woensdag 5 mei 2010

Gewonnen!!!

Ik wilde gisteravond nadat ik een nieuw bericht geplaatst had al bijna mijn computer afsluiten, toen ik zag dat ik nieuwe reacties had. En wat denk je!!! Heb ik de give away van Monique van Monique Nostalgique gewonnen.
Ik was zo verbaasd en blij, dat ik de rest van de avond met een smile van oor tot oor rond heb gelopen. De laatste keer dat ik iets won, was toen ik 12 was, een pannenset bij de bingo op een vakantiepark.
Maar dit vind ik echt super leuk, Monique hartstikke bedankt!!!

Vandaag zal ik wat van mijn marktplaats vondsten van de afgelopen 3 jaar laten zien. Zoiets als de plaat en zijn verhaal, maar dan de marktplaats vondst en het verhaal.
Als 1e deze oude stoel:

Een half uur nadat ik op de stoel geboden had konden we hem al ophalen. Hij stond de vrouw in de weg, en ze wilde er snel vanaf. Ze woonde in een prachtig jaren 30 huis, die wilde ik wel bij de stoel hebben, maar helaas. Ze vertelde dat deze stoel al 83 jaar bij haar in de familie was, en dat hij een jaar daarvoor helemaal opgeknapt was. Nou was ik eigenlijk van plan om de stoel wit te schilderen en de bekleding te vervangen. Maar uit respect voor de stoel heb ik het toen maar bij opnieuw bekleden gelaten. Daar heb ik nu een beetje spijt van, maar ik laat het maar even zo, tot dat ik de bekleding zat ben.




















En dan mijn koffiemolen:
Op een bloed hete zondag ging ik samen met mijn man en dochter daar Hippolytushoef om dat ding op te halen. Daarvoor moesten we ongeveer 50 minuten in de auto zitten.
We kwamen nog maar net het dorp in rijden toen mijn dochter ziek werd op de achterbank, dus auto aan de kant, kind uit haar kleren pulken en weer verder. Toen we eindelijk bij die mensen aankwamen, was ik er nog best wel een beetje beduusd van. Met als resultaat dat ik de hele koffiemolen niet nagekeken heb. Er bleek een barst te zitten in het reservoir en van het opvangbakje zijn wat stukjes af. Maar wat ik wel heel leuk vind is dat er een houten dop opzit, vaak zijn ze van rubber als je zo'n koffiemolen tegen komt.


















Mijn petroleum stelletje:
Deze haalde ik op bij een oud mannetje in Hoorn. Die man was zo enthousiast dat een vrouw van mijn leeftijd zo'n ding wilde hebben, dat hij er maar €12,50 voor vroeg. Hij had er zelfs een nieuwe lont voor me in gedaan. Hele verhalen kreeg ik te horen, hoe lekker je suddervlees en stoofpeertjes er op werden. Zelf kreeg hij zijn warme eten elke dag thuis gebracht door tafeltje dekje, daarom had hij hem niet meer nodig.
Je begrijpt dat ik er maar niet bij heb verteld dat hij bij mij voor de sier met een plant erop in de keuken kwam te staan.



















Een lampetstel:
Hier valt eigenlijk niet zo heel veel over te vertellen, omdat ik hem op heb laten sturen. Ik vind het jammer dat hij niet wat ouder is, en dat hij niet water dicht is. Maar met een paar takken van mijn dit jaar voor het eerst bloeiende sering staat het best wel leuk, en ben ik er toch wel blij mee.













En als laatste een miskoopje:
Dit dienblad wilde ik op de salontafel zetten, maar bleek bij aankomst een beetje groter te zijn als ik verwachte. En hij was zo vies, dat ik er uren met een tandenborstel op heb staan schrobben om hem weer schoon te krijgen.
Nu gebruik ik hem maar om mijn tijdschriften op te leggen.















Oja en dan vergeet ik bijna mijn jongste poes Nicky, die heb ik ook via marktplaats.
Ze zag er zo schattig uit, dat ik haar direct mee wilde nemen.














Fijne avond!

14 opmerkingen:

  1. Hoi Saskia, kom even na een tip van blog it's me een kijkje bij je nemen. Leuke blog heb je met vrolijke verhalen. Ga je volgen hoor. Ik ben ook net begonnen en snap er af en toe helemaal niets van (bijv. hoe je die mooie zijkanten maakt) maar goed het begin is er. Groeten Emmy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, Het boek heet Romantiska Hem & Inspiration i Vitt. Je kunt ook een kijkje nemen op de blogs van de schrijfsters van dit mooie boek nl. op inspirationivitt.blogspot.com of romantiskahem.blogspot.com
    Ik heb het hier in Grootebroek bij de Zinkenviool gekocht, dat is en hele leuke winkel met allemaal hebbedingen. Ze hebben ook een web winkel waar je het boek kunt bestellen, en het is zeker een aanrader want het is echt prachtig om al die foto's te zien.
    Nog bedankt voor je tips over het bloggen ga ik zeker eens naar kijken. Groeten Emmy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik kwam even bij je koekeloeren. Heel gezellig blog heb je . En vooral de laatste aanwinst is een toppertje . Wat lief. Ennuh ik ga je volgen....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is mijn derde poging voor een reactie op je blog. Ik hou het nu maar even kort en hoop dat het nu lukt.
    Ben je volger geworden.
    Groetjes Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 'T is gelukt. Wilde je nog even zeggen dat ik blij ben met je tips op een andere blog. En dat ik eenzelfde de koffiemolen, petroleumstel en lampetstel heb.
    Ook verzot ben op marktplaats en rommelmarkten.
    Groetjes Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Saskis, kom via via op jou blog, nou ik heb genoten van je mooie aanwinsten en foto's. Je hebt er een volger bij hoor, kom je ook even bij mij langs, dat zou ik leuk vinden. H Gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Saskia.wat een leuek dingen van marktplaats,........en je poes ook leuk !! hahahhah!!


    Wij kopen ook veel via mp hoor en zelfs Trevor komt er vandaan !! leuk toch...ik zie al wat meer volgers leuk leuk !!

    Fijne avond groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Saskia, wat heb jij een leuke naam!

    Kom via lieve Ria op je mooie blog terecht. Die koffiemolen.... wij hadden hem vroeger thuis in de keuken hangen! Dank je voor de herinneringen.... leuk leuk leuk!

    Ik kijk uit naar je berichtjes!

    Veel groetjes van Saskia
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hai,kom ook via,via op je blog.Leuk hoor.Als je ooit in de buurt van IJsselstein bent,ligt er voor je n mooi glazen bakje voor je koffiemolen.Ik ben zo lomp geweest om de koffiemolen van de wand te laten vallen.Molen kapot glazen opvangbakje nog helemaal in orde.Dus...als je ooit in de buurt komt mag je m hebben.Groetjes,Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi
    Ik kom via Ria bij je en ga jevolgen. Wat een gezellige verhalen, kom eens een kijkje bij me nemen als je zin hebt. Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi,
    wat leuk dat ik jou blog heb ontdekt!!! Ben gelijk verliefd op Nicky!!! Mooie vondsten via marktplaats, ideaal he, ik speur er zelf ook vaak. Heb ook een petroleumstel deze is van mijn oma geweest en gebruik hem af en toe nog weleens.
    Groetjes en fijne dag,
    Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  12. oooh my ........... wat een poepie!
    Ik moet daar niet naar kijken op MP hoor ,zit zo mn huis vol met katten ,kvindt alles lief en zielig

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh hi! Darling kitty! Oh, I love cats so much! Also, that coffee grinder is really neat, we own a coffeehouse and I am always looking around for cool antique coffee supplies! Anyway, I came over from It's Me, great blog here, and I am definitely following! Cheers!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk die verhalen achter je spulletjes te lezen!
    je laatste vondst...die vind ik als katten liefhebster natuurlijk helemaal geweldig!!
    wat een dotje!!

    groetjes Carla.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas