met dingen waarvan ik dacht "wat heeft dit nou met Frankrijk te maken" maar tussen de standjes door hadden ze wel veel stillevens in Franse sfeer neer gezet en voor de rest was het er ook heel gezellig.
Onder de middag lekker geluncht bij La Place die er ook stond en daarna nog even een klein kruidenkaasje en een stuk echt nougat gekocht.
Het kasteel zelf hebben we niet meer bezocht maar we hebben nog wel een rondje door de tuinen gelopen.
Bij de uitgang kregen alle dames van een zeer charmante Fransman een bosje heerlijk ruikende Lavendel aangereikt.
Op de terugweg in de auto bedacht ik dat José van De Landelijke boerderij in Zuid-Oost Beemster ook open was en besloten we daar ook nog even langs te gaan.
Oh oh oh, bij binnenkomst was het meteen al raak... een snoeperig klein oud baby schoentje staarde me aan. 
Het was gewoon liefde op het eerste gezicht... maar waar was het tweede schoentje?
Samen met José ben ik aan het zoeken gegaan, heb zelfs met mijn knieën op de grond gezeten om te kijken of hij ergens achter gevallen was, net op het moment dat José mijn telefoonnummer wilde noteren voor als ze hem zou vinden zag ik hem liggen helemaal verscholen achter een stapeltje oude schalen. Ik helemaal blij natuurlijk.
Om ze weer in vorm te krijgen heb ik er even wat proppen keukenrol ingedaan, ze waren behoorlijk geplet namelijk en zo met de vetertjes dicht geknoopt staat het nog een beetje stijfjes.

Ik zocht ook nog een mooi jurkje voor mijn kleine paspopje, nou hingen er genoeg mooie jurkjes maar wat is het dan moeilijk inschatten of de maat goed is als je de pop niet mee hebt. Dus die missie mislukte, wat ik wel vond was dit antieke jurkje, o ja en het hangertje kocht ik er meteen maar bij.
 De stof en het kant zijn echt ragfijn en de plooitjes zijn ontzettend netjes genaaid.



Mijn man verraste me met dit mini strooiertje, hij vond het wel mooi passen bij mijn verzameling suikerstrooiers zei hij.
Net op het moment dat ik betaald had en José gedag aan het zeggen was zag ik het bankje (hieronder op de foto) in ene staan.
Voorheen als ik thuis iets uit de bovenkastjes wilde halen pakte ik altijd een eetkamerstoel en ging daar opstaan maar nu we nieuwe stoelen hebben met van die spring veren erin kan dat niet meer dus mis ik een opstapje. Dit bankje past nog net in mijn keuken.
 Mijn man vroeg me nog of hij het bankje even over moest schilderen omdat de verf er zo afgebladerde... zucht... snapt hij het nou nog niet ;-)
Mocht je het leuk vinden om ook eens bij de landelijke boerderij te gaan kijken... ik heb in deze post (klik) wat foto's staan zodat je een idee krijgt leuk het daar is.

Tweede paasdag stond een bezoekje aan de opkamer van Petra (Fort Lapin) in de planning. Bij haar wist ik al precies wat ik hebben wilde, ik wist alleen niet of het al verkocht was. Dit flessenrekje hieronder op de foto had ik de vorige keer al bij haar in mijn handen gehad en vervolgens weer terug gezet maar nu ik dat bankje gekocht had wist ik precies waar ik het rekje neer wilde zetten, verder kocht ik het mini schaaltje van Petrus Regout en twee theedoeken met monogram erop.
's Middags nog bij mijn ouders op de koffie geweest en als afsluiter thuis lekker gefonduud en toen was het heerlijke paasweekend weer voorbij helaas.

Aanstaande weekend is er bij ons weer rommelmarkt in het kerkje en daar vind ik meestal heel veel leuke spulletjes voor heel weinig geld, ben benieuwd waar ik dit keer mee thuis ga komen.

38 opmerkingen:

  1. Tjeetje, wat een heerlijk weekend! En zeker voor een brocante liefhebster! Gave aankopen, super gewoon! Ik baalde wel dat ik wéér niet naar Peet kon, maar ja, ik ga maar een keertje op afspraak heen.
    En tja, mannen....... ze zijn best lief hoor, maar soms snappen ze het gewoon niet!
    Lieve groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt erop dat we elkaar net gemist hebben bij Peet, wij gingen er om 12 uur weer weg...
    Jullie hebben er ook wel een heel leuk weekend van weten te maken!
    Groeten, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. What beautiful pictures and I like the idea of ​​shoes under the bell jar, fun!

    Hugs
    Elna

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Sas het was weer erg gezellig dat je er was!!
    Wat leuk om foto`s te zien van die franse fair, dat flessenrek met al die blakers eraan is super mooi!

    en je schoentjes zijn te poepig zeg, ik kan me voorstellen dat je daar voor op je knieën ging!!:-))enne je krukje is ook mooi met je flessenrekje...die stond op jou te wachten!!

    Lieve groet Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooo wat ben ik jaloers op jouw paasweekend..hihi Geweldig, wat een leuke sfeer, geweldige vondsten. Een lieve man met cadeau!!Tja alleen het bankje met die mooie afgebladerde verf..hihi tipisch... mmm Daar kan onze paasweekend niet aan tippen..maar hij was wel gezellig, groetjes Nicole*

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nou jou pasen kon niet meer stuk met zulke mooie aankopen prachtigggg geniet er lekker van ...fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke dagen heb je gehad, Saskia!
    En je hebt mooie dingen mee naar huis genomen. Leuk als je zo kunt slagen.
    Ik vroeg me alleen af, dat als je het mooie bankje al weer helemaal gedecoreerd hebt staan met leuke dingen, of er dan nog een bankje moet komen om op te staan voor de hoge kastplank!
    Geniet van alles!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk zo een weekend
    en er ook nog mooie aanwinsten aan over gehouden die hier aan blijven herinneren!!
    Prachtig leuke spullen.
    Fijne week
    lieve groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou ja !! wat een boel leuks !!!!..dat was zeker een geslaagd weekend...leuk hoor allemaal...liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. via my sweet homemade kom ik op jouw blog. Getriggerd door jouw reactie over taalfouten. Dat soort dingen stoort mij ook, dus hup, even kijken 'wie' dat zegt. Jij dus, haha. Leuk blog!
    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  11. via my sweet homemade kom ik op jouw blog. Getriggerd door jouw reactie over taalfouten. Dat soort dingen stoort mij ook, dus hup, even kijken 'wie' dat zegt. Jij dus, haha. Leuk blog!
    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat mag je met recht een leuk Paasweekeind noemen, jaha....bij Jose ga je niet makkelijk met lege handen naar buiten én het is er nog gezellig óók met dat prachtmens in je buurt.

    Jij kan weer genieten van al die leuke én handige spulletjes.

    Liefs,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dadt klinkt idd als een heerlijk weekend Saskia! Ik ga altijd met de kerst naar haarzuilens, en het is daar idd. erg mooi.
    Wat ben ik verliefd op jou nieuwe spulletjes zeg! Dat bankje.....zucht, en dan die schoentjes....grotere zucht.
    Heel veel succes op de volgende rommelmarkt!
    liefs Ester

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat was dus een lekker gezellig weekend. En dan ook nog met leuke aankopen.

    De link kun je vinden op mijn blog onder de blz te koop.

    Groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat klinkt als een zeer gezellig weekend met ook nog eens prachtige aankopen! Ben benieuwd naar de vondsten die je dit weekend gaat doen...

    Fijne dag. Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zoooo heej jullie hebben het paasweekend ff goed benut, wat een prachtige spulletjes allemaal , ben helemaal verliefd op die schoentjes ....en je krukje is superrrrr, ondanks de afgebladderde verf whahaha !

    Groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw dat was een geweldig weekend, met geweldige aankopen dus.
    Die schoentjes zijn echt schattig!!
    Leuk hè..die mannen...mijn nieuwe eettafel heeft ook van die afgebladderde plekjes....vroeg manlief in de winkel aan de eigenaar...heb je ook nog een goeie, deze is helemaal beschadigd.
    Hilariteit in de winkel dat snap je...en dan dat verbaasde gezicht van mijn wederhelft!!

    Geniet van al je nieuwe aankopen meis.

    liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat was een super Pasen Saskia en wat heb je weer leuke dingen op de kop getikt!! Ik zou bijna denken dat je een kast van een huis had want je stroopt wat plekjes af en komt zelden met lege handjes thuis. Knap dat je zo goed weet wat er nog wel bij kan en het bankje is een eyecatcher en functioneel, daar hou ik wel van!!!!

    Liefs, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een heerlijk paasweekend heb je gehad zeg! Prachtige spulletjes wauw!
    Fijn weekend
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Saskia!
    Nou als jij je tijd...en ook je portemonee niet gebruikt hebt het afgelopen paasweekend weet ik het niet hoor..ha,ha!
    Maar wel heel leuke dingen gescoord allemaal zeg...ik zag je in gedachten al op je knieën gaan bij José...maar je hebt ze, en ze zijn ook erg leuk!!
    Mandy en ik zouden ook nog naar Petra gaan, maar we hadden de 2e paasdag helemaal geen fut, dus zijn allebei thuis gebleven, een beetje hangen, en wat gerommeld in huis!
    Maar de volgende keer zijn we weer van de partij hoor!

    Moet me nu nog even mentaal voor bereiden, op de Bric a Bric zondag.Moeten naar de opslag om veel spullen op te halen, en dan zien of het een leuke dag gaat worden...als het maar droog is, anders word het zeker niets met de Oldtimers.
    Misschien gaan we je nog zien daar!

    Een fijne dag! groetjes Marianne.

    De problemen bij het plaatsen van een reactie bij mij, zijn nu opgelost hoor!!! Dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. moet erg lachen om de opmerking van je man! Het klinkt of je een heerlijk weekend hebt gehad, wat heb je enorm leuke dingen gekocht!

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Nou Sas, je hebt weer leuke dingen op de kop kunnen tikken, tof!
    Lieve groetjes, Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. wat een prachtige vondsten! groetjes, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een leuke dingen heb je allemaal gevonden.
    Ziet er goed uit allemaal.
    groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Nou ja! Dus we zijn elkaar gewoon wel tegen gekomen.. Ik dacht dat ik niemand kende van de bezoekers die er rondliepen.. Jammer, ik had je graag even gesproken!
    Groeten, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Bedankt voor je tip, zal ik zeker eens doen.
    Ik heb ook al babysloefjes gehaakt en deze komen weldra op atelier Valerie.
    Eerst zal ik nog een werkpatroon samenvatten. Misschien kan je deze dan ook eens proberen.
    Nog een fijne avond, groetjes Valerie.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Dat moet ook wel een heerlijk weekend zijn geweest! En wat een mooie aankopen heb je gedaan...!
    Dat bankje is helemaal geweldig! Ik heb heerlijk meegenoten hoor!
    ben er bijna jaloers op haha! groeten,Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ja het was een heerlijk weekend al was het 2e Paasdag wel een beetje nat buiten....
    Hier niet veel gedaan.. uitgerust en bijgetankt en ook nog even naar de verjaardag van mijn schoonpapa geweest...
    Nu staat er bijna weer een weekend voor de deur. geniet ervan
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi Sas,
    Wat een heerlijke spulletjes heb je weer gekocht. Echt mooie aanwinsten. Het bankje is supermooi. De verweerde verf is prachtig. Wat zal dat mooi staan bij je. Het schaaltje van Petrus Regout is heel mooi en de theedoeken ook... Ik heb inmiddels een miniverzameling van strooiertjes, vijf stuks, die ook best ietsje mag groeien. Zo leuk vind ik ze. En wat betreft de schoentjes, ik heb hier nog twee schoentjes staan, witte, of beter gezegd, eens wit geweest, van Sanne geweest, haar eerste schoentjes. Die ga ik ook maar eens beneden in de kast zetten denk ik... Heel sfeervol allemaal, maar dat ben ik inmiddels wel van je gewend hoor...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  30. hai,nou bij mij op de erf-fair genoeg brocante hoor,geen entree geen parkeergeld.En voor dames van t blog.......hou mn blog maar in de gaten.Leuk hoor als je zou komen!Groetjes,Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oh wat een leuke dag moet jij gehad hebben. Ik ben in november daar naar de country and cristmas fair geweest. Ik vind het er zo mooi daar, het hele sfeertje. Deze keer moest ik helaas werken maar misschien volgend jaar. En dan die aankopen, vooral de babyschoentjes vind ik erg leuk.

    Geniet er maar van.

    Groetjes Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
  32. wat moet jij een heerlijke dag hebben gehad en wat een super leuke spulletjes heb je kunnen scoren.
    fijn weekend meisje en liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  33. wat een leuk paasweekend heb je gehad en wat ben je goed geslaagd!!!
    veel plezier met al dit moois hoor sas en ook voor nu wens ik je een heel fijn weekend!


    lieve gr. marja

    BeantwoordenVerwijderen
  34. wat een geweldig paas weekend heb je gehad en wat een mooie spullen heb je gescoord, ik moest helaas werken met de pasen, maaar het goede nieuws is dan dat ik met pinksteren vrij ben, en kans op mooi weer, lieve groeten mina

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een prachtige foto's en wat een schitterende aankopen, ik ben helemaal weg van je bankje ! Met afgebladderde verf ;-) Lekker rommelen dit weekend, ik ben gisteravond in de kerk geweest, was weer een feest voor weinig, grote rommelmarkt was het ! Nu zit ik klaar om naar Rijswijk te gaan, weer rommelen, hele grote rommelmarkt. De gehaakte randjes ... dat doet mijn moeder voor mij ! Ik lever rondjes, hartjes en ovalen aan en zij maakt er gaatjes in en haakt er een randje omheen, ik plak er weer een rondje, ovaaltje of hartje overheen zodat je de gaatjes niet ziet. Ze gebruikt geen patroontje, ze doet wat ze leuk vindt en dat lukt goed !!! Prettig weekend !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hay Sas,

    Meis wat een toffe aankopen heb je gedaan..
    heerlijk zoals je alles ook hebt gefotografeerd, zo genieten wij er ook van..

    Dag meis, fijne zondag..
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ja Sas, ik denk dat het britten eigen is. Want ook hier doet hij net als een hond, en brengt alles weer terug als je het weggooit.
    Leuke beesten hé....

    Lia

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas