zondag 6 juni 2010

Open schuur & De boerderij van mijn zwager


Vandaag was er open schuur bij Peet van http://naiifnostalgie.blogspot.com/
Eigenlijk was ik opzoek naar een nieuw glazen stolpje, omdat mijn kat de vorige van de kast gemikt had, maar op de een of andere manier heb ik van alles gekocht maar geen stolpje. Ze had dan ook zoveel leuke dingen dat ik dat stolpje spontaan vergeten ben. Na veel wikken en wegen is dit de oogst: een mooie grote kussensloop, een klein oud koffertje, een klein oud taartvormpje, mini kaarsjes met (hoe heten die dingen????) houdertjes met zo'n knijpertje er onder, een buste en vlak voor dat ik weg wilde gaan besloot ik dat ik ook de lijst er nog bij wilde hebben.
Ik twijfel nog of ik er kippengaas achter ga nieten, of dat ik er net zoiets kastje van ga maken zoals ik gister voor mijn dochter gekocht heb.

Daarna moesten we ons haasten (veel te lang gekletst) om nog een beetje op tijd bij mijn zwager te komen, daar vierde we de 87ste verjaardag van mijn schoonvader. Zelf woont hij in een bejaardentehuis, maar zijn kamer is veel te klein om met zoveel man binnen te kunnen zitten.
Mijn zwager heeft een hele grote boerderij, met nogal wat land daarbij. Maar hij snapt het geloof ik niet helemaal. Wat doe je als je zo'n leuk huis hebt. Leuk inrichten natuurlijk. Met een mooie landelijke keuken met zo'n grote boeren eettafel en een mooie buffetkast en een houten vloer. En weet ik wat al niet meer, er is ruimte zat. Maar nee hoor de keuken van de vorige bewoners zit er nog in en de kast deurtjes rollen er nog net niet uit.
En de tuin, dat was een plaatje toen hij er kwam wonen, maar nu........
Zonde gewoon.
Ik heb het hem wel eens voorgesteld, geef mij je bankpas, en ik maak er iets leuks van. Mijn handen jeuken.
Maar bij hem gaat het er niet om dat hij daar geen geld voor heeft, mooie spullen doen hem gewoon niets.
Eeuwig zonde, en een gemiste kans.
Dit was de boomgaard, vroeger stonden hier veel fruit bomen nu woont er een kerkuil. En soms staat er een stierenkalf. Alle nichtjes en neefjes zeuren mijn zwager gek om een shetlandpony, maar tot nu toe is dat niet gelukt, en een mega trampoline en mammoet skelter ook al niet. (super vervelende oom) Maar zo mogen wel alles van hem, zelf is hij ook een beetje de clown van de familie. Als je hem iets vraagt krijg je nooit gewoon antwoord (om gek van te worden)
Vandaag vertelde hij dat er in een van zijn schuren een kat met jongen zat, nou dat hoef je die kinderen (en mij) maar 1x te vertellen. Dus wij gewapend met zaklantaarn de schuur in, bleek dat beestje helemaal achter een hooistapel te zitten. Nadat we op het hooi geklommen waren konden we alleen een blazende moeder poes ontdekken, de kittens had ze goed verstopt.
Op dit moment heeft mijn zwager nog maar 1 dikbil kalf, de moeder van dit kalf is helaas overleden.
Voorheen had hij meer koeien, maar de kosten werden op een gegeven moment hoger dat de opbrengsten.

Een beetje een luguber idee, maar deze boerderij is gebouwd in 1600. Als je in die tijd kwam te overlijden werd je gewoon op je eigen land begraven.
Jaren later toen daar een verbod op kwam zijn deze graven geruimd, en werd de grafsteen bij de voordeur gelegd. Nou wordt de voordeur in een boerderij alleen voor rauw en trouw gebruikt, dus ik ga lekker achterom.

Fijne week.

11 opmerkingen:

 1. Je hebt goede zaken gedaan zie ik! Veel plezier met je aankopen!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat toevallig, die sloop (ik denk tenminste dat het dezelfde is) en dat koffertje heb ik ook nog in m'n handen gehad, gaaf hè! Maar ja, ik zat al aan m'n tax!
  Hier de link: http://www.webwinkeltjes.pimpstart.nl/
  En ken je deze al? Allemaal binnenkijkers:
  http://www.picasa.pimpstart.nl/
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een pracht spulletjes heb je gevonden,zal blij zijn als ik eindelijk kan gaan verzamelen,nu gaat alles op aan de tuin,wens je een fijne week,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie dingen heb je gekocht zeg!! en die boerderij oooh een plaatje!! ooo ik kan me voorstellen dat je handen jeuken!!
  fijne week hoor!!
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je toch weer schitterende spullen gekocht saskia.
  Ik geloof graag dat je handen jeuken.
  Wat een armoe,en dan heb hij nog geld,ik zou er een moord voor doen,om zo woning te kunnen kopen.
  Ohh wat zoude we het prachtig en in oude stijl doen.
  Alleen al de gedachten ga je van kwijlen.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke aankopen, en wat jammer dat sommige mensen niets doen met hun mooie spul hé. Ik zie dat ook zo vaak, en dan gaat het bij mij ook kriebelen. Maar ja.... En idd een raar idee zo'n grafsteen bij de voordeur.

  fijne week, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een enige spulletjes heb je gekocht!!!
  En dat je dat stolpje nog niet hebt, is weer een goed excuus om nog eens te gaan ;-)

  Jammer dat hij zo weinig met de boerderij doet...maar ja..als hij er gelukkig is!!

  Is het feestje leuk gewest??
  Wij hebben 5 minuten spetters gehad en toen was het weer mooi tot we gingen eten....super gewoon!!

  liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ongelooflijk he ? dan heb je zoveel ruimte en kan je er wat moois van maken en dan hebben ze daar geen behoefte aan ...
  Eeuwig zonde (ach ja.....mannen geven daar niet zo erg om )
  Moet je es op Funda kijken ,de prachtigste huizen totdat je binnen komt ......och och ,zoo jammer ,moet dat nou denk ik dan
  Laat mij maar ff ......ihihhii

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé, dat laatste stuk stond er vorige keer toch nog niet bij??? Wel een vermakelijk verhaal, hahaha!
  En het klopt dat je me niet met zoveel zag sjouwen, dat lag allemaal al in de auto, kon het niet in 1x dragen, hahaha!!!!
  En ik "mocht" van mezelf echt eens lekker los gaan, Peet heeft altijd zulke leuke spullen! Daar spaar ik dan ook echt voor, heerlijk dat gestruin! Bovendien vind ik haar ook helemaal niet duur, bij anderen schrik je soms van de prijs, dan is het niet leuk meer.
  Nou geniet maar van je leuke spullen! Ben benieuwd wat je nu van je lijst gaat maken (heb er zelf kippengaas achter, lekker makkelijk, maar ook erg handig)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Saskia, via Antoinette kom ik even bij je langs, want door haar leuke verhaal over je blog was mijn nieuwsgierigheid gewekt hihi. Zij heeft niets teveel gezegd, je blog is prachtig en ik ga je zeker volgen. Wat heb je een mooie spulletjes op de kop getikt en dat stolpje daar loop je vast nog wel een keertje tegen aan.
  Fijne week
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou ja Sas, ik denk dat jij achter mij stond om te betalen, de spullen komen me tenminste erg bekend voor :-) jammer dat ik dat niet wist, Elly heb ik wel gesproken, wat was het leuk bij Peet he, heb heerlijk gestruind hoor
  je hebt leuke spulletjes gekocht!!
  jammer dat je zwager de spulletjes niet wat wil delen, als jij het toch een leuk plekje geeft, dan gebeurd er tenminste nog wat mee, maar wie weet als je jarig bent:-)
  groetjes enne je tv kast is super geworden !!!
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Lieve groetjes, Sas