dinsdag 9 oktober 2012

Zomaar een week

Ik roep nog al eens dat ik nergens aan toe kom en juist omdat ik vaak het idee heb dat de weken voorbij vliegen en de tijd door mijn vingers glipt vind ik het wel eens leuk om op te schrijven wat ik in een week allemaal gedaan heb.
Dan doel ik niet op de huishoudelijke dingen maar alles daar omheen en als ik het dan nog eens bekijk valt het allemaal reuze mee.

Vorige week maandag waren mijn man en ik 14 jaar getrouwd en kocht ik na mijn werk een bos Avalanche rozen voor mijn man en van hem kreeg ik een mooie kaart met daarin een lieve tekst geschreven. Omdat we allebei moesten werken hebben we voor de rest niet veel aan onze trouwdag gedaan maar hij had wel een paar heerlijke tompoezen gehaald voor bij de koffie 's avonds.
Op dinsdag startte ik 's avonds na mijn werk een zoektocht naar het perfecte tafeltje voor naast de bank. Op dit moment staat daar nog een wit buikkastje maar die ben ik zat en gaat binnenkort op MP.
Tot nu toe is mijn zoektocht nog op niets uitgelopen helaas.
Ik wil een tafeltje met een plank eronder, mooie gedraaide poten, een grote la onder het blad en het liefst geen opzet randjes op het blad.
Alles wat ik nu tegenkwam had niet de juiste breedte of de gewenste hoogte, geen mooie gedraaide poten, een te kleine la, gewoon te duur, te ver weg of was al verkocht.
Dus mocht er nou iemand denken het perfecte tafeltje voor mij te hebben staan dan hoor ik het graag!
















Deze foto's komen allemaal van het www, nou ben ik vergeten te noteren waar ik alle afbeeldingen vandaan heb dus mocht je een foto van jezelf herkennen dan hoor ik het graag en zet ik er alsnog een link bij. Het witte tafeltje rechtsboven is van 't Moskje en het middelste van Your Beach House

Woensdag had ik mijn lummeldagje zoals je in mij vorige post kan lezen.

Donderdag was het dierendag dus het was tijd om onze katten te verwennen. Normaal krijgen ze alleen maar brokken te eten omdat ik nat voer zo ongelofelijk vind stinken maar voor speciale gelegenheden haal ik nog wel eens zo'n kuipje voer voor ze.
Ook zonder takje peterselie vinden ze het heerlijk!
Van boven naar beneden zie je Bowie, Nicky, Nina en Indy.
De rest van deze dag vermaakte ik me prima in mijn hobbykamer, ik ben nog steeds bezig met het maken van een vakantie scrapbook met foto's van onze vakantie naar Rhodos.
Het scrappapier dat ik gebruik is van Pink Paislee (Londen Market), omdat het papier veel lichte tinten heeft probeer ik het geheel iets stoerder te maken door de randjes van het papier door te schuren en te inkten.
Het kompas op de linkerpagina (kaft van het album) is een hele grote clearstamp van Tattered Angels (Traveler Compass) over de natte inkt heb ik emboss poeder gestrooid en dat verhit met een heat tool zodat het net lijkt of het kompas op het papier ligt. 
Sommige pagina's zijn nu nog een beetje leeg maar ik wacht expres met het opplakken van bloemen en andere aanvullers tot het album klaar is omdat ik uit ervaring weer dat het boek anders veel te dik wordt.
















Op de plaatsen waar nu nog een craft label zit komt nog een ander label maar dan met papier uit de papier serie die ik heb gebruikt. Op die labels zet ik dan in het kort neer wat we die dag hebben gedaan maar ook dat doe ik pas op het laatst zodat ik alles in een keer kan uitprinten.

Op vrijdag mijn collega's weer verblijdt met mijn aanwezigheid. Haha, nee hoor zo erg is het niet met me, ik heb die dag heel veel facturen weg gewerkt en behoorlijk wat uitzoek klusjes gedaan zodat ik met een goed gevoel aan het weekend kon gaan beginnen.

Na het eten 's avonds nog even mijn hobbykamer ingedoken om nog even aan een paar pagina's te werken.
Ik ben een beetje een chaotische scrapper...                                                                                           
                                                                
Zo scrap ik niet van voor naar achter het album vol maar leg ik eerst alle foto's op volgorde tussen de pagina's en begin dan gewoon met een foto waar ik een idee voor een layout bij krijg.
Zo is de foto hieronder de laatste bladzijde van het album, ik vond de gesloten deur wel heel symbolisch voor het afsluiten van een leuke vakantie.  


















De zaterdag begon bij mij met een behoorlijke pijn in mijn keel maar ik had met mijn dochter afgesproken om te gaan winkelen in Alkmaar dus besloot ik maar een paar paracetamolletjes door te slikken en op pad te gaan.
Gelukkig slaagde we bij de eerste winkel waar we binnen liepen al zo goed dat we na twee uur shoppen met onze handen vol tasjes richting huis konden gaan. Onze winter garderobe is  weer lekker aangevuld!









Op zondag werd ik wakker met zo'n wattenbolletjes gevoel in mijn hoofd.
Na een paar uurtjes duf voor me uit te hebben gestaard bedacht ik dat een beetje frisse lucht wel goed voor me zou zijn en tja ik had gelezen dat er een brocante en antiekmarkt in het kerkje van Oosthuizen zou zijn en mijn nieuwsgierigheid won.
Het marktje in Oosthuizen was niet helemaal wat ik ervan verwachte dus reden we nog even door naar De Landelijke Boerderij in zuid oost Beemster, daar is het altijd leuk.
















Jose was er zelf niet maar ze had de hele boel weer kompleet anders neer gezet en heel veel nieuwe spullen toegevoegd. 
Als je op de foto klikt dan kan je de mooi ingerichte winkel beter zien!











Ik was al een tijdje opzoek naar een kinder-rozenkransje en laat ik die daar nu aantreffen!
Het bestek en de suikerstrooier zijn weer mooie aanvullers voor twee van mijn verzamelingen.
Zondag avond stortte ik zo'n beetje in, afwisselend koud en warm en de ene na de andere zakdoek ging er doorheen en na een onrustige nacht besloot ik op maandag dan ook maar om thuis te blijven van mijn werk terwijl ik me normaal gesproken echt niet zo snel ziek meld.
Gister en vandaag heb ik afwisselend op de bank gehangen, mijn neus gesnoten, geslapen, gehoest en een beetje geborduurd aan mijn herfst stitchery (misschien komt hij dit jaar dan wel af voor de winter). 
En dan ga ik nu voor de verandering mijn neus maar weer eens snuiten en een menthol snoepje pakken tegen de kriebelhoest.

15 opmerkingen:

  1. Hoi Saskia,
    Ja, als je alles dan zo bij elkaar optelt heb je toch nog heel wat gedaan, vind je zelf ook niet? En je kunt nu eenmaal niet altijd heel druk zijn natuurlijk. Beetje gelijkelijk verdelen over de dagen. Al lijkt het wel of er te weinig dagen in de week zitten...
    Hier is het al niet anders, ik heb het gevoel dat ik niet veel heb gedaan de afgelopen week, maar als ik alles optel is het toch nog heel aardig wat. Voel me gelijk een stuk beter.
    Ben al verkouden (heel erg) sinds we terug zijn van vakantie. Lijkt nu eindelijk een beetje de goede kant op te gaan...
    Ik wens je een heel fijne avond en ik hoop dat je inmiddels al wat opgeknapt bent. Anders gewoon nog wat lummel-dagen er achteraan plakken hoor...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lovely pictures and roses! Oh I just love to see your cats *smile*.

    Hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey die Sas..
    Nou jij komt echt nergens aan toe zeg!!! Meid waar haar je al die zin vandaan hahah. Ik ga het allemaal ook maar eens opschrijven want dat gevoel dat jij beschrijft heb ik dikwijls! Je boek gaat zeker heel erg mooi worden. Het resultaat zullen we nog wel te zien krijgen..denk ik..Doe lekker rustig aan!
    Fijne avond en beterschap..
    Groetjes, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat vervelend dat je ziek bent! Ben zelf ook al 5 dagen grieperig. Snipverkouden en keelpijn. Wil nog niet echt overgaan dus ga denk ik morgen ook maar eens een bank- hangdagje houden want ben het nu wel zat....
    Beterschap hoor!
    Lieve groetjes, Peet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou hier is het momenteel precies andersom.Het idee dat ik best wel wat gedaan heb,maar als ik het dan op een rijtje zet valt het vies tegen. Ik hoop dat je snel opknapt en je weer wat beter voelt.Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat jammer dat je ziek bent....maar wat een leuke. Post heb je gemaakt...leuk hè die antiek boerderij....wij zijn er ook geweest....fijne avond verder.....liefs Ria...xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha,volgens mij ben je net zo een euh...lummelaar als ikzelf:)
    Het soort wat best veel doet op een week,want wauw wat laat je mooie dingen zien,maar...soms moet je het voor jezelf even op een rijtje zetten om te beseffen wat je allemaal gepresteerd hebt:)

    Ik vond dit een echte genietpost,
    Gefeliciteerd nog met jullie huwelijksverjaardag,liefs,Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De griep schijnt rond te gaan, dan moet het toch gewoon even uitzieken.
    Gefeliciteerd met jullie trouwdag en ik vind dat je behoorlijk wat gedaan hebt. Ook leuke vondsten gedaan.
    Ik wens je heel veel beterschap!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een goed idee om op te noemen of schrijven wat je zoal gedaan hebt.
    Wel vervelend dat de griep telkens op de loer lag.
    Laat het er maar uit komen,anders word het straks echt zo'n kwakkelwinter.
    Nu kweek je gelijk antiestoffen...zo is mij verteld...mischien is het wel een fabeltje ;)
    Ik ben benieuwd of je binnenkort HET tafeltje vind!!

    Groetjes Petra,

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou Sas...je hebt het nog best druk gehad met van alles, maar het valt me wel op, dat je buiten je werk...wel de leukste dingen om te doen, er uit hebt weten te pikken hé...ha,ha!
    Maar ik vind dat vakantie scrap book heel gaaf worden, daar moet je volgens mij heeeel veel geduld voor hebben, om het zo mooi te krijgen...en mooi wordt het zeker hoor...en vooral die laatste bladzijde, goed bedacht, met die gave gesloten deuren, als einde van de vakantie!
    Ik ben zelf, al zo lang niet meer bij José geweest, (mede i.v.m. m'n horrel beentje...ha,ha!) maar ja, wat is het bij haar toch altijd genieten...van alle mooi gedécoreerde, mooie brocante spullen hé!
    En leuk dat je er ook weer wat hebt gevonden...voor je verzameling!
    En oh ja...trouwens nog Gefeliciteerd met je 14e Trouwdag hé!...en die rozen voor je man?...zijn echt heeeeel prachtig hoor...hi, hi!

    Een fijne dag, en groetjes weer!
    Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Allereerst wens ik je een spoedig herstel !!!
    Vind je scrapbook helemaal superrrr en prachtig is dat papier ( haal je dat + andere materialen bij Mraz Kreatiek in Alkmaar of bestel je dat via internet ? ).
    Lieve groet,Stella

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Veel beterschap en weer een leuke post en super met de poezen!!!groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een week met leuke bezigheden en uitstapjes, maar helaas met een wat minder einde... Even lekker uitzieken met een kopje thee en een tijdschrift op de bank! Zelf heb ik ook al een paar dagen dezelfde klachten als jou, maar gelukkig heb ik het ergste achter de rug.

    Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. STERKTE MET JE VERKOUDHEID.
    JE HEB EEN DRUKKE WEEK GEHAD LAS IK.
    VAN HARTE NOG MET JULLIE TROUWDAG!

    FIJNE DAG SAS,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  15. He! wat leuk, ik zie een plaatje van Alkmaar..de huis met de kogel.
    Nu je toch bij Alkmaar in de buurt ben, waarom ga je niet volgende maand naar de veiling in Almaar die heeft de 23e tot 25e November kijkdagen, daar kan je hele leuke tafeltjes vinden en nog goedkoop ook.
    Wie weet zie ik je daar.
    xoxo
    Angela.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas