dinsdag 30 oktober 2012

Kon het weer niet laten...

Afgelopen vrijdag waren we met z'n drietjes een dagje naar de Efteling.
En het zal wel een tic van mij zijn maar als ik dan toch in een andere provincie ben dan kan ik het niet laten om van te voren even te kijken of er dan heel misschien nog wel een brocante winkel in de buurt zit.
Ik had geluk!!! 
Als je bij de Efteling het parkeerterrein afrijdt en dan zo ongeveer twee keer links af ga dan kom je bij Yvonne's brocante uit.

Nou is het natuurlijk niet zo dat ik in de Efteling een sprintje trek om maar vooral tijd over te hebben om ook nog een brocante winkel te bezoeken maar in de herfst zijn de wachttijden niet zo heel erg lang dus dan kan je best veel doen in een paar uur tijd. 
Het Sprookjesbos en het Volk van Laaf krijg ik onze puubster niet meer in en ze kon de Pandadroom wel dromen zei ze dus dat konden we allemaal overslaan.
Wat dan overblijft is vooral alles wat veel te snel gaat en waar je minstens een kwartier van bij moet komen haha.
Gelukkig hadden we de Droomvlucht voor het laatst bewaard zodat ik even later toch nog helemaal zen aan een beker hete chocomelk en een warme wafel zat.
Om half vier waren we het er over eens dat we alles gezien en gedaan hadden en vertrokken we naar Yvonne's brocante.

Yvonne's brocante is een lekker ruim opgezette winkel met heel veel leuke brocante spulletjes en mooie oude meubels maar je vind er ook nieuwe woon accessoires van het merk Nino Art.

En wat stond daar in het midden van de winkel....
Het perfecte tafeltje voor naast de bank!
Niet te groot, bewerkte poten, grote la en een plankje eronder. Alleen het opzetstukje had er van mij wel af mogen laten maar dat kan natuurlijk altijd nog.
Het was nog even passen en meten om hem in onze niet al te grote auto te krijgen maar het is gelukt.
Ik denk dat het overbodig is om te zeggen maar hij blijft natuurlijk niet zo... in deze kleur!

Weekend tip!!!
Ik weet het... we zijn nog maar net op de helft van de week maar mocht je nog een leuk uitje zoeken voor aanstaande zondag...
Petra van de blog Fort Lapin heeft een fair georganiseerd "Brocante in de kerk" en dat wordt zondag 4 november in de kerk van Edam gehouden. 
Misschien tot dan!!!






15 opmerkingen:

  1. Zo zie je maar weer.
    Heb je toch nog te tafeltje gevonden.
    Hij is wel erg leuk.

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit geweten dat er vlak bij de Efteling een brocantewinkel zit.....volgende keer eens gaan kijken! Kei leuk tafeltje heb je gevonden! Waar een dagje Efteling al niet goed voor is!
    Fijne avond en liefs van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zeg. Zo zie je maar dat je soms niet moet zoeken maar er zo tegen aan kan lopen. Ik denk dat hij straks schitterend zal staan in je huis. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Efteling blijft super leuk hoe vaak je er al geweest bent , maakt niet uit !! Maar dat winkeltje wist ik niet dat het daar zat gaaaaaf zeg ! Ik heb ook zo'n tafeltje in de gang ,is nu wit was ook die kleur bruin maar zonder opzet stukje en plank ! Gaaf hoor !

    Groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oo wow wat mooi zeg..vind hem zo ook al prachtig hoor
    zondag staat wel op mijn lijstje...hoop dat ik kan
    liefs hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Sas,
    Wat is er nou heerlijker dan onverwacht precies het juiste tafeltje te vinden. Dat had ik dus laatst via MP, maar op deze manier is het natuurlijk ook geweldig. Een prachtig tafeltje en het zal er in het wit, want dat zal het vast wel worden, ook prachtig uitzien, met of zonder opzetstuk. Ook leuk die roetjes aan de zijkant, mooi met zo'n kleedje...
    Ik wens je een heel fijne dag vandaag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben geen pretparken mens.Heb er eerlijk gezegd beetje hekel aan :-).Gelukkig hebben mijn kids de leeftijd dat ze zelf met vrienden gaan.Maar voor een brocantewinkel mag je me s nachts wakker maken hoor.Vind je tafel super en alstie dan straks nog wit is...ben benieuwd!!
    Lieve groet Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke combinatie, bij Yvonne en Efteling...heerlijk vind het allebei erg geslaagd. Genite nog van de week..Nicole*

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh de Efteling blijft leuk!!
    En dan nog zo' n kadootje toe....geweldig tafeltje...zal best mooi staan in een andere kleur ook :-))

    fijne dag meis...liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk zeg ! Ik zit er ook binnenkort... de Efteling... maar ik denk dat ik met mijn 2 kids wel een poosje zoet ben daar haha, niks geen winkeltjes daarna ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Is een hele goede tip als we weer eens naar de efteling met de kleinkids gaan, zal het goed onthouden...parkeer terrein af, 2 keer linksaf...en dan hup snel de brocantewinkel van Yvonne inrollen...ha,ha!
    Leuk dat je het perfecte tafeltje hebt gevonden...en wat zeg je ga je hem nog schilderen...oh wat zonde!...ha,ha...nee hoor.
    En wat hoor ik...is er een Brocante fair zondag in Edam???
    Wha,ha...oh wat ben ik flauw hé...nou wij kijken er ook naar uit hoor...en hopelijk gaan we ook gezellig wel wat blogsters ontmoeten...dus jij ook 'niet' vergeten...wel even langskomen hoor!
    We staan in de buurt van Petra!

    Fijne avond...en tot zondag?!
    Lieve groetjes Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hey Sas leuk tafeltje!! Die spiegel uit je vorige post is ook super!!

    enne de efteling....ik ga liever naar yvonnes brocante zal ik maar zeggen.. dat zegt genoeg denk ik!

    Zie jullie zondag!!!!!

    Lieve groet Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. That seems to be a very nice shop and what a cute table.

    Hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige aanwinst, net als de spiegel uit je vorige post! Monnickendam ziet er gezellig uit, misschien eens iets om een dagje uit naar toe te plannen...

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ha, twee leuke dingen op één dag. De Efteling en een mooie brocantezaak. Ik geef je groot gelijk hoor. Als je toch in de buurt bent. Waarom volg ik jouw blog eigenlijk nog niet? Ik ga je vanaf nu volgen, leuk!
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas