zondag 8 juli 2012

De (brocante) woonideeën van mijn man

De gene die mijn blog al langer volgen weten wel dat mijn man en ik er altijd graag samen op uit trekken om leuke markten en mooie brocante winkels te bezoeken.
Voorheen was brocante alleen mijn voor liefde maar steeds vaker merkte ik dat mijn man er ook aardigheid in begon te krijgen en nam hij zelf ook mooie spullen mee naar huis die hij kreeg van klanten waar hij werkte en die het weg wilde gooien.
Op een computer web-winkels bekijken is nog steeds niet zijn ding maar hij kijkt wel vaak over mijn schouder mee en zo kwam het dat zijn blik laatst viel op deze oude Franse brievenbus bij de Tweede Lente.
Hij zag het al helemaal voor zich hoe mooi die op onze voordeur zou staan... helaas had hij zich verkeken op de grootte van de opening haha er kan nog niet eens een belasting envelop doorheen (wat ook wel weer zijn voordeel heeft)
Zo wilde hij ook graag een jardinière voor op de vensterbank hebben en ook die kwam hij bij Yvonne tegen met de juiste maat, kleur en prijs.
Nou mag ik er wel bij vertellen dat mijn man hier in huis van de plantjes is, het kopen van bloemen en planten gaat me heel goed af maar daarna vergeet ik nog wel eens dat ze het niet vanzelf blijven doen.

















Voor onze slaapkamer hadden we nog steeds één wens... van die oude smalle nachtkastjes met een marmerenblad.
Soms kwamen we ze wel tegen maar dan was het er of één of als het er wel twee waren dan was het marmer gebroken. Nou was mijn man laatst aan het werk bij mensen in Bloemendaal en daar was ook een hovenier Belgisch hardstenen tegels aan het bestraten.
Van die tegels bleven er een paar over en die kon hij mee nemen.
Hij tekende en zaagde en timmerde en als finishing touch zette hij de hardstenen tegel in de olie. Ik ben heel blij met het resultaat.

Dit is het nachtkastje aan mijn kant van het bed.
En dit is zijn kant.

Zo zochten we ook regelmatig op Marktplaats naar een onderstel van een Singer trapnaaimachine om een planten tafeltje voor in de tuin van te maken. 
Nu staan er echt wel genoeg te koop op mp maar telkens weer te ver weg of te duur.
Maar laatst viel zijn oog op een advertentie hier niet ver vandaan alleen deze was inclusief een nog goed werkende naaimachine, zelfs de instructieboekjes zaten er nog bij.
De verkopers waren het huis van hun schoon/moeder aan het leeg halen en we mochten het oude Singertje voor een prikkie meenemen.
Je zal begrijpen dat we er maar niet bij verteld hebben dat het ons eigenlijk alleen om het onderstel ging, dat we de naaimachine eraf gingen halen en dat het onderstel buiten kwam te staan.
In het blad van het tafeltje heeft mijn man ook weer twee van de Belgisch hardstenen tegels gezet die hij gekregen had.
Het gietijzer kan nog wel een verfje gebruiken maar dat komt nog wel.
Helaas kan ik niet laten zien hoe de naaimachine er uitzag toen we hem kochten, die foto's staan nog op mijn oude computer maar goed nieuws voor mij ze staan nog gewoon op de harde schijf en zijn niet verloren gegaan (pfieuw)
Het installeren van de nieuwe pc viel trouwens reuze mee, met een beetje hulp was het zo gefixt alleen heb ik nu Window 7 en ik had Window XP dus dat is wel weer even wennen.

Ik ga nu eerst maar eens uitzoeken of er vanmiddag nog iets leuks te doen is nu het zo regent buiten en anders wordt het cupcakes bakken en knutselen, ook leuk hoor!

32 opmerkingen:

  1. Wow, wat een heerlijke en ook handige man heb jij ! Zo goed als je samen dezelfde smaak hebt. Hier niet echt dus hahaha ik ben wel van de frutsels maar mijn man vindt het al snel troep.
    Dat onderstel van de naaimachine is echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn Sas, voor jullie dit jaar geen belasting aanslagen...ha,ha!
    Maar wat leuk dat je man nu ook altijd meedenkt en op zoek is naar leuke/mooie dingen...en die Belgisch hardsten tegels op de nachtkastjes, en het naaimachine onderstel...super hoor!
    En nu maar hopen dat de mensen waar je het gekocht hebt...niet per ongelijk één van je volgers zijn...ha,ha!
    En wat betreft die...cup cakes...het is echt vandaag geen weer om er op uit te gaan hoor!..dus als ze klaar zijn, laat het dan even weten!

    Groetjes van Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niets is zo fijn als een man die met je meedenkt én meewerkt!!
    Het onderstel van het singertje is een prachtig tuintafeltje geworden zeg, daar mag hij trots op zijn:)
    Ook een leuk idee met die nachtkastjes, het is zo weer een iets anders en helemaal passend bij jullie prachtige slaapkamer!
    Geniet van een heerlijke knutselzondag, nooit geen straf hè,
    liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn zo'n man die met je meedenkt en gezellig meegaat op strooptocht. Die van mij houdt daar helaas niet van. Vind alles prima wat ik koop en in huis neerzet. Dat dan gelukkig weer wel. Jullie aankopen zijn prachtig. En wat een mazzeltje met die tegels! Nu dus al een hoop plezier van. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk hoor allemaal...geniet van een heerlijke zondag...liefs Ria...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb jij geluk met je mannetje dat hij ook graag brocante spulletjes ziet.
    Het ziet er allemaal zo cosy uit.
    Ik en mijn mannetje zitten op dat gebied niet altijd op dezelfde golflengte.
    Nog een fijne zondag, groetjes Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk dat je man er ook interesse in heeft gekregen. Kun je elkaar verrassen met mooie dingen of samen zoeken. Je tuintafel is prachtig! En de nachtkastjes ook.
    Fijne dag!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat fijn dat je foto's niet kwijt zijn, kan me de schrik heel goed voorstellen. Ook ik ben altijd bang dat ik iets kwijtraak op de pc. Wat zijn het ontzettend leuke nachtkastjes geworden zeg. Handig hoor zo'n handige man. Geniet van je zondag en cupcakes bakken is ook leuk toch? Liefs sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk he als je allebei zi enthousiast kunt worden van al al die mooie spullen :-) Ik vind je brievenbus wel heel cool! En super handige man zeg die dat mooi met stenen maakt, grutjes wat boffen jullie toch ! Fijne dan geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk...zo samen bezig zijn met je huis....leuk hoor!!
    Je nachtkastjes zijn geweldig mooi geworden!!
    En dan dat omderstel...nee dat had ik ook niet gezegd ((-;
    Maar...hij staat geweldig in je tuin hoor!!

    Fijne zondag nog...hier is het weer even droog.

    liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijke post! Fijn dat je je liefde voor brocante met je man kunt delen (en dat ie er ook nog oog voor heeft), erg leuk idee met de nachtkastjes en de naaimachine.

    Ik wens je een hele fijne zondag!

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  12. NOU ,DIE MAN VAN JOU DOET HET NIET SLECHT HOOR!
    HIJ KRIJG ER EEN NEUS VOOR!
    WEL GEZELLIG ZO MET MANLIEF OPSTAP SAS!

    FIJNE DAG,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Samen is altijd leuker....en hij heeft nog smaak ook!!!!!
    Prachtig je nachtkastjes maar je jardinière vind ik ook een plaatje.
    Ben benieuwd wat de volgende aankoop word van jullie beiden!!!
    Fijne zondag nog & lieve groetjes,
    Silvia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hi Sas...♥
    Gelukkig heb je weer nieuwe pc en is alles goed gekomen ,,ja het is een gedoe met de pc als die stuk gaan..;)
    Maar de nachtkasjes zijn wel leuk geworden ...fijn dat je man ook meedenkt..;)♥
    Nog fijne zondag Liefs Gaby..♥

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk dat je man ook een neus heeft voor mooie spullen...en dat jullie precies de zelfde smaak hebben !!!En ook nog wel een hele goede smaak !!Je nachtkastjes vind ik ook erg mooi en je naaimachine die staat hier ook in mijn tuin...Echter helemaal wit maar als ik die van jou zie vind ik het toch wel een beetje jammer dat ik hem wit geverfd heb...
    Nog een fijne zondag en lieve groet...ELLY

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Sas,
    Wat leuk dat je man zo lekker met je meedenkt en zoekt... En dat hij jouw smaak steeds meer is gaan waarderen. Hier net zo hoor, toen ik bij Ben kwam wonen had hij bijna niets in zijn huis staan. Hij wilde het een soort van minimalistisch houden. Tja, nu zijn we 3,5 jaar verder en een heleboel ouwe meuk verder. Maar gelukkig vindt Ben het er alleen maar gezelliger op worden en kan hij het enorm waarderen...
    Zo´n oud nachtkastje hebben wij vorig jaar bij de kringloop gevonden. Ook voor een prikkie ging het mee naar huis. Ik heb het hout helemaal gebleekt en de marmeren bovenkant was nog helemaal gaaf. Het doet nu in de woonkamer dienst als wijnkastje...
    Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk dat jullie dat samen leuk vinden. Mijn man heeft alles het liefst zo leeg en strak mogelijk. Ik probeer me dan ook altijd heel erg in te houden, maar als het aan mij lag....
    Lieve groetjes, Peet.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik merk het hier ook. Mijn partner heeft ook steeds meer belangstelling voor het brocante.Leuk is dat, als je het samen kan doen. en alles ziet er schitterend uit, Je man heeft een goede smaak.
    groetjes elly

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hey Sas..
    Nou dat is een heel verhaal zeg!! Wat leuk dat je man er ook zo'n plezier in heeft.. en niet onbelangrijk er ook oog voor heeft.
    Zo zijn jullie samen een topteam!
    Een goed idee om het zo op te lossen met die nachtkastjes..ziet er helemaal gezellig uit.
    Fijne dag en liefs,Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wat een leuke post saskia.
    en ja , sommige mannen zjn laatbloeiers en dan gaan ze ineens de dingen ook leuk vinden.
    dit verhaal van jou komt veel overeen met mijn man.
    eerst vond hij brocante ook maar niks, maar nu vind hij het ook heerlijk om mee te gaan of te kijken.
    ik vind je tuin en de hoekjes er zo sfeervol bij je uitzien.
    en je huis is echt een knusse plaats om heerlijk te genieten van alles.
    fijne week en liefs van An.
    ps, Denzel blaft niet meer snachts.
    meneer gaat de bench in en we laten het deurtje open, en dan is het goed.
    waarschijnlijk is hij erg bang geweest en hij doet verder niets , dus laten we de deur maar open

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat ziet dat er schitterend uit, alleen het verhaal van je man en die maten...haha

    BeantwoordenVerwijderen
  22. We hoeven het je niet te vertellen want je weet het zelf vast al te goed.......je hebt een super man en jullie passen geweldig bij elkaar!!!!!!!
    Alle aankopen zijn beeldig (soms iets te petite mais allez dat mag de pret toch niet drukken??). Ik zou die brievenbus gewoon voor de sier ergens ophangen, hij is gaaf en de naamachine.....ken hem als bijzettafel in de woonkamer met mooie karafjes en fotolijstjes, ook zo leuk!!!
    Kortom: weer een smulpost Sas, echt genieten!!

    Liefs, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hay Sas,

    Wat heerlijk dat je mannetje zo met je meedenkt, en alles zo leuk vindt..
    En wat een mooie foto's laat je ons weer zien..je spulletjes zijn prachtig.

    Liefs,
    Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heerlijk zo'n brocante man ! ;-))
    Leuke spullen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Saskia, Wat een mooie spulletjes hebben jij en je man weer gevonden zeg! Super die nachtkastjes en die brievenbus is ook echt te gek! Zo'n oud onderstel van een singernaaimachine heb ik ook in de tuin staan! :-)) Ik heb er een wit marmeren blad op, echt gaaf. Jij hebt er ook een prachtig tafereeltje van gemaakt zeg! Mooi die engel erop. Het boekje van je vorige post is ook erg mooi geworden. De stans van dat huisje vind ik zoooooo gaaf! Staat op mijn verlanglijstje. Liefs, Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Gezellig om samen dezelfde hobby te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Gezellig om samen te speuren naar mooie spullen en je man heeft er zeker kijk op!

    Fijne dag. Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat gezellig dat jullie de brocante passie nu samen delen!
    Mooi ja zo'n franse brievenbus maar inderdaad smal volgens mij hadden ze vroeger maar kleine brievenen kaartjes.
    Wat mooi zeg dat onderstel van die trapnaaimachine in de tuin!
    Zo zie je maar weer mooi hoeft helemaal niet duur te zijn enne....die nachtkastjes ook top!
    Fijne avond
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat zijn je nachtkastjes mooi geworden. Compliment voor je man.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Jij bent goed bezig geweest, zeg, hardstikke leuk allemaal! En zo simpel bedacht met je belgische hardstenen tegels, heel mooi!

    Fijn weekend, Susan.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. woh wat is dit een leuk en gezellig blog
    ik ben gelijk volger geworden want ik ben nog lang niet klaar om alles te lezen
    je vertelt ook zo gezellig alles wat je meemaakt
    en zo leuk dat je man meedenkt met wat jou bezig houdt,
    zo te horen zijn jullie een goed team,
    ik kan hier uren doorbrengen, alleen al om die leuke verhalen en gewoon om ideeën op te doen
    ik ga gauw weer verder met je blog lezen

    groetjes anneke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas