dinsdag 23 oktober 2012

Nieuwe aankoop in Monnickendam

Vrij ver boven aan mijn wensenlijstje stond al een tijdje een oude Franse spiegel voor boven de eettafel en afgelopen week vond ik via Mp eindelijk een spiegel die aan al mijn wensen voldeed.
Hij moest groot zijn, een bewerkte randen hebben, niet te veel beschadigingen en ook de prijs moest binnen het budget vallen.
Uiteraard moet er nog een witte kwast overheen maar voor de rest ben ik er helemaal blij mee!

Afgelopen zondag konden we de spiegel aan het eind van de middag ophalen in Monnickendam. Van te voren had ik het adres van deze mensen al even gegoogled en ze bleken in een schattig oud huisje in het oude centrum te wonen.
Zo ontstond het idee om een uurtje eerder van huis weg te gaan zodat we gelijk even een lekker wandeling konden maken langs de haven en door het oude centrum.



















Toevallig ging net het sluisje open toen wij er langs liepen, volgens de man die naast ons stond woonde hij al 29 jaar in Monnickendam maar was dit de eerste keer dat hij dit zag.


















Hier aan de andere kant van de sluis kan je goed het hoogte verschil van het water zien, ik denk dat het wel een meter scheelde.
In veel straatjes zag je van die leuke konkelbankjes (gevelbankjes)
Een mini kerkje tussen het groen.
Aparte, oude gevels uit 1600.
Helaas waren de winkels gesloten op zondag want in dit winkeltje had ik wel even een kijkje willen nemen.
Schuin daar tegenover staat dit poppenhuis winkeltje, ik heb even naar binnen gegluurd en  zag daar de schattigste kleine meubeltjes, Avontuur in miniatuur heet het winkeltje.
Ondanks het frisse en vochtige weer was het toch een hele leuke middag.

Bij ons is het nu herfstvakantie en buiten een dagje Efteling aanstaande vrijdag hebben we eigenlijk niets in de planning staan, dat gaf mij mooi de gelegenheid om weer eens lekker wat spullen op te ruimen in huis.
Een deel van de spullen heb ik alvast op Marktplaats (klik) gezet, mocht je er wat tussen zien mail me dan even (mail adres staat rechts boven in mijn sidebar) dan kunnen we een leuk prijsje afspreken.




28 opmerkingen:

  1. Oh die leuke bankjes !!!! Kun je heerlijk op zitten kletsen over je buren, haha
    Wat een leuk stadje en je spiegel is prachtig Sas !!

    Groetjes Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, zo heb je gelijk een gezellig uitje. Echt een leuk stadje met die bankjes ook. Ben benieuwd naar het eindresultaat van de spiegel. Groetjes, Ilona.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie spiegel zeg, ben benieuwd hoe hij straks is als de kwast erover is gegaan. Mooie foto's zijn het ook geworden. Ik wil ook zo'n bankje voor mijn deur.Geniet van deze week. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kijk dit was een win win situatie.
    Leuk uitje...mooie spiegel. Vind 'm nu al een plaatje...maar ben toch benieuwd als de kwast er overheen is geweest.

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. prachtige foto's van een mooi stadje lijkt wel een beetje op harlingen .... jammer dat de winkeltjes gesloten zijn he zijn altijd van die leuke winkels .... wens je een fijne vakantie en veel plezier lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zonde om die spiegel te verven maar dat is een persoonlijke mening. En dat Monickendam wat een gaaf plaatsje het ziet er zo sprookjesachtig uit gezellig hoor. En ik kan me voorstellen dat je het jammer vond dat de winkels dicht waren. Geniet van je avond, groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het lijkt wel of je op vakantie bent geweest, wat een leuk stadje en ik denk dat je vast nog wel eens terug gaat om in die winkeltjes te neuzen!
    Prachtige spiegel......ik weet dat je van alles wit bent maar ik vind hem zo ook super mooi Saskia!

    Fijne vakantie, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk uitje hebben jullie ervan gemaakt, super grappig die gevelbankjes? Nog nooit van gehoord..en je spiegel is prachtig..geniet nog van de vakantie, Nicole*

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die spiegel is gaaf !!!...leuk hoor en gelijk zo;n leuk uitje.....liefs van mij...xxx...en nu gauw klikken naar mp...x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als je dit een mooi dorp vindt moet je toch eens in 'mijn' stadje komen kijken, Edam! De spiegel is prachtig Sas!
    Liefs, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een stijlvolle spiegel, die weldra in je huis zal schitteren!
    Nog een fijne avond, groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een pracht van een spiegel! En een heel lief leuk schattig stadje waar je hem bent gaan ophalen.
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Sas,
    Wat toevallig, ik heb juist een week geleden net zo'n spiegel gekocht. Ook via MP, hier ongeveer 15 km vandaan, in Ter Aar. Het is wel een kleinere versie, maar deze moet boven de wastafel komen, volgend jaar, als we de badkamer gaan verbouwen... Zo mooi vind ik deze spiegels... Was nog best zoeken, want de meeste spiegels zijn groter. Ik zal hem binnenkort ook op mijn blog laten zien...
    Ja, Monickendam is een heel mooi stadje. Wij waren er vorig jaar in de zomer, toen we familiedag hadden en met ruim 20 mensen op een tjalk daar gingen varen...
    Ik wens je alvast een heel fijne woensdag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Laat ik nu ook op zoek zijn naar een oude franse spiegel.Maar ik heb m nog niet gevonden.Vind je foto's geweldig!Helaas ist hier wel erg ver vandaan,anders ging ik ook s kijken.Ben gek op die oude stadjes
    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige spiegel heb je gevonden, Sas! Mooie rand!
    Wij hebben vorige week vakantie gehad en zijn ook een dagje naar de Efteling geweest. Is voor ons maar een half uurtje rijden. Altijd leuk zo'n dagje! Veel plezier!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een heerlijke plaats. En zo leuk al die konkeltjes. Wij slaan Monnikkendam altijd over als we daar in de buurt zijn met de boot. De Gouwzee zit in die hoek vol met waterplanten en die draaien dan vast in je schroef en dan kan je je motor kapot draaien. Moeten er maar een keertje met de auto heen. Maar dan wel met een zonnetje...
    Prachtige spiegel heb je gekocht.
    Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie spiegel heb je op de kop getikt! En als er dan zo'n wandeling aan vast zit, heb je gelijk een spiegel met een verhaal.. dat is toch extra leuk.. Wat een schattig dorpje he!

    Lieve groet,
    Alberta

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuk om het ophalen dan meteen even te combineren met een lekkere wandeling door het dorp! Ziet er erg knus uit. Wat een pracht spiegel maar volgens mij nog mooier in het wit. Ben straks erg benieuwd naar het resultaat.
    Groetjes,
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je spiegel is prachtig! En wat heb je mooie foto's gemaakt...

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooie spiegel!!

    Erg leuke foto's van mijn woon- en geboortestadje, ja ik ben een echt "Troeter" (=Monnickendammer).
    Vroeger stonden de konkelbankjes in één straat, later werden ze steeds vaker ergens anders gezet. Tegenwoordig moeten ze wel verankerd worden. Ik ben geboren naast die sluis en heb hem wel vaak open gezien, maar het is inderdaad geen veel gebruikte sluis. Jammer dat de speeltoren sinds kort in restauratie is, want die is ook erg mooi om te zien.

    Groeten uit Monnickendam
    Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooi spiegel heb je gescoord, (zo'n model heb ik ook nog op mijn wensen lijstje staan)en wat zal hij extra mooi zijn met dat likje wit, en ook leuk boven je eettafel!
    Een vriendin van mij heeft een spiegel bijna op de tafel opgehangen, en dat staat zo mooi met een kan met bloemen, en een grote kaarsenkandelaar, die fonkeld in de spiegel!
    Wat leuk dat jullie meteen een rondje Monnickendam hebben gedaan, het is er zeker heel leuk, en ja ze hebben best veel van die leuke konkelbankjes...er zal dan ook vast wel wat te konkelen zijn in zo'n kleine gemeenschap...ha,ha! Zeker een aanrader om nog eens te gaan met mooi weer, en er zit een leuke, gezellige (beetje onze styl) Brasserie waar je heerlijk kunt lunchen, High Tea'n, en bonbons en taarten workshops kunt doen.
    Ben er al verschillende keren met vriendinnen geweest, elke keer als één van ons jarig is gaan we daar lunchen, en betalen dan samen voor de jarige...zo gezellig...en wij konkelen dan ook heel wat af hoor!
    Mocht je het adres een keer willen weten, geef ik het je graag hoor!

    Lieve groetjes van Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je spiegel is in 1 woord helemaal geweldig!
    Ben benieuwd hoe hij dr straks uitziet!
    Fijn weekend en lieve groetjes, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuke foto's van een gezellig dagje uit Sas. In dat poppenhuizenwinkeltje had ik ook wel even rond willen neuzen, wat schattig!
    Ik hoop dat je een fijne dag hebt in de Efteling, toevallig gaan wij morgen! (Jammer, anders hadden we elkaar misschien kunnen ontmoeten ;-) )
    Groetjes, Marion -x-

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Schitterende lijst met spiegel heb je te pakken zeg!
    Wat zal die mooi zijn ook als hij wit is.
    Schitterend de foto's van Monnickendam, ik wist niet dat het daar zo mooi was.
    Inderdaad jammer dat er zondag de winkels niet open waren.
    Je vakantie scrapboek een paar posten terug ziet er al mooi uit.
    Was het een beetje te doen in de efteling, wel wat fris denk ik he maar ook wat zon gelukkig.
    Fijne zondag
    Lieve groet Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Saskia,

    Leuke spiegel heb je gekocht,krijgt na 'n lik verf vast een mooi plekje in je huis.

    Ja, Monickendam is echt gaaf om door al die sfeervolle straatjes te wandelen en aan de haven naar bootjes te kijken.
    Is al weer enkele jaren geleden dat wij er waren,verwonder me dat het emaille winkeltje er nog is,dochter kocht er verschillende spullen voor haar verzameling reseda groen emaille.

    Leuk straatje met kronkelbankjes, veel gefotografeerd straatje, ik kwam op internet exact dezelfde foto tegen....

    Je vraag over de smaak van mispels:rijp smaken die naar appelmoes.

    Fijne (blog)week en lieve groeten!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hello Saskia,
    What a lovely stroll you had.
    Thanks for sharing the beautiful sceneries :)
    I love the cute dollhouse!!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een leuke blog heb jij, ik heb me gelijk als volger aangemeld, misschien vind je het ook leuk om mij te volgen mylovelypinkhome.blogspot.com.

    groetjes
    Bianca

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas