woensdag 18 september 2013

Netjes opgelost!

Een paar weken geleden bestelde ik bij Geartsje een verwenpakket voor mezelf zodat ik op de komende, wat frisser wordende avonden heerlijk wat te lezen heb.
Als eerste bladerde ik de nieuwe Jdl agenda voor het komende jaar door en stelde tevreden vast dat ze de indeling ten goede veranderd hebben. 
Voor de gene die deze agenda niet kennen... in de agenda van dit jaar zit de dagen links en rechts met daar tussenin half links, half rechts een sfeerfoto...


















Die mooie sfeerfoto's zijn dus in tweeën gedeeld met de midden naad ertussen wat ik dan weer eeuwig zonde vind van die prachtige foto's.
Nu, in de agenda voor 2014 hebben ze de foto's links geplaatst en de dagen van de week rechts... netjes opgelost... en ik ook weer blij!


















Daarna bladerde ik het Jdl magazine door en las alvast het voorwoord van Lonnie en Vivian. 
Daarin las ik dat er in dit magazine handige oplossingen stonden voor het wegwerken van een televisie en geluidsapparatuur.
Wij kochten namelijk een paar maanden geleden via MP een andere kast voor onze nieuwe televisie (eindelijk een platte).
Deze biedermeier kast steekt tenminste niet zo'n end de woonkamer in maar het nadeel van een kleinere kast is dan weer dat ik er niet alles meer in kwijt kan en dat vroeg om een oplossing en dan ging het voornamelijk om de geluidsboxen, alle bedrading en een lading cd's.
Dus ik begon heel enthousiast met lezen en kijken in het Jdl magazine en op een gegeven moment ook zoeken en terug bladeren maar niets hoor... misschien waren ze echt van plan om het in dit magazine te zetten maar het is ze in ieder geval niet gelukt helaas.

Nadat ik een tijdje onze kamer rond had gekeken bedacht ik een oplossing...dus het boek de Franse finesse aan de kant gelegd (die bewaar ik wel weer voor later) en aan de slag!

De radio en boxen die we hadden staan ruilde ik om het die van mijn dochter (met haar goedkeuring natuurlijk). 
Als ik de boxen van mijn dochter namelijk plat legde dan paste ze precies voor de openingetjes van een oude duivenmand die ik nog had staan, de bedrading kon ik mooi via de achterkant weg werken. De rest van de stekkers en snoeren zitten verstopt achter de mand rechts van de kast die ik een keer bij Ria bestelde.
Geen boxen en bedrading meer te zien, netjes opgelost toch!

Toen zat ik nog met een lading cd's die niet meer in de kast paste en waar ik zo snel ook nergens anders ruimte voor had.
Die zelfde avond kreeg ik de nieuwsbrief van Servies & Brocante met een update van de webwinkel en daar vond ik deze oude vissersmand. Het was nog even puzzelen om alle cd's er in te krijgen maar het is gelukt... ook weer netjes opgelost! Alleen kan onze Bowie niet van de schouderband die aan de mand zit afblijven.

Op de laatste zomerse dag van deze maand kreeg ik het in ene op mijn heupen... de achtertuin die moest herfst klaar gemaakt worden en wel meteen.
Dat resulteerde dus in een iets te rigoureuze snoeibeurt waardoor onze achtertuin er nu netjes... maar wel meteen heel kaal uitziet. 
En een berg snoei afval... echt niet normaal zoveel, het paste niet eens meer in de groene bak. Dus daar ben ik ook even kritisch naar gaan kijken... waar kan ik nog wat mee en wat is echt afval.
Voor de Annabel bollen had ik een snelle oplossing... hup in een kistje op tafel.



















Met de lavendel was ik iets langer bezig... daar maakt ik dit hart van en de rest ging in vaasjes op tafel. 
Mmmm, ruikt lekker als ik er langs loop!
Toen hield ik nog een berg Hopranken over... de ranken zonder Hopbellen gingen alsnog in de kliko en de ranken met Hopbellen verdeelde ik over twee schaaltjes en deed daar een paar kleine pompoentjes bij.
Daarna haakte ik nog een paar grijze hoesjes om een paar olvarit potjes voor wat extra sfeer.

Het tweede schaaltje zette ik op het waskastje naast de bank.
Het is alleen zo jammer dat de ranken zo snel indrogen... maar goed zo had ik mijn snoeiafval overschot ook weer netjes opgelost en heb ik meteen ook wat herfstsfeer in huis!
We kunnen er nu echt niet meer omheen... de herfst is in aantocht!
Hebben jullie de verwarming ook al aangehad?

Groetjes, Sas


24 opmerkingen:

  1. Wat heb jij een super gezellig huis.
    Toen wij hier 6 jaar geleden kwamen wonen had ik de muren ook wit. Werd er helemaal down van. Gevolg bij ons zijn de muren weer ossebloed rood en groene thee groen. Maar als ik dit bij jou zo zie denk ik wel zal ik het toch maar weer wit maken??? Denk dat ik problemen krijg als ik dat ga doen. Eerst maar met de kasten beginnen. Al krijg ik daar ook geen toestemming voor. Maar als ik het nou gewoon stiekem doe??? Zal mijn man het merken?
    Je waskastje is ook helemaal te gek.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke oplossingen voor je snoeiafval Sas! Dat hart ga ik ook maar eens maken, echt leuk! Je huis ziet er gezellig uit zo!
    Groetjes, San

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellige sfeer heb je toch met de foto's gebracht, decoreren is wel een kunst bij jouw zo prachtig allemaal. En ja hoor schaam je niet, had de cv vorige week al aan. Met de regen wordt het snel koud in huis.
    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb 'm al 1 keertje aan gehad. Wat een gezelligheid bij je.......al mooie sfeerlichtjes zie ik.....
    En wat een heerlijk verwen pakket. Vind het lintje in de agenda ook een verbetering.

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ben jij toch altijd lekker energiek! En ja hoor, de cv gaat hier 's morgens ook al even aan hoor. In de avond is het meestal de houtkachel die het heerlijk warm maakt in huis :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed bezig en het ziet er weer sfeervol uit. Nog geen verwarming aan gehad en het gaat weer wat warmer worden gelukkig! Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh Sas, wat een genietpost is dit weer!
    Wat een prachtige oplossing voor je tv, ik zie alleen maar heerlijke gezellige hoekjes, dan is herfst toch helemaal niet erg hè ;)
    Hier stond de verwarming ook al aan hoor:)
    Liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb smakelijk om je verhaal zitten lachen maar je hebt het allemaal weer netjes opgelost. Je kamer ziet er sfeervol uit. Ik kan nog even niet over gaan op de herfstsfeer maar dat gaat niet lang meer duren, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijk verwenpakket heb je jezelf gegeven.....mooi hoor....leuk je tv kast !!...liefs van mij hoor...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jij bent lekker bezig geweest zeg! Waar zo'n verwenpakket al wel niet goed voor is! Ziet er goed uit, hoor en je hebt het mooi in beeld gebracht.

    Fijne avond

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk om lekker in huis bezig te zijn (en de tuin) Het ziet er allemaal weer erg gezellig uit en wat is dan fijner om tussendoor te genieten van mooie tijdschriften en boeken...

    Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan snoeren. Maar jij hebt dat mooi opgelost. Ik vind je kast ook prachtig en met die mooie manden wordt het een sfeervol geheel.
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  13. WAT IS JE OPLOSSING VOOR JE SNOEREN IN JE KAST MOOI ZEG!
    IK HEB GENOTEN VAN JE BLOGPOST!

    FIJNE DAG,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie oplossing om alles te verbergen wat je niet in het zicht wilt hebben. En je bent zo heerlijk bezig geweest, ik zie zoveel leuke spulletjes, ik ga ook gauw weer aan de slag!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke post. Je bent flink bezig geweest! De oplossing van die snoeren (wie kent het niet?) vind ik geniaal!
    Ook leuk dat je je snoeiafval een tweede leven geeft. Kun je er toch nog lekker van genieten. En wij ook!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Super, heb je goed gedaan met je snoeiafval lekker creatief geweest. Tis allemaal goed gelukt, sfeervol allemaal. En de oplossing voor de boxen, ook geniaal. Wel handig al dat apparatuur, maar past niet echt in ons brocante interieur he?! Maar goed bedacht. Fijne dag en een lieve groet Celine

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijke post met prachtige sfeer hoekjes. Wat woon je toch gezellig. Daar kan ik echt van genieten ( beetje binnen kijken bij een ander ;-)
    Maar zo is het toch super mooi opgelost, prachtige kast hoor en zeker ook leuk zo met die manden.
    Fijne avond nog ...enne hier staat ook lekker de kachel al aan hoor. Vind het anders toch echt te frisjes in huis.
    Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Sas,
    Je hebt de info uit dat blad helemaal niet nodig gehad. Je hebt zelf een geweldige creatieve manier gevonden om alles weg te werken, tot en met de dvd's aan toe. En wat heb je mooie dingen gedaan met je snoeiafval zeg. Geweldig... Wat staat dat mooi bij je...
    Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Allemensen, jij had het even op de heupen haha! maar geweldig werk verricht zeg! Die kast is mooi, staat daar de tv in?
    hier is dat ook al zo'n probleem..we zoeken nog naar een goede oplossing voor alle apparatuur! maar jij hebt het erg gezellig voor elkaar zeg! Geniet ervan...en het betere weer is op komst! Groeten,Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Sas, dat is alweer even geleden hè? ;-) Wat heb je het weer sfeervol aangekleed, ben blij dat het weer herfst en winter wordt hoor (ondanks dat het ook wel eens ongemakken geeft) kan ik mijn creativiteit in deze periode meer kwijt dan zomers, vindt het veel meer sfeer hebben. Maar ja , die meningen zijn verdeeld en dat is maar goed ook ;-).

    Groetjes, tot gauw weer en een heel gezellig weekend,
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Nou wat een prachtige oplossingen heb je gevonden voor je "problemen". Prachtig weggewerkt.
    Die mand onder de kast is echt super, het geluid kan stromen en jij hebt het zicht er niet op.
    k heb helaas een man die een muziekman is en graag naar een beetje goede muziek luisterd en daar horen ook boxen bij. En volgens hem moeten die aan de wand hangen anders wordt het geluid belemmert.
    Het moet stromen volgens hem, ahum:)
    Goed om een lang verhaal kort te maken zit ik dus met twee zwarte dingen aan de muur en twee boxen op een kast.
    Niet echt mooi maar hij laat mij vrij in het inrichting van het huis dus moet ik ook wat voor hem overhebben.
    Gezellige kransjes en andere herfsthoekjes heb je gemaakt van het snoeiafval.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Lieve Sas..♥
    Heb genoten van je mooie post♥ en je hebt het toch maar mooi♥ opgelost allemaal en het ziet er heel gezellig♫ uit nu..;)
    Ik vind je huisje♥ super gezellig met je herfst decoratie♥ ..;)!!
    Nog bedankt voor je lieve♥ berichtje lieve♥ groetjes en fijne dag♥ Gaby..♥

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het ziet er weer gezellig uit bij je!!
    Ik moet ook nodig aan dgang in de tuin, maar nog zoveel andere dingen te doen eal wel weer zo'n haast klusje worden.
    kachel...ja die heb ik gisteren voor het eerst aan gehad...sinds ik uit Amerika terug ben, heb ik het nog niet warm gehad....het zal aan mij liggen hoor...maar gisteren had ik het zo koud, dat ik hem aan gezet heb.

    fijne dag...liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas