woensdag 10 november 2010

Brocantefair in Berkhout en van alles wat

Zoals beloofd zou ik nog even laten zien wat ik afgelopen weekend gekocht heb bij de brocantefair in het kerkje van Berkhout.
Net als andere keren was het daar weer super gezellig alleen op het moment dat wij er waren was het in het kerkje wel heel errug druk. Maar ook dit keer ben ik weer goed geslaagd.

Dit servies spaar ik. Het is van Bavaria (Elly). Ik heb er nog niet zo heel veel van en daarom was ik heel erg blij dat ik dit setje tegen kwam bij de kraam van Petra. De theepot is ook van Bavaria maar dan van een andere serie (daar kwam ik thuis pas achter) maar als je snel kijkt zie je het verschil bijna niet. De taartschaal kocht ik later ook nog bij Petra toen ik mijn tweede rondje door de kerk ging maken.
Bij de zinkenviool viel mijn oog op het kleine koffie molentje en samen met die nieuwste Jdl ging die ook mee naar huis.

Zondag was er ook nog koopzondag bij Intratuin en dat kwam goed uit, zo kon ik even wat herfst dingetjes voor in mijn etagère halen. Al vraag ik me af of ik er niet beter meteen een winter tafereeltje van kon maken 's morgens als ik naar mijn werk fiets heb ik het zo ontzettend koud!
En deze vogelhuisje kon ik ook niet laten liggen, wat ik er mee ga doen weet ik nog niet maar ik weet zeker dat als ik ze niet zou kopen ik later vreselijke spijt zou gaan krijgen. Ze zijn maar ongeveer 8cm hoog en er zit een lintje aan, dus als iemand een leuk idee heeft.......

Morgen is het alweer 11 november en dan wordt in Noord Holland St. Maarten gevierd. Hier komen dan zo'n 80 kinderen met vrolijk gekleurde lampionnetjes aan de deur.
Elk jaar zet ik dan alle lantaarns die ik hier in huis (en tuin) kan vinden bij de voordeur. Ik heb vanavond samen met mijn dochter een pompoen uitgehold en er een figuur uit gesneden. Het is een enorm vies werkje maar het resultaat levert altijd weer leuke reacties op.13 opmerkingen:

 1. Hoi Sas
  Wat leuk dat je er was !! huhh is de pot van een andere serie ?? nooit geweten joh ! Naar het staat erg leuk bij elkaar , wat heb je er nog meer van ??
  Ja het was echt spitsuur toen julie er waren !!
  Maar we zien elkaaar vast nog wel eens in rustigere tijden ..

  Fijne avond
  Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat is je pompoen weer leuk geworden

  groetjes ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatjes die vogelhuisjes Sas !!..liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die vogelhuisjes? In de kerstboom hangen zeker???? Lief en schattig en...
  Leuk zeg, Sint Maarten!!! Waar we nu wonen wordt het niet zo gevierd, maar vroeger als kind liep ik ook zingend met een lampion van deur tot deur en later gezellig uitdelen. Aaah, die goeie ouwe tijd...
  Groetjes en veel plezier!
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie aanwinst, dat servies. Ik spaar het ook, en heb inmiddels al heel wat bij elkaar. Ik heb ook van alles door elkaar, maar alles past bij elkaar, en staat zo mooi als je de tafel er helemaal mooi mee opmaakt. Al die verschillende roosjes maakt het gewoon heel speciaal.
  Veel plezier ermee.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke aankopen!!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jij hebt goede aankopen gedaan! ik zal vandaag ook even laten zien wat ik gekocht heb en direct mijn give away,
  gisteren de laatste stukken binnen gekregen maar toen was het te donker om te fotograferen
  Ga je ook naar Anna Paulowna de 28ste?
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ze nu maar bij jullie deur durven komen...
  Brrr....spinnen......

  Enne mooie aankopen hoor.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. er staat op mijn blog:
  Afgelopen weekend zijn we naar Brocante in de Kerk geweest, zoals jullie misschien weten had ik kaartjes gewonnen van haar maar ik kreeg ook nog een verrassing. Petra is een schat en had hele mooie dingen in haar "winkeltje", helaas geen foto's gemaakt.
  Hieronder de verrassing: 2 labeltjes/2 mooie vintage kaartjes en een kerstboomkaarshouder + kaars zie foto's
  en jij vraagt wat ik nu van petra heb gehad (snik)
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk he? Al die nieuwe aankopen! Fijn dat je zo goed geslaagd bent, het ziet er ook super uit allemaal! De pompoen is ook geweldig!
  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat je geweest bent!! En weer leuke aankopen gedaan...k heb zelf zo'n vogelhuisje aan een krans bij de voordeur hangen en er een wit houten bordje met "Welcome" bij gehangen. Volgens mij heb ik ergens op m'n blog er een foto van...
  En zijn er ondanks de storm toch nog zoveel kinderen langs geweest? Wel sneu voor ze....
  Lieve groet, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoii,
  Leuke aankopen gedaan hoor, en die vogelhuisjes komen altijd van pas, staan overal leuk!!
  Fijn weeken, hartelijk groet, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha, tuurlijk is het een prachtig servies, dat kan natuurlijk niet missen met zo'n naam!
  Jij hebt ook weer leuke spulletjes gescoord zondag. Wij zijn nog naar de Landelijk Boerderij geweest, was ook errug leuk moet ik zeggen!
  Je etagère is ook weer helemaal in stijl, staat super gezellig!
  Wat was het een rotweer gisteren hè, m'n dochter was weer gauw thuis. M'n middelste is doorgegaan tot het eind, maar ja, die is dan ook verzot op snoep!
  Fijn weekend!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas