zaterdag 22 mei 2010

Hazelnoot muffins


Waarom muffins?
Nou dat werkt goed als ik ergens een dubbel gevoel over heb.

In september 2008 nam ik om diverse redenen onslag bij het bedrijf waar ik al 16 jaar werkte.
Toen dacht ik nog dat ik met mijn werk ervaringen snel weer een andere baan zou vinden.
Maar vlak daarna begon de krediet crisis en werden alle bedrijven voorzichtig met het aannemen van personeel. En dan blijk je met 38 jaar al snel te oud te zijn, werk ervaring niet meer te tellen en functie eisen worden in eens belachelijk hoog gesteld.
Om wat om handen te hebben en mijn kansen te vergroten ben ik in maart 2009 een studie financieel administratief medewerker begonnen, die ik nu net in april van dit jaar heb afgerond.
In de zelfde maand als dat ik met mijn studie begon, werd ik voor 12 uur per week aangenomen bij een schoonmaakbedrijf. Ondanks dat ik geen poets tante ben, wilde ik toch graag alles aanpakken om me zelf nuttig te maken. Ik moet toegeven dat ik er toen best tegen op zag om kantoren schoon te maken terwijl ik zelf 16 jaar achter een bureau had gezeten. Maar het bleek zo'n gezellig bedrijf te zijn waar ik kwam te werken dat ik me al snel één van hun voelde.
Bij de eerste ontmoeting met de directeur stelde ik me voor met "hallo ik ben Saskia, ik kom hier schoonmaken, maar ik zoek eigenlijk een kantoorbaan". Meestal ben ik niet zo direct maar het z'n heeft vruchten afgeworpen.
Vorige maand werd me gevraagd of ik voor 7 maanden bij dit bedrijf wil komen werken, ter vervanging van iemand die met zwangerschaps verlof gaat. Maar dan wel "FULL TIME".
Wat er op neer kwam dat ik mijn schoonmaakwerk op zou moeten zeggen. Nou stoot een ezel zich geen 2 keer tegen de zelfde steen dus heb ik voorgesteld om het werk te combineren en dat werd goed gekeurd. Dat betekend wel dat ik 3 dagen van kwart voor 8 tot 5 uur werk, en 2 dagen van half 9 tot 5 uur. En dat vind ik best wel heel erg veel. Maar nadat ik de voor en nadelen met elkaar had afgewogen, en de goed keuring van mijn gezin kreeg heb ik besloten het te gaan doen. Vanaf 1 juni ga ik daar aan de slag.
En nu krijg ik in ene haast om alle dingen die ik al heel lang voor me uitschoof af te moeten maken.

Daarom dus muffins dat werkt echt.
Maar eerst nog even genieten van mijn laatste "vrije" week, de zon en natuurlijk de muffins.

Groetjes Sas

10 opmerkingen:

 1. Nou dat is pittig hoor fulltime, maar met een beetje hulp van de rest red je het vast wel. En wie weet wat er daarna nog komt binnen dat bedrijf. Ze zien er lekker uit je muffins, heb ze laatst hier ook gemaakt, maar wij vinden brownies toch lekkerder. Fijne pinksterdagen en geniet van je laatste vrije week. Groeten Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh...da's best heftig.....maar met een beetje goede wil, en als het werk leuk is, is het wel te doen toch.
  En met hulp van je gezin, wat ook niet geheel onbelangrijk is.
  Ik wens je héél veel succes in je nieuwe job.

  Die muffins zien er echt lekker uit, maar ja...ik vind zulke dingen al snel lekker, en ben gezegend dat het niet gelijk op mijn dijen gaat zitten :-)

  fijn weekend...liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Sas, fijn dat je straks weer aan de slag kan, maar lijkt me wel héél druk,tja dat zul je het werk thuis samen moeten doen.
  Hoop dat het je lukt, veel succes;]

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, wat een mooi nieuws, gefeliciteerd. Een hele kluif zo de hele week werken maar wel een mooie opstap. Wat goed dat je schoonmaakwerk bent gaan doen, zo zie je maar...
  Weinig tijd voor bloggen en knutselen alleen de komende tijd, ik merk het zelf al met 4 dagen werken.
  Succes en geniet nog lekker van je laatste week!
  Lieve groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Super toch?!

  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje joh! Wat goed... maarre inderdaad wel veel hoor, ik wens je dan ook een beetje sterkte..
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met je nieuwe baan, zo zie je maar!

  Recept van die heerlijke muffins, lijken me super lekker!

  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk !! gefeliciteerd !! wel wennen weer een hele week werken...........nou geniet van je muffins...........ik wil ze morgen ook gaan maken.......eerst even slapen.............fijne dagen ! lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd, hartstikke goed nieuws. Heel veel succes er mee, gelijk weer een voledige werkweek draaien zal gerust wel weer even wennen zijn!!

  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh wat goed zeg ! Ik kan me je dubbele gevoel wel voorstellen, en 't is ook best pittig om gewoon full time te werken..maar weet je..hier gaat een deur open, en wie weet wat het nog in petto heeft voor jou ! 'k Weet zeker dat het goed gaat komen en dit is de eerste..of eigenlijk je 2e stap..eerst schoonmaken en nu dit erbij..ik vind het geweldig dat je het doet, GO GIRL!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas